Vedení prvotní evidence Ing. Martina Krejčí, Ph. D.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015
Advertisements

Českomoravská společnost chovatelů a.s. Jan Turek
ZŠ a MŠ Pastviny 70, Brno RNDr. Renata Závodná.  ustanovení § 59 a násl. zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) v platném znění  vyhláška č. 671/2004.
Novela ZÁKONA č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů PhDr.
Není značka jako značka
Přijímací řízení na střední školy školní rok 2014/2015
ZPŮSOBY VYUŽITÍ KONĚ VE SPORTU A V OSTATNÍCH OBLASTECH Ing
Zprostředkování kontaktu I N F O R M A C E O POSTUPU PŘI VYŘIZOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O ZPROSTŘEDKOVÁNÍ KONTAKTU (na základě § 8b zákona č. 133/2000 Sb.)
Registrace podle EMAS III
(dělení a nejznámější světová)
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel Zlín,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Evidence obyvatel.
EXTERIÉR - zevnějšek zvířat
Kurz odborné přípravy k péči o kuřata chovaná na maso
CHOV KONÍ Význam a využití koní – společenský význam – armádní , správní ; - antika - středověk (rytířský kůň) - novověk – výcvik a rychlost - tažné.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1. Téma: Chov zvířat
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Výchovní poradci základních a středních škol.
Systém kontrolní činnosti SEI
AEM 20. Listopadu 2003 Operátor trhu s elektřinou - činnosti, přeshraniční přenosy, burza.
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
ZÁKLADNÍ REGISTR OBYVATEL ODBOR SPRÁVNÍCH ČINNOSTÍ, PROSINEC 2008
Evidence obyvatel podle z.č. 133/2000 Sb., v plat. znění.
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
SMĚRNICE MINISTERSTVA VNITRA a POMŮCKA KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ k vedení evidence údajů o přechodných změnách pobytu osob a evidence údajů o přechodných změnách.
Veterinární asanace Veterinárními asanačními činnostmi jsou
Cestovní pasy vydávané zastupitelskými úřady Ukrajiny od
OBCHODNÍ REJSTŘÍK. Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1162Ročník:1. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Právní formy podnikání Téma:
Ochrana hospodářských zvířat - úvod do legislativy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Způsoby vedení evidence podnikatelské činnosti II.
Základní registr obyvatel - ROB. Evidované subjekty státní občané ČR cizinci, kterým bylo vydáno povolení k trvalému pobytu na území ČR nebo povolení.
Rada genetických zdrojů zvířat Uhříněves Ing. Renata Jandová Ministerstvo zemědělství.
Legislativní minimum veterinárního lékaře – specialisty na nemoci prasat P. Chloupek J. Bernardy 2010.
Základní informace o přijímacím řízení ke vzdělávání na SŠ ZŠ a MŠ Pastviny 70, Brno RNDr. Renata Závodná.
Význam a vývoj chovu koní, historie, stavy. Historie chovu koní Kertak Tarpan Západní kůň Severský kůň.
Popisování koní Identifikace Evidence 3. PŘEDNÁŠKA.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Používání veterinárních rentgenových zařízení podle zákona č
Správní řízení ve věci oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Bakalářská práce Vedoucí práce: Autor práce:
Určeno pro:  žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor:
Zprostředkování kontaktu
Národní legislativa Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon) Vyhláška č. 289/2007 Sb., o.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Šlechtění a plemenitba
Novela veterinárního zákona
Dobré životní podmínky zvířat
VY_32_INOVACE_Sikorová_ Ostatní evidence
Zprostředkování kontaktu
Změna veterinární legislativy
Důležité osobní doklady
Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc.
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÝ
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Vrchní vodoprávní dozor rok 2016
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Vedení prvotní evidence Ing. Martina Krejčí, Ph. D.

Ministerstvo zemědělství ČR ↓ Českomoravská společnost chovatelů a.s. (ČMSCH a.s.) (osoba pověřená MZe ČR vedením ústřední evidence všech druhů hospodářských zvířat) Národní hřebčín Kladruby nad Labem,s.p. - Ústřední evidence koní ČR (smluvně zajišťuje pro ČMSCH a.s. vedení ÚE koní) Jockey Club ČR a Česká klusácká asociace (smluvně zajišťují pro ÚEK ČR označování a registraci anglických plnokrevníků a klusáků)

Povinnosti označování a evidenci koní vyplývá ze … www.uek.cz

Systém úek Povinnosti majitelů: Zajistit označení a zaevidování narozeného hříběte podle vyhlášky Průkaz koně – správné údaje, vždy doprovázel Hlásit ÚEK každou změnu majitele, vývoz, úhyn, utracení nebo kastraci

Povinnosti chovatelů: Označit a zaevidovat narozené hříběte podle vyhlášky Zaregistrovat všechna svá hospodářství (včetně identifikačních údajů) a hlásit změny Vést registr koní v hospodářství s údaji stanovenými vyhláškou nejméně po dobu 3 let Zajistit v PK změny Při přemístění koně vždy přebírat nebo předávat PK Hlásit ÚEK vývoz, úhyn, utracení nebo kastraci Používat jen hřebce, kteří….

Evidence se vede: Na formulářích, které poskytne ÚEK (PK, Identifikační karta hříběte u A1/1, klusáka, Hlášení o registraci koně, Hl. o trvalém dovozu, Hlášení změn, -….) Elektronicky - obsahuje všechny údaje zapsané ve fomulářích

Označování a evidence koní Hříbě před odstavem – PK nejpozději do 31. prosince roku narození hříběte nebo během 6. měsíců podle toho, který z těchto termínů nastane později

Osoby provádějící ozn. a evidenci koní: 1. UCHS – A 1/1, klusák, KK, Lipický k., MT, Or 1/1, Shagya-arab, CS, starokladrubský kůň 2. Equiservis konzulent s. r. o. jako smluvní partner pro UCHS: arabský kůň, ČMB, ČSP, ČT, hafling, hucul, Irish cob, Minihorse, N, SN, shetlandský pony, velšská plemena pony a kob jako smluvní partner pro ÚEK: kříženci, osli a jejich kříženci, americká plemena, achaltekinští koně Hlášení o registraci do 7 dnů

Způsob označování 1. slovní a grafický popis, čip (ISO 11784) koně, kde není v ŘPK výžeh nařízen (A 1/1, huculský kůň, Irish cob, KK, klusák, Minihorse, shetlandský pony, CS, velšská plemena pony a kob kříženci, osli a jejich kříženci quarter horse, appalosa, paint horse, achaltekinský kůň,

Způsob označování 2. slovní a grafický popis, čip a výžeh Koně, kde se podle ŘPK označuje čipem a výžehem (ČSP, ČT, hafling)

Způsob označování 3. slovní a grafický popis a výžeh podle ŘPK koně, kteří se musí podle ŘPK označovat výžehem (ČMB, lipický kůň, MT, N, SN, Shagya-arab, starokladrubský kůň)

Způsob označování 4. Koně narození v ČR, kde se PK vede v ostatních zemích EU se označují podle pravidel této zahraniční PK Průkaz koně vydá příslušná zahraniční autorita

Průkaz koně Identifikační doklad koně Musí vždy doprovázet ÚEK nevystaví, pokud již byl vydán v zahraničí ÚEK vydá všem koním do 28 dnů ode dne doručení zeleného PL, nebo Hlášení o registraci koně narozeného v ČR, Hlášení o trvalém dovozu, A 1/1, klusák až po kompletní registraci do PK do 14 dnů po ověření totožnosti Ztráta – nahlásit a do 5 dnů vystaví duplikát, kromě zahraničí

Průkaz koně Identifikační číslo koně – kód země 203, 001 – UCHS 49/123, 09 rok narození číslo registrační knihy koní a v dolní části pořadové číslo hříběte v registrační knize koní Identifikační údaje, slovní a grafický popis Veterinární záznamy Jméno – v hřebčinským chovu podle abecedy, folblut jméno matky, starokladrubák,

Hlášení změn Změna majitele, porážka, úhyn, utracení, přemístění do zahraničí – povinnost nahlásit ÚEK Nový majitel zapsaného koně v PK ČR – USCHK Hlášení změny a Průkaz koně do 5 pracovních dnů Nový majitel neregistrovaného koně v PK ČR – ÚEK

Jatka – majitel zašle ÚEK – Hlášení změny… Úhyn nebo utracení – majitel ÚEK změny a průkaz koně Kastrace - majitel zašle ÚEK – Hlášení změny. Do průkazu potvrdí veterinář Vývoz - majitel zašle ÚEK – pouze Hlášení vývozu