Informace o projektech z I. kola Iniciativy Společenství EQUAL Alexandra Dubová, Denisa Faltová, Hana Kuželková Národní kancelář EQUAL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Veřejné projednání květen 2006.
CePo – cesta k podnik ání seminář pro zástupce cílových skupin Garant: NARP Vyškov, složení účastníků - průběh - výsledky a návrhy k využití.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
ECVET v Programu celoživotního učení
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Dotační možnosti pro obce a města
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Zaměstnávání osob se zdravotním postižením
Evropský sociální fond v ČR
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Vymezení Iniciativy Společenství EQUAL.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Moravská asociace podnikatelek a manažerek PODPORA PODNIKÁNÍ JAKO MECHANISMU PRO SOCIÁLNÍ ZAČLENĚNÍ DOPORUČENÍ VZEŠLÁ Z MEZINÁRODNÍHO PARTNERSTVÍ TASE.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Evropský sociální fond v ČR
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Možnosti podpory NNO ze strukturálních fondů v období dubna krajská konference NNO Jiří Krátký.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Principy účasti v EQUAL, seznámení s dokumenty k výzvě Ing. Eva Bosáková, CSc. Národní kancelář EQUAL.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ).
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
„Regionální nedostatek kvalifikovaných sil … Evropské koncepty“
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Základní principy a Akce Iniciativy Společenství EQUAL Denisa Faltová a Alexandra Dubová Národní kancelář EQUAL.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Jihlava, 18. června 2007.
Organizační struktura
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ 19. listopadu 2007, Praha.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Organizační struktura
Transkript prezentace:

Informace o projektech z I. kola Iniciativy Společenství EQUAL Alexandra Dubová, Denisa Faltová, Hana Kuželková Národní kancelář EQUAL

Iniciativa Společenství EQUAL2 Obsah: n Pilíř zaměstnatelnost –Charita Opava –Pedagogická fakulta MU Brno –Rytmus –RRA ÚK –Člověk v tísni n Pilíř podnikání –Trexima –Kazuist

Iniciativa Společenství EQUAL3 Obsah: n Pilíř adaptabilita –RPIC-Vip –DHV n Pilíř rovné příležitosti mužů a žen –Český svaz žen

Iniciativa Společenství EQUAL4 Pilíř zaměstnatelnost n projekt: Vytvoření metodiky pro zaměstnání obtížně zaměstnatelných skupin obyvatelstva, obzvláště se změněnou pracovní schopností, na ekologické činnosti - separaci odpadů n organizace: Charita Opava (RP - 26 partnerů) Cíl : Y rozšířit možnosti zaměstnávání cílové skupiny obyvatelstva tvorbou chráněných pracovních míst na ekologické činnosti podle vypracované a ověřené metodiky Výstupy projektu : W ověřená metodika chráněných dílen pro ekologické činnosti W návrh legislativních změn pro vznik, udržení a ochranu provozování chráněných pracovních míst

Iniciativa Společenství EQUAL5 n projekt: Integrované poradenství pro znevýhodněné osoby na trhu práce v kontextu národní a evropské spolupráce n organizace: Pedagogická fakulta MU Brno (RP - 8 partnerů) Cíle : Y podpořit integraci postižených osob do pracovního trhu Y vytvořit efektivní monitorovací skupiny, které by byly schopné propojit poradenské instituce školského systému se zdravotními a sociálními službami Výstupy projektu : W rozšíření integrovaného systému poradenství W zdokonalený systém řízení přechodu ze školy na pracovní trh W srovnávací výzkum v ČR, Rakousku a Německu s tématem „Integrace postižených osob do pracovního trhu“ Pilíř zaměstnatelnost

Iniciativa Společenství EQUAL6 n projekt: Podporované zaměstnávání n organizace: Rytmus (RP - 30 partnerů) Cíle : Y nabídnout všeobecné systémové řešení pro zaměstnávání znevýhodněných skupin osob za použití metody podporovaného zaměstnávání Y rozšíření současných agentur pro podporované zaměstnávání a vytvoření nových Y zavést podporované zaměstnávání jako předmět studia na vyšších a vysokých školách Výstupy projektu : W zahrnutí podporovaného zaměstnávání do nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti W model regionální spolupráce všech aktérů činných v oblasti podporovaného zaměstnávání Pilíř zaměstnatelnost

Iniciativa Společenství EQUAL7 n projekt: KOMPAS - Program podpory aktivace vlastních schopností pro uchazeče o zaměstnání bez středního vzdělání obtížně uplatnitelných na trhu práce n organizace: RRA ÚK (RP - 34 partnerů) Cíle: Y institucionalizace souběžné rekvalifikace a studia dvouletých učebních oborů Y vytvoření systémových přístupů k odstraňování handicapů největší marginální skupiny žadatelů o práci, především dlouhodobě nezaměstnaných lidí bez kvalifikace  podpora zapojení dlouhodobě nezaměstnaných na trhu práce Pilíř zaměstnatelnost

Iniciativa Společenství EQUAL8 Pilíř zaměstnatelnost projekt: KOMPAS - Program podpory aktivace vlastních schopností pro uchazeče o zaměstnání bez středního vzdělání obtížně uplatnitelných na trhu práce (2) Výstupy projektu: W manuál pro souběžné vzdělávání ve dvouletých učebních oborech a rekvalifikace W příprava učebních textů pro cílovou skupinu W vyškolení učitelů a lektorů pro práci s cílovou skupinou W návrh organizačních a legislativních změn pro úřady práce a střední školy pro institucionalizaci souběhu rekvalifikace a středoškolského studia

Iniciativa Společenství EQUAL9 Pilíř zaměstnatelnost n projekt: Varianty - Interkulturní vzdělávání n organizace: Člověk v tísni - spol. při České televizi (RP - 21 partnerů) Cíle: Y implementace interkulturního vzdělávání (IKV) do vzdělávacího systému ČR a do systému celoživotního vzdělávání Y pomoci zlepšit sociální pozici lidí pocházejících z různých socio- kulturních prostředí a přispět k umožnění jejich integrace do trhu práce Y zlepšit interetnické a interkulturní klima v ČR

Iniciativa Společenství EQUAL10 Pilíř zaměstnatelnost n projekt: Varianty - Interkulturní vzdělávání(2) Výstupy projektu: W vyvinuté směrnice pro výuku a hodnocení IKV na základních a středních školách a na vysokých školách poskytujících pedagogické vzdělání W kurz zaměřený na interkulturní toleranci a integraci zástupců menšinových skupin W školení pro terénní sociální pracovníky pracující v sociálně vyloučených oblastech, kteří by měli klientům pomoci nalézt pracovní příležitosti

Iniciativa Společenství EQUAL11 Pilíř podnikání n projekt: CePo - Cesta k podnikání n organizace: Trexima (RP - 6 partnerů) Cíle: W inspirovat lidi k podnikání W umožnit přístup k informacím týkajících se požadavků na založení vlastního podniku a na získání živnostenského listu Výstupy projektu: [ kartotéka živností (databáze) obsahující: - soupis požadavků na kvalifikaci, zdravotní stav a jiné podmínky potřebné pro možný začátek a rozvoj podnikatelských aktivit

Iniciativa Společenství EQUAL12 Pilíř podnikání n projekt: CePo - Cesta k podnikání (2) - doporučení na získání nebo doplnění si nutné kvalifikace nebo jiných požadavků - informace o podnikatelských povinnostech a způsobech jejich plnění \ samoobslužný systém, který bude umožňovat ohodnocení individuálních předpokladů pro zahájení podnikatelské činnosti

Iniciativa Společenství EQUAL13 n projekt: Vzdělávání a poradenství začínajícím podnikatelům prostřednictvím sítě SBC-Start Business Center n organizace: Kazuist (RP - 10 partnerů) Cíle: W vývoj progresivních vzdělávacích metod a programů pro začínající podnikatele a pro osoby projevující zájem o podnikání W vývoj progresivních metod poradenství pro podnikatele W zjednodušení přístupu diskriminovaných skupin k relevantním informacím Pilíř podnikání

Iniciativa Společenství EQUAL14 n projekt: Vzdělávání a poradenství začínajícím podnikatelům prostřednictvím sítě SBC-Start Business Center (2) Výstupy: \ vytvoření sítě Start Business Center \ vytvoření databáze nových forem podnikatelských příležitostí \ pilotní ověření školících a vzdělávacích kurzů a programů, nových poradenských a informačních metod Pilíř podnikání

Iniciativa Společenství EQUAL15 n projekt: Integrační program pro uvolněné pracovníky při restrukturalizaci ocelářského průmyslu n organizace: RPIC-ViP (RP - 23 partnerů) Cíle: W minimalizovat negativní dopady restrukturalizace českého ocelářského průmyslu v moravskoslezském regionu na zaměstnance ocelářských společností W využít inovativní výsledky projektu u ostatních skupin nezaměstnaných a v ostatních sektorech a regionech nacházejících se v procesu restrukturalizace a transformace Pilíř adaptabilita

Iniciativa Společenství EQUAL16 n projekt: Integrační program pro uvolněné pracovníky při restrukturalizaci ocelářského průmyslu (2) Výstupy: \ zdokonalené a nové poradenské a informační služby \ nové školicí a konzultační středisko \ zdokonalená konzultační pracoviště pro práci s nadbytečnými zaměstnanci \ zdokonalené a nové metodiky podpůrných aktivit pro práci s cílovými skupinami \ zdokonalené a nové zaměstnanecké agentury \ nové materiály a nástroje pro konzultační aktivity s cílovými skupinami Pilíř adaptabilita

Iniciativa Společenství EQUAL17 Pilíř adaptabilita n projekt: Flexibilní pracoviště n organizace: DHV CR (RP - 23 partnerů) Cíle: W zlepšit situaci zaměstnávání znevýhodněných skupin na trhu práce W zvýšit konkurenceschopnost podniků podporou zavádění metod sdílení a rotace práce spojených se zvyšováním kvalifikace v rámci celoživotního vzdělávání

Iniciativa Společenství EQUAL18 Pilíř adaptabilita n projekt: Flexibilní pracoviště (2) Výstupy: W analýza bariér a podmínek pro implementaci metod sdílení práce W metodologie sdílení a rotace práce s přihlédnutím k aspektům genderového mainstreamingu W informace a poradenství poskytované zaměstnavatelům, zaměstnancům a zájemcům o zaměstnání W metodická příručka Průvodce dobrých praktik sdílení a rotace práce

Iniciativa Společenství EQUAL19 Pilíř rovné příležitosti mužů a žen n projekt: Podmínky pro slaďování profesního a rodinného života - partnerství v rodině n organizace: Český svaz žen (RP - 30 partnerů) Cíle: W zlepšit pozici žen na trhu práce prostřednictvím ovlivňování veřejného mínění (podpora médii a vzdělávacími procesy) W přispět ke změně postojů veřejnosti vůči flexibilním metodám zaměstnávání žen pocházejících ze znevýhodněných skupin W nastartovat dlouhodobé systémové změny vztahující se ke změnám modelů chování a modelů společenských rolí

Iniciativa Společenství EQUAL20 Pilíř rovné příležitosti mužů a žen n projekt: Podmínky pro slaďování profesního a rodinného života - partnerství v rodině (2) Výstupy: W shrnující výsledky analýzy, rešerší a průzkumů W identifikování překážek při zavádění flexibilních metod práce a slaďování rodinných a pracovních povinností žen W návrhy metodických postupů vzdělávání znevýhodněných skupin žen a ověřování těchto postupů v regionech ve fázi pilotáže

Iniciativa Společenství EQUAL21 Kontakty Národní kancelář EQUAL Ing. Alexandra Dubová Denisa Faltová, MBA Ing. Hana Kuželková