Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ 19. listopadu 2007, Praha.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ 19. listopadu 2007, Praha."— Transkript prezentace:

1 PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ 19. listopadu 2007, Praha

2 PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA Hlavní součástí mainstreamingové strategie Bariéry podnikání – průzkumy v letech 2005 a 2006 -Obavy z nedostatku zakázek -Přístup ke kapitálu -Obavy z konkurence -Obavy z vlastních schopností – malá motivace k podnikání Vývoj produktů v letech 2006 – 2007 -Dynamické změny na trhu práce.. Seznámení s prací NTS-B

3 PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA Hlavní cíle NTS-B Zlepšit přístup ke kapitálu Návrhy na legislativní změny pro podporu podnikání Zlepšit přístup k informacím Zvýšit motivaci nezaměstnaných k přechodu na OSVČ Nové vzdělávací, motivační a poradenské programy

4 PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA Vybrané produkty NTS-B - 0006 Rekvalifikační a informační centrum, s.r.o. - produkt Help Desk - v rámci projektu vybudovány 3 „HELP DESKY“ a proběhlo jejich pilotní ověření. Jedná se o „první pomoc“ občanům, kteří si chtějí sami vytvořit pracovní místo založením vlastní firmy. Poskytuje potřebné informace, nabízí účinnou pomoc a tím vytváří základní předpoklady a směr podpory pro další aktivní a zodpovědný přístup zájemců o podnikání. Help Desky fungují pří úřadech práce.

5 PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA Vybrané produkty NTS-B (2)‏ - 0022 DC VISION, s.r.o. - produkt Easy Start - Nový software je určen pro zájemce o podnikání a zaměřuje se na sladění rodinných a podnikatelských potřeb, tj. především u osob pečujících o dítě. Software simuluje možné problémy v podnikání v návaznosti na potřeby rodiny. Součástí software jsou moduly umožňující simulaci různých situací, finanční plánování, informace o platných zákonem a řada odkazů důležitých pro začínajícího podnikatele.

6 PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA Vybrané produkty NTS-B (3)‏ - 0059 Asociace podnikatelek a manažerek ČR, o.s. - Produkt: Obchodní atlasy - Obchodní atlas sestává z Databáze provozoven, vlastní Aplikace pro vyhledávání. Pro zpracování uživatelských výstupů využívá technologie GIS. - Je vytvářen jako otevřený systém, který pracuje se socioekonomickými údaji měst a regionů. - Obchodní atlas je dalším nástrojem usnadňujícím strategické rozhodování samosprávy i podnikatelské veřejnosti pro podporu rozvoje měst a regionů – oblast služeb.

7 PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA Vybrané produkty NTS-B (4)‏ - 0012 Jihočeská hospodářská komora – publikace „Podnikání bez překážek - Kurz Podnikání bez překážek je vzdělávací kurz Podnikání bez překážek je vytvořen na základě výsledků dotazníkového šetření, na základě zkušeností expertů zapojených do realizace projektu a na základě vytvořené metodiky práce pro začínající podnikatele. Vzdělávací kurz obsahově splňuje základní podmínky, pro vstup do podnikání a během 15 dnů začínajícího podnikatele provede základními kroky podnikání. Cílem projektu je, aby tyto vzdělávací kurzy a jejich absolvování bylo podmínkou při žádosti o dotaci od úřadů práce v rámci APZ.

8 PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA Vybrané produkty NTS-B (5)‏ - 0030 Moravská asociace podnikatelek a manažerek - Finanční produkty - Projekt se zabývá tzv. asistenčními centry. Asistenční místa jsou místa, kde začínající podnikatelky obdrží komplexní podporu jak poradenskou tak informační ve všech oblastech, důležitých pro podnikání. Tato centra rovněž zajišťují pořádání pravidelných specializovaných kurzů z oblasti základů podnikání a tzv.soft skills. Asistenční centra navíc jako přidanou hodnotu pro začínající podnikatelky nabízejí síťování podnikatelek a podporu zkušených podnikatelek formou mentoringu. Na konferenci bude prezentována srovnávací studie podnikatelského prostředí pro ženy v České republice a Irska.

9 PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA Přeji příjemné a neformální diskuze nad produkty NTS-B


Stáhnout ppt "PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ 19. listopadu 2007, Praha."

Podobné prezentace


Reklamy Google