Nadstandard IC služeb aneb Jak na projekty SIPVZ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

© Radek Maca1 Pravidla financování v roce 2006 odbor 55 - SIPVZ Standard služeb ICT.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Finanční aspekty projektů šablon.
REFORMA SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z Financování rozvoje, obměny a provozu ICT ve školách a školských zařízeních SIPVZ.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Legislativa a ICT STRUČNÝ PŘEHLED PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ neboli právní východiska pro ICTK.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty rozvoje ICT ve škole Blanka Kozáková MŠMT odbor 55 SIPVZ
Hlavní město Praha Projekty SIPVZ v roce 2005 Bc. Karel Krupka Magistrát hlavního města Prahy Odbor školství.
Seminář Dotační programy v oblasti školství v roce 2009.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE místo konání:KULK Liberec datum konání:
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Financování regionálního školství
ROZVOJ ICT V PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍCH KRAJE VYSOČINA Poskytování finančních prostředků.
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Liberec.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Pravidla financování v roce 2006 odbor 55 - SIPVZ
postup podání žádosti odbor 55 - SIPVZ
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Výzva k předkládání žádostí
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Dotační programy v oblasti školství v roce 2009
Dotační programy v oblasti školství v roce 2009
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Mgr. Josef Smékal Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Setkání s řediteli zapojených škol KIPR
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Rozpis rozpočtu a normativy
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Nadstandard IC služeb aneb Jak na projekty SIPVZ

Metodické pokyny pro projekty: ● pokračující dvouleté projekty z r č. j / ● předkládané v roce 2006 č. j / Dostupné: ve věstníku MŠMT z prosince 2005, na webu MŠMT – na webu E-gram –

V roce 2003: ● projektů celkem 300 ● 30 mil. Kč V roce 2004: ● projektů celkem 500 ● 40 mil. Kč V roce 2005: ● projektů celkem 1000 ● 90 mil. Kč V roce 2006: ● 10 mil. na projekty roku 2005 ● 90 mil. na nové projekty ● projektů celkem ??? Nadstandard ≈ 10 % rozpočtu SIPVZ

Projekty mohou škole pomoci: ● získávat další prostředky pro naplňování standardu, ● získat prostředky pro zajištění nadstandardu ICT ve škole.

Cíl rozvojového programu: ● podpora zavádění ICT do výuky v souladu s rámcovým vzdělávacím programem, respektive školním vzdělávacím programem.

● projekty pro děti, žáky a studenty ● projekty pro žáky a studenty se zdravotním postižením ● projekty pro veřejnost a pedagogické pracovníky

● Okruh A – využití ICT v přípravě na I. stupeň ZŠ a využití ICT na I. stupni ZŠ – uplatnění specifických výukových programů se zvláštním přihlédnutím k rozvoji základních žákovských dovedností. ● Okruh B – využití ICT na II. stupni ZŠ a v odpovídajících ročnících víceletých gymnázií – podpora ICT ve výuce v předmětech zahrnutých v učebních plánech. ● Okruh C – využití ICT na SŠ a VOŠ – zaměření na specifické oblasti implementace inovativních prvků do výuky, osvojování informační gramotnosti v úzké návaznosti na obor studia.

● Okruh D – využití ICT v rámci činnosti škol a školských zařízení samostatně zřízených pro žáky se zdravotním postižením a běžných škol s třídami, odděleními nebo studijními skupinami zřízenými pro žáky se zdravotním postižením – aktivní zapojování této cílové skupiny žáků do vzdělávacího procesu a do denního života školy. Široké využití HW a SW pomůcek, které napomáhají odstraňovat komunikační a informační deficit a umožňují žákům se zdravotním postižením zapojit se vyšší a efektivnější měrou do vyučovacího procesu i do běžného života.

● Okruh E – projekty podporující informační gramotnost veřejnosti – rozvoj informační gramotnosti znevýhodněných skupin obyvatelstva nebo řešení problematiky přenosu informací mezi školou, rodiči a žáky pomocí ICT, případně vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti využití ICT ve výuce.

● Vytvoření výukového obsahu nebo výukových materiálů s využitím ICT – předkládá škola nebo školské zařízení. ● Metodická pomoc školám nebo školským zařízením při zavádění ICT do výuky – předkládá pouze Informační centrum (k ) ● Vytvoření výukového kurzu vč. jeho on-line podpory pro školy nebo školská zařízení – předkládá pouze Školicí středisko (k )

● Projekty regionální, které jsou převážně určeny na podporu regionálního školství a předpokládají široké zapojení krajů při jejich realizaci – ověřovací organizace se sídlem ve stejném kraji. ● Projekty národní, které svým záměrem zasahují školy na území ČR – ověřovací organizace se sídlem v jiném regionu ČR. ● Projekty nadnárodní, které svým záměrem zasahují školy na území EU – ověřovací organizace se sídlem v jiném státě EU.

● Projekty jednoleté na rok ● Projekty dvouleté na roky 2006 a 2007, ● schvalovací řízení na celý projekt, ● poskytnutí dotace po schválení rozpočtu vždy pouze na daný kalendářní rok.

Předkladatel projektu spolupracuje s ověřovací organizací: ● škola nebo školské zařízení se sídlem v ČR, ● organizace státní správy se sídlem v ČR, ● organizace samosprávy se sídlem v ČR, ● škola resp. školské zařízení se sídlem v EU. Rozsah spolupráce písemně dohodnut před realizací, ● minimálně ověření výstupů projektu v praxi, ● zveřejnění zprávy o tomto ověření. Ověřovací organizace nečerpá dotaci. V databázi potvrzuje svoji participaci. Ověřovacích škol může být více.

● Předkladatel projekt propaguje prokazatelným způsobem ode dne jeho schválení. ● Informace o projektu zveřejňuje průběžně na svých WWW stránkách (vč. zprávy o výsledku ověření projektu). ● Informace jsou dostupné min. 2 roky po ukončení. ● Náklady spojené s propagací činí maximálně 10 % dotace.

● Dotace v rozmezí od do Kč. ● Dotace nesmí přesáhnout 70 % výdajů projektu. ● Rozpočet projektu, tak jak byl předložen, je závazný!

Dotace musí být použita pro členy řešitelského týmu: ● na úhradu autorských honorářů bezprostředně souvisejících s projektem, ● na úhradu jimi poskytnutých služeb bezprostředně souvisejících s projektem, ● na ostatní platby za provedenou práci (tzv. OPPP - tj. Dohody o provedení práce a Dohody o pracovní činnosti) bezprostředně související s projektem včetně odvodů, ● a to souhrnně minimálně ve výši 30 % čerpané dotace v příslušném kalendářním roce.

Dotaci lze použít na prostředky bezprostředně nutné pro splnění cílů projektu: ● nákup resp. pronájem licencí SW, ● nákup určeného HW účetně zařazen: samostatné věci movité; drobný majetek, ● nákup služeb včetně úhrady telekomunikačních a poštovních poplatků, ● úhradu cestovních náhrad max. do výše 10 % čerpané dotace. v rozsahu stanoveném zákonem č. 119/1992 Sb., o cestovních náhradách, ve znění pozdějších předpisů

Dotaci nelze použít na: ● spotřební materiál, ● pořízení nábytku, ● stavební úpravy, ● mzdy, resp. platy (s výjimkou OPPP), ● proplácení nákladů vzniklých ověřovací organizaci, ● výdaje na dary, ● výdaje na financování podnikatelských aktivit, ● výdělečnou činnost školy, ● leasing nebo úvěr, ● financování akcí, hrazených z normativu na žáka, ● akce, financované v rámci DVPP.

● Nákup HW, SW a služeb je doporučeno realizovat prostřednictvím elektronického tržiště. ● Výběr výukového SW provede příjemce dotace na Evaluačním webu. ● S výsledky, které při řešení projektu vznikly smí nakládat zdarma i jiné školy. ● vzor Licenční smlouvy výhradní (mezi školou a zaměstnancem) je k dispozici na serveru E-gram.

Pokračující dvouleté projekty – není nutno žádat. Nově předkládané žádosti o přiznání účelové dotace od začátku února 2006 do 31. března 2006 prostřednictvím následně vytisknout, podepsat, orazítkovat a zaslat: ● školy zřízené MŠMT nebo církví na MŠMT, ● ostatní školy:  regionální projekty krajskému úřadu,  národní a nadnárodní na MŠMT.

Regionální projekty: každý kraj – jedna komise ● členy navrhuje odbor školství KÚ, ● jmenuje náměstek ministryně MŠMT. Národní a nadnárodní projekty: čtyři komise ● členy navrhuje ředitel odboru SIPVZ, ● jmenuje náměstek ministryně MŠMT. Komise jednají podle jednacího řádu.

a)soulad obsahu projektu se zvoleným tématem a okruhem, b)propracovanost, srozumitelnost a přínos, c)definování cíle projektu a popsání způsobu měření, d)odborné předpoklady řešitelů a proveditelnost projektu, e)kapacita řešitelského týmu, f)oprávněnost všech položek rozpočtu pro realizaci, g)využití současných materiálních a prostorových podmínek, h)přiměřenost výše požadované dotace, i)přiměřenost finanční ohodnocení řešitelů projektu, j)původnost projektu, inovativní prvky.

Důvody pro vyřazení: ● cíl není v souladu s metodickým pokynem, ● nedodržení povinné spoluúčasti (v každém roce projektu), ● nedodržení povinného členění dotace (min. 30 % odměny), ● nedodržení termínu uzávěrky přihlášek, ● formální chyby (např. vyplnění špatných tiskopisů). Důvody pro vrácení (části) dotace: ● nedodržení stanoveného rozpočtu, ● nezahájení práce na projektu, ● nedodání vyúčtování v termínu.

Je doporučeno zařadit do řešitelského týmu také ● ICT metodika, ● ekonoma ● zástupce vedení školy.

1. Přihlásit se v is.e-gram 2. V záložce Projekty Vložit nový projekt 3. Vyplnit náležitosti projektu 4. Odeslat projekt

Prohlédněte si databázi projektů (1148 projektů vč. anotací a kontaktů na řešitele). Kontaktujte školu (616), která projekt v minulosti úspěšně řešila.

Prohlédněte si výsledky projektů (>2000 záznamů). Kontaktujte školu (616), která projekt v minulosti úspěšně řešila.

Poraďte se s lokálním Informačním centrem SIPVZ Přehled 248 informačních center vč. tematického zaměření a kontaktů.

Konzultujte s krajským ICT koordinátorem NIDV.