Společnost pro regionální ekonomické poradenství PROBLÉMY A VÝZVY REGIONÁLNÍ POLITIKY V ČR Z POHLEDU REGIONÁLNÍ PRAXE Rozvoj regionů a 10 let regionální.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Podpora meziobecní spolupráce
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Podpora Jihomoravského kraje hospodářsky slabým regionům Nechory,
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF ÚVOD DO PROBLEMATIKY Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Metodická podpora plánování obcí ze strany MMR
Programové dokumenty mikroregionů jako faktor jejich rozvoje
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Společnost pro regionální ekonomické poradenství FAKTORY EFEKTIVITY SPOLUPRÁCE OBCÍ FINANCOVÁNÍ SVAZKŮ OBCÍ Práce s mikroregiony na úrovni krajů Metodika.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Celostátní síť pro venkov
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Pozice EP k budoucí kohezní politice Dominují národní zájmy nebo ideologie? Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
Faktory ovlivňující výsledky zadávacích řízení - komparace veřejných zakázek zadaných obcemi a centrální státní správou Jan Pavel Listopad 2012 Názory.
Společnost pro regionální ekonomické poradenství SPOLUPRÁCE V PROCESU STRATEGICKÉHO PLÁNOVÁNÍ MIKROREGIONŮ VYUŽITÍ METODICKÝCH PŘÍSTUPŮ K PROBLEMATICE.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Společnost pro regionální ekonomické poradenství SYNERGIE v přístupu k rozvoji venkova Představení projektu a vybrané poznatky Seminář Venkov 2009 – 5.
VZOR PREZENTACE – ZDŮVODNĚNÍ PROGRAMU ROZVOJE OBCE PRO ZASTUPITELE Příloha č. 2 k problémovému okruhu PO2 – Koncepční rozvojový dokument obce MANAŽERSKÝ.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
SOCIÁLNÍ KAPITÁL JAKO FAKTOR OVLIVŇUJÍCÍ REGIONÁLNÍ DISPARITY A REGIONÁLNÍ ROZVOJ Projekt MMR ČR WD
Společnost pro regionální ekonomické poradenství OBEC VERSUS MIKROREGION OD MYŠLENKY K PROJEKTŮM Seminář pro mikroregiony – Havlíčkův Brod – 3. listopadu.
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
Společnost pro regionální ekonomické poradenství PŘÍKLADY DOBRÝCH NÁSTROJŮ ROZVOJE ÚZEMÍ POSTAVENÍ SVAZKŮ OBCÍ JAKO AKTÉRŮ V REGIONÁLNÍ POLITICE KRAJE.
Regionální politika RP ČR.
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
Společnost pro regionální ekonomické poradenství Informační a metodická podpora: Informační a metodická podpora: duh
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Vzdělávací politika.
Sociální politika KVSOPO Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
ÚVOD DO STUDIA VYMEZENÍ ZÁKLADNÍCH POJMŮ Veřejné politiky Veřejné politiky.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Regionální politika, ano či ne Ing. Marek Jetmar, Ph. D
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Úvod, základní principy a cíle
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Transkript prezentace:

Společnost pro regionální ekonomické poradenství PROBLÉMY A VÝZVY REGIONÁLNÍ POLITIKY V ČR Z POHLEDU REGIONÁLNÍ PRAXE Rozvoj regionů a 10 let regionální politiky v České republice Brno, 20. listopadu 2008

Společnost pro regionální ekonomické poradenství VÝCHODISKA  GaREP, spol. s r.o. již 15. rokem působí jako soukromá společnost v oblasti regionální politiky a regionálního rozvoje. Hlavní zaměření činnosti: strategické a programové dokumenty pro subjekty veřejné správy.  Dlouhodobá spolupráce s představiteli veřejné správy na všech úrovních: obce, svazky obcí, kraje a regiony i ústřední orgány státní správy – aplikace interaktivních forem součinnosti těchto i dalších aktérů regionálního rozvoje do procesů koncepčního řízení (formování) podmínek rozvoje územních samosprávných celků Problémy a výzvy regionální politiky v ČR z pohledu regionální praxe

Společnost pro regionální ekonomické poradenství VÝZKUMNÉ AKTIVITY JAKO ŠANCE HLEDAT ŘEŠENÍ A NALEZENÁ ŘEŠENÍ APLIKOVAT  Od roku 2004 se společnost GaREP účastní specifických projektů a aplikovaného výzkumu v oblasti regionálního rozvoje, rozvoje venkova, rozvoje lidských zdrojů i optimalizace procesů uspořádání kompetencí veřejné správy (pro MMR, MZe, MŠMT, MV)  Hlavní záměr: hledání nových řešení předmětných problémů a přispění ke zvýšení efektivnosti řešení těch stávajících Problémy a výzvy regionální politiky v ČR z pohledu regionální praxe

Společnost pro regionální ekonomické poradenství ROZVOJOVÝ INTERAKTIVNÍ AUDIT  Aktuální řešený projekt ve výzkumném programu MMR (WD ) je „Rozvojový interaktivní audit“. Hlavním cílem je vypracovat metodiku efektivního poznávání regionů a identifikace jejich žádoucích rozvojových záměrů („AUDIT“) a návazně k tomu v součinnosti s relevantními aktéry („INTERAKTIVNÍ“) navrhnout nastavení takových nástrojů regionální politiky, které umožní dynamizovat žádoucí a akceptovaný rozvoj daných regionů („ROZVOJ“).  Výzkumný projekt umožňuje reflektovat dlouholeté poznatky řešitelské společnosti a jejich participantů a nastínit některé problémy a výzvy v oblasti regionální teorie i praxe, odrážející dopady aplikace regionální politiky v podmínkách různých regionů v ČR a působnosti aktérů jejich rozvoje Problémy a výzvy regionální politiky v ČR z pohledu regionální praxe

Společnost pro regionální ekonomické poradenství VYBRANÉ ASPEKTY FORMOVÁNÍ A APLIKACE REGIONÁLNÍ POLITIKY  Regionální politika jako soubor aktivit ovlivňujících rozmístění hlavních zdrojů v území a usilující o zmírnění problémových rozdílů v jejich rozvoji.  Legislativa – instituce – kompetence – dokumenty – úkoly – nástroje – realizace – aktéři  Regionální politika EU, ČR, krajů: různé dimenze vnímání problémů, uplatňování nástrojů a subjektů spolupráce.  Vztah regionální politiky k politikám sektorovým.  Regionální politika jako aktivní proces, který přispívá ke změně. Podmínkou je ukotvení dané změny, vztahy k subjektům (aktérům), k území, k jiným politikám Problémy a výzvy regionální politiky v ČR z pohledu regionální praxe5

Společnost pro regionální ekonomické poradenství VYBRANÉ PROBLÉMY PODVAZUJÍCÍ EFEKTIVNÍ APLIKACI REGIONÁLNÍ POLITIKY V ÚZEMÍ I.  Konfrontace věcného vymezení problémů z pohledu „centra“ a jejich vnímání na regionální a místní úrovni.  Nesoulad mezi centrálně nastavenými nástroji a schopnostmi (možnostmi, kompetencemi…) regionálních a lokálních subjektů je účinně využít.  Nedostatečné poznání vazeb mezi jednotlivými nástroji a účinnosti jejich dopadů na změny řešené situace.  Zjednodušující přístupy ke klasifikaci problémových území – prozatím nedoceněný význam problematiky hledání a řešení regionálních disparit.  Postupná transformace regionální politiky na „čistě“ dotační politiku Problémy a výzvy regionální politiky v ČR z pohledu regionální praxe6

Společnost pro regionální ekonomické poradenství VYBRANÉ PROBLÉMY PODVAZUJÍCÍ EFEKTIVNÍ APLIKACI REGIONÁLNÍ POLITIKY V ÚZEMÍ II.  Rezignace na koncepční aplikaci regionální politiky a tím zesílení volné soutěže subjektů o získávání dotací.  Nedůsledné vyjasnění kompetencí mezi jednotlivými úrovněmi a subjekty veřejné správy v oblasti aplikace regionální politiky při zajišťování rozvoje regionů (nedostačující „síla“ legislativy) – konfrontace např. s legislativou politiky územního rozvoje.  Nesystémová „péče“ o zapojení a využití lidských zdrojů jako „aktérů“ rozvoje regionů (potřeba kompetenční analýzy a evaluace vzdělávacích potřeb představitelů veřejné správy, majících v kompetenci regionální rozvoj, podpora ustavení a působení koordinátorů „lokálních samosprávných uskupení“ – zejména koordinátorů svazků obcí“ apod.) Problémy a výzvy regionální politiky v ČR z pohledu regionální praxe7

Společnost pro regionální ekonomické poradenství PROBLÉMY STRATEGICKÝCH DOKUMENTŮ VE FÁZI JEJICH PŘÍPRAVY, ZPRACOVÁNÍ, PROJEDNÁVÁNÍ A RELIZACE  Neexistuje ze zákona předepsaný způsob přípravy a tvorby strategických dokumentů.  Nesoulad mezi územním (existuje opora v zákoně) a strategickým plánováním.  Chybí závaznost strategických dokumentů (politický vliv, deformace dotacemi, ad hoc vstupy…).  Absence legislativního řešení názorových sporů v připomínkové fázi realizace strategických dokumentů.  Nevyjasněný okruh účastníků a způsob jejich zapojení Problémy a výzvy regionální politiky v ČR z pohledu regionální praxe8

Společnost pro regionální ekonomické poradenství IDENTIFIKACE PROBLÉMOVÝCH ÚZEMÍ JAKO VÝCHODISKO PRO ZACÍLENÍ REGIONÁLNÍ POLITIKY  Nalezení regionálních rozdílů je podkladem pro zaměření podpory rozvoje v jednotlivých územích a přispívá k účinnějšímu zacílení využitelných nástrojů.  Nalezení vazeb mezi regionálními charakteristikami  Zvýšení vypovídací schopnosti údajů  Zjištění „opravdové“ míry dopadů současných regionálních nástrojů v disparitních regionech  Modifikace nástrojů regionální politiky  Nalezení společného konsenzu nejdůležitějších aktérů  Nejčastěji jsou vymezována „problémová“ území („území s kumulací nepříznivých jevů“) Problémy a výzvy regionální politiky v ČR z pohledu regionální praxe9

Společnost pro regionální ekonomické poradenství SROVNÁNÍ PŘÍSTUPŮ K VYMEZOVÁNÍ PROBLÉMOVÝCH REGIONŮ V KRAJÍCH

Společnost pro regionální ekonomické poradenství NÁVRH NOVÉHO PŘÍSTUPU – STUPEŇ ROZVOJE POÚ JMK Problémy a výzvy regionální politiky v ČR z pohledu regionální praxe11

Společnost pro regionální ekonomické poradenství ZÁVĚRY  Zvýšit účinnost řešení rozvojových problémů lze vnitřní aktivizací regionů směrem zdola, úkolem regionální politiky na všech úrovních realizace je toto úsilí podpořit.  Řada přístupů k identifikaci rozvojových problémů na regionální úrovni, avšak implementační deficit disponibilních rozvojových nástrojů. Pro koncepční rozvoj jsou důležité:  Aktivní účast relevantních aktérů ve fázi zpracování a realizace koncepčních dokumentů.  Rozvinutí komunikace mezi veřejným a soukromým sektorem Problémy a výzvy regionální politiky v ČR z pohledu regionální praxe12

Společnost pro regionální ekonomické poradenství Děkujeme za pozornost. PhDr. Iva Galvasová Ing. Jan Binek, Ph.D. GaREP, spol. s r.o. společnost pro regionální ekonomické poradenství nám. 28. října Brno Tel. : Problémy a výzvy regionální politiky v ČR z pohledu regionální praxe