NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN LIBEREC

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Novela stavebního zákona ve vazbě na ustanovení § 50 návrh územního plánu
Advertisements

Územní plánování pracovní porada s ORP Vyhodnocování územního plánu a jeho změny - § 55 SZ Zpracoval: Martin Herzog 7. června 2013.
Územně analytické podklady obce s rozšířenou působností Děčín
Stavební zákon po novele s účinností od
Pořizování územního plánu (vztah k dotčeným orgánům)
Územní plán Liberec.
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
NÁMITKY A PŘIPOMÍNKY Návrh rozhodnutí o námitkách a vyhodnocení připomínek podle ustanovení § 53 stavebního zákona.
POSUZOVÁNÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ V ČESKÉ REPUBLICE Zákon č. 100/2001 Sb. Posuzování vlivů na životní prostředí podléhají v zákoně vymezené záměry.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Nástroje územního plánování
ÚZEMNÍ PLÁN - VÝROK A ODŮVODNĚNÍ
Návrh územního plánu Jihlava 1. ETAPA. Modrá – varianta A mezi sídlištěm a hřbitovem Červená varianta B Za hřbitovem (stávající holobyty)
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Územní plán Prahy: Jaká je situace? Martin Skalský / Vendula Zahumenská Praha  listopad 2013.
Stavební zákon a územní plánování
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha - Bratislava
č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu
Můžou nás vybagrovat? Lukáš Matějka Arnika – Centrum pro podporu občanů StreetRadio, Praha října 2011.
Proces pořizování územně plánovací dokumentace
! Proces pořízení územního plánu
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
úřad územního plánování
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Novela stavebního zákona
1 Stavební zákon - účast veřejnosti Jitka Bělohradová.
Posuzování vlivů na životní prostředí v územním plánování (SEA proces) Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva Právo životního prostředí I.
Právo životního prostředí II. Úvodní přednáška
1 Účast veřejnosti v procesech dle složkových předpisů práva životního prostředí Jitka Bělohradová.
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva.
1 Územní plánování a územní rozhodování pozemkové právo podzim 2012 Ivana Průchová.
1 ÚZEMNÍ PLÁN RYCHVALD AKTUÁLNÍ STAV POŘIZOVÁNÍ ZASTUPITELSTVO MĚSTA
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Příklad k metodickému pokynu porada ÚÚP
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Tomáš Sklenář Územně plánovací dokumentace a její aktualizace.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje seminář pro úřady územního plánování a stavební úřady – 1. část Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor.
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
Porada pro ÚÚP dne Poznatky z oblasti ÚPČ Ing. Gabriela Šípková Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování a stavebního řádu.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Územně plánovací dokumentace Vybrané problémy pořizování a zpracování ve vztahu k DO.
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Stanoviska DO při projednávání Návrhu ÚPD
Lhůta pro pořízení územní studie
dobu platnosti rozhodnutí, má-li být delší, než stanoví zákon.
Umisťování staveb.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
ZÚR JMK zásady pro aplikaci Krajský úřad Jihomoravského kraje seminář
Posuzování vlivů na životní prostředí v procesu územního plánování
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
Pořizovatelská praxe Poznámky k pořizování územně plánovací dokumentace: Problematika zastavěnosti pozemku, indexu zastavěnosti Územní studie – konzultace,
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Zkrácený postup pořizování aktualizace ZÚR
Územní plán Liberec.
Seminář pro starosty obcí Karlovarského kraje
Územní opatření o stavební uzávěře
Územně analytické podklady
Stavební přípravy a zásady Rekodifikace veřejného stavebního práva
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN LIBEREC

Cíl veřejného projednání Projednání konceptu nového územního plánu Statutárního města Liberec V souladu s § 48 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu Součástí bude odborný výklad konceptu

ÚZEMNÍ PLÁN stanovuje základní koncepci rozvoje území obce a ochrany jeho hodnot pořizuje se pro celé území obce je závazný pro rozhodování v území – vydávání územních rozhodnutí územní plán z roku 2002 zůstává v platnosti do doby vydání nového územního plánu → nelze rozhodovat na základě konceptu

Z čeho se skládá ÚP Územní plán má dvě části Textovou část Grafickou část Textová a grafická část tvoří celek Závazná část + odůvodnění

Z čeho se skládá koncept ÚP Závazná část územního plánu: textová část grafická část výkres základního členění území hlavní výkres výkres koncepce dopravní infrastruktury výkres koncepce technické infrastruktury - energetika, spoje výkres koncepce technické infrastruktury - vodní hospodářství výkres veřejně prospěšných staveb, opatření a asanací

Z čeho se skládá koncept ÚP Odůvodnění územního plánu: textová část odůvodnění grafická část odůvodnění Koordinační výkres Výkres širších vztahů Výkres předpokládaných záborů půdního fondu Vyhodnocení vlivů konceptu ÚP Liberec na udržitelný rozvoj území vyhodnocení vlivů konceptu ÚP Liberec na životní prostředí – SEA, rozptylová studie, hluková studie.

POSTUP PŘI TVORBĚ ÚP PROJEDNÁNÍ NÁVRHU ZADÁNÍ ROZHODNUTÍ O POŘÍZENÍ ÚP NÁVRH ZADÁNÍ ÚPRAVA NÁVRHU ZADÁNÍ VEŘEJNOST PROJEDNÁNÍ NÁVRHU ZADÁNÍ DOTČENÉ ORGÁNY schvaluje zastupitelstvo

Tvorba zadání ÚP zastupitelstvo města rozhodlo o pořízení nového ÚP – reakce na nový SZ 31.5.2007 unesení 92/07 zpracování NÁVRHU ZADÁNÍ Na základě průzkumů a rozborů podnětů a návrhů do nového ÚP Projednání návrhu zadání Veřejnost mohla připomínkovat od 15.5.2008 do 16.6.2008 Ve stejné lhůtě se mohly vyjádřit DO k NZ Na základě připomínek od občanů a stanovisek DO a sousedních obcí byl upraven NZ

POSTUP PŘI TVORBĚ ÚP PROJEDNÁNÍ KONCEPTU ZADÁNÍ VÝSTAVA, BESEDY POKYNY NÁVRH PROJEDNÁNÍ KONCEPTU VÝSTAVA, BESEDY VEŘEJNÉ ZE ZÁKONA schvaluje zastupitelstvo PROJEDNÁNÍ NÁVRHU

Tvorba konceptu ÚP Zastupitelstvo města schválilo zadání 30.10.2008 usnesení č. 201/08 SML vybralo v rámci výběrového řízení firmu SAUL jako zpracovatele nového ÚP Zpracování konceptu 56 týdnů 07/2010 předání konceptu od firmy SAUL – následovaly úpravy např. regulativy, podoba výkresové části 1.3.2011 vypsáno VP konceptu na 11.5.2011 (mezitím 16 besed o ÚP)

PODÁNÍ PŘIPOMÍNEK A NÁMITEK

KDO SE VYJADŘUJE Dotčené orgány uplatňují stanoviska Sousední obce uplatňují připomínky z hlediska využití navazujícího území Veřejnost uplatňuje připomínky a námitky

PŘIPOMÍNKY Každý může uplatnit připomínku Připomínku lze podat k textové i grafické části Připomínku je třeba odůvodnit Vhodné je doplnit grafickou přílohou Připomínky vyhodnocuje pořizovatel

ZÁSTUPCE VEŘEJNOSTI Veřejnost může být zastupována zmocněným zástupcem veřejnosti Zástupce veřejnosti musí zmocnit nejméně 200 občanů Liberce, kteří uplatňují věcně shodnou připomínku Zástupce veřejnosti je zmocněný k podání námitky na základě věcně shodné připomínky UPRAVENO V § 23 STAVEBNÍHO ZÁK.

NÁMITKA Uplatňují vlastníci pozemků a staveb dotčených návrhem VPS, VPO a zastavitelných ploch O námitce rozhoduje zastupitelstvo

TERMÍNY Do 15 dnů ode dne veřejného projednání může každý uplatnit své připomínky, ve stejné lhůtě se uplatňují námitky  26. května 2011 K později uplatněným připomínkám a námitkám se nepřihlíží Lhůtu pro stanoviska dotčených orgánů lze na základě odůvodněné žádosti prodloužit

PRŮBĚH VYHODNOCENÍ Součástí odůvodnění pokynů pro zpracování návrhu je vyhodnocení jak byly zohledněny námitky a připomínky Nelze obratem zaslat poštou rozhodnutí o námitkách a připomínkách Sledujte nadále web novyup.liberec.cz nebo zpravodaj, kde se dozvíte, kdy a jakým způsobem bude veřejnost seznámena s návrhem pokynů

DO 26. KVĚTNA 2011 Výstava výkresů v budově Nového magistrátu a v nákupní galerii Plaza informační kancelář v budově Nového magistrátu PO, ST 8 – 17 hod. kancelář č. 127 PÁ 8 – 14 hod. kancelář č. 112 webové stránky novyup.liberec.cz 26. května 2011 poslední možnost kdy je možné podat námitku nebo připomínku

Projekt Koncept územního plánu města Liberec byl spolufinancován z prostředků Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj.

NÁSLEDUJE VÝKLAD PROJEKTANTA

SHRNUTÍ do 15 dnů ode dne veřejného projednání lze uplatnit námitky a připomínky  do 26. 5. 2011 v případě dotazů jsme Vám k dispozici v informační kanceláři v budově Nového magistrátu PO, ST 8 – 17 KANCELÁŘ Č. 127 PÁ 8 – 14 KANCELÁŘ Č. 112

DĚKUJEME ZA POZORNOST novyup.liberec.cz