TESPO RAC spol. s r.o. TEPLO - SPOŘIT - RACIONÁLNĚ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ČABR oblast východní Čechy sezóna Povinnosti rozhodčích.
Advertisements

Nejdříve musíme zadat adresu webu Daňový portál České daňové správy …. ….a poté zvolit službu ELEKTRONICKÁ PODÁNÍ Napoprvé raději zvolíme „Seznámení s.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.0 (Sestavení vlastní prezentace)
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Regulace a měření doc.Ing.Karel Kabele,CSc.
zpracovaný v rámci projektu EU
1. krok Vyplňte přihlašovací údaje. Formulář vyplňujte nejlépe v prohlížeci Google Chrom.
Optimalizace počtu matričních úřadů Porada s MV ČR konaná dne
Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-POST.
Konference VYKUROVANIE Tatranské Matliare ALOKÁCIA NÁKLADOV ZA ENERGIU POMOCOV SW NÁSTROJOV Jan Talášek Tatranské Matliare
3. PRINCIP MAXIMÁLNÍ VĚROHODNOSTI
TESPO RAC spol. s r.o. TEPLO - SPOŘIT - RACIONÁLNĚ Odečty spotřeby tepla a vody za rozúčtovací období část Upozornění: Toto elektronické.
1 Úvodní snímek slouží pro počáteční orientaci a jako návěští pro hypertextové odkazy. Při použití jako předlohy jej uživatel odstraní.
Individuální projekt „Podpora a rozvoj služeb sociální prevence v Moravskoslezském kraji“ (číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ ), dále jen „Projekt“
Pokyny k vyplnění přihlášek ke studiu na SŠ. Vyplnění přihlášek ke studiu na SŠ: 1.) vytisknete si první stranu přihlášky (formuláře – přihláška na SŠ)
Databáze Tabulky a typy dat VY_32_INOVACE_7B11. Proč datové typy ? Abychom mohli do tabulky vložit data, musíme jednotlivým polím (sloupcům) přiřadit.
Tutoriál LinkSource ~ Linking – Nastavení odkazů k plnému textu
Digitální učební materiál
PROJEKT R E G M E T TEMPLATE DOPORUČENÍ PRO SPRÁVNOU LEGISLATIVNÍ PRAXI Z HLEDISKA METROLOGIE.
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Vkládání záznamů do databáze OBD
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Katedra TZB ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Katedra TZB TZB20- Vytápění Regulace, automatizace a měření ve vytápění.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Rekonstrukce stoupaček, odpadů a topení
Vytápění Armatury měřící
Měření vybraných technických parametrů v uzlových bodech Karel Šefčík, Český metrologický institut (moderátor) Ladislav Pospíchal, MEgA Měřicí Enegetické.
Integrovaná střední škola, Slaný
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Digitální technika Tematická oblast:Digitální technika Téma:Paměti – úvod, základní pojmy Ročník:3. Datum.
KIV/ZIS cvičení 6 Tomáš Potužák. Pokračování SQL Klauzule GROUP BY a dotazy nad více tabulkami Stáhnout soubor studenti_dotazy_sql.mdb.
TESPO RAC spol. s r.o. TEPLO - SPOŘIT - RACIONÁLNĚ
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Kateřina Fořtová, Jan Ládek, Lenka Hybšová, Klára Stádníková
Struktura zápisu porady Plán porad
Přesnost a chyby měření
Spotřeba tepla Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Jaroslav Dufka.
LEGÁLNÍ METROLOGIE Je to část metrologie, vztahující se k jednotkám, metodám a měřidlům z hlediska předepsaných technických a právních náležitostí, jejím.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Tato prezentace byla vytvořena
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Závislost výšky hladiny podzemní vody na srážkách
Architektury a techniky DS Cvičení č. 5 RNDr. David Žák, Ph.D. Fakulta elektrotechniky a informatiky
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Pravopisná cvičení na použití i,í/y,ý po obojetných souhláskách
Schéma procesu vstupy Průběh procesu výstupy činnost ZDROJE.
Maximální chyba nepřímá měření hrubý, řádový odhad nejistoty měření
Práva spotřebitele.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: RADEK KLAPUCH Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_GEODETICKÉ.
Ing. Zdeněk Šťastný daňový poradce.  zkušební verze:  ostrá verze:
MĚŘENÍ a INDIKACE z pohledu Zákona o metrologii Zaměření : SON - workshop Obsah : výběr základních ustanovení Zákona o metrologii, v platném znění, a navazujících.
Management pohledávek Úspěšnost vymáhání pohledávky je především předurčena stářím pohledávky existencí právních podkladů mírou zajištění pohledávky a.
Vyúčtování grantů Magistrátu hl.m. Prahy
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Elektrické ohřívače vody.
KONTROLA A ÚDRŽBA AUTOMOBILU (PROVOZNÍ KAPALINY) Mgr. Martin Tichý.
Postup při uveřejňování smluv prostřednictvím formuláře
NÁVOD A DOPORUČENÍ PRO CVIČENÍ „XXL “ volně stojící pytel.
VY_32_INOVACE_Sikorová_ Ostatní evidence
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
PŘEVOD WINFAS – WINFAS ZE STARÉHO DO NOVÉHO ROKU
Měřicí systém Metex MS 91 XX metrologické ověření generátoru funkcí POZOR zapojení pouze po odsouhlasení vyučujícím.
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
všechny animace a obrázky - archiv autora
Distribuční portál (DIP)
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Distribuční portál (DIP)
Třída 3.B Laboratorní práce č. 2.
Třída 3.A Laboratorní práce č. 2.
Transkript prezentace:

TESPO RAC spol. s r.o. TEPLO - SPOŘIT - RACIONÁLNĚ Odečty spotřeby tepla a vody za rozúčtovací období 01.-12.2013 2.část Upozornění: Toto elektronické školení slouží k prvotnímu seznámení s problematikou odečtů spotřeby tepla a vody. Některé formuláře a pokyny jsou uvedeny ve formě z minulých let – přesné pokyny jsou uvedeny v Obecné instrukci pro provádění odečtů spotřeby tepla a vody a budete s nimi seznámeni při školení v sídle firmy

ODEČET VODY

Odečet vody TUV SV PLOMBY

Odečet vody TUV SV OVĚŘENÍ PLOMBY CHYBÍ !!!

Označení cejchovny a roku ověření Odečet vody Označení cejchovny a roku ověření

Odečet vody Kontrola plomb Zkontrolujte všechny plomby. Pokud jsou poškozené, či chybí, zapište to. Zkontrolujte, zda není měření ovlivňováno magnety. Pokud ano, zapište to.

Odečet vody Kontrola výrobního čísla a funkce vodoměrů Překontrolujte nebo zapište výrobní čísla o vodoměrech STV. Pozor na prohození odečtů vodoměrů na TUV a studenou vodu. Vždy nechte pustit teplou a studenou vodu. Kontrolujte, zda se oba vodoměry točí, a zda se točí na správnou stranu ( čísla musí přibývat) Nový údaj o stavu vodoměru by měl být větší než původní Pokud není proveďte ještě jednou kontrolu odečtu, hodnotu odečtu zakroužkujte a zapište “OK”. Pokud nesouhlasí výrobní číslo, uveďte všechny údaje do volných polí. Pokud je vodoměr obráceně, uveďte přesně odečtený stav (může být např.99985). Pokud je vodoměr obrácený, nebo se netočí, zapište telefonní číslo na nájemníka, aby se s ním naši technici mohli spojit a dohodnout výměnu.

Odečet vody 93153881 475,21 553,54 48002501 298,65 357,91

Odečet tepla-Metra RTN 02 Kontrola výrobního čísla a pořadí místnosti Odečet vždy probíhá zleva doprava Každý odečet je nutné, kvůli návaznosti na odečty v minulém období, zapisovat k danému výrobnímu číslu měřiče. Pokud chybí doplnit. Pokud nesouhlasí v.č. a pořadí pokojů, popište současný stav včetně typu tělesa a počtu článků!! I V I I I I I I

Odečet spotřeby tepla-Metra RTN 02 Kontrola stavu plomby Poznamenávejte pečlivě jakoukoli případnou manipulaci s metrologickým zajištěním přístrojů (ulomená nebo chybějící plomba, magnet na vodoměru apod.) - vždy k příslušnému přístroji.

Odečet spotřeby tepla-Metra RTN 02 Odečet ampulky Ampule je schválená hygienikem, kapalina je zdravotně nezávadná. Odečítá se vždy spodní hladina. Kontrolujte barvu původní kapaliny, pokud je jiná, než v ostatních bytech, pečlivě zapište. Zaškrtněte barvu kapaliny ampule, kterou instalujete. Kontrolujte, že instalujete vždy plnou ampuli! Kapalinu z ampulí, kterou náhodně vylejete, okamžitě utřete. Pokud takto znehodnotíte ampuli, vložte ji mezi použité ampule a nainstalujte jinou Odečtené ampule zavěšujte postupně tak, aby bylo možno odečet v daném bytě následně ukázat. Je-li ampule vylitá poznamenejte, jak k chybě došlo, zda jste ji vylili vy nebo byla vylitá již před odečtem. Zapište i hodnotu po vylití- se zřetelnou poznámkou: „po vylití“.

Odečet spotřeby tepla-Metra RTN 02 Nahlášení v.č. a odečtu zapisovateli 8,0 5,5 3,5 8,0 zelená 8,0 Odečty a v.č. nahlašujte zřetelně, provádějte jejich kontrolu!

Odečet spotřeby tepla-Metra RTN 02 Kontrola odečtů nájemníkem a podpis Nechte překontrolovat odečty raději ihned, pokud uživatel projeví zájem Pokud uživatel nesouhlasí s odečtem, vysvětlete mu, že se odečítá spodní část hladiny a že tak je činěno u všech, takže nikdo není znevýhodněn! V případě nesouladu v hodnotách odečtu udělejte k danému měřidlu dvě hodnoty odečtů – vaši a to, co tvrdí nájemník. Ze zápisu musí být zřejmé, co je Váš odečet a co nájemníkův. Zapište datum, včetně letopočtu, podepište se.

Odečet spotřeby tepla-Metra RTN 02

Odečet spotřeby tepla-Metra RTN 02

Odečet spotřeby tepla-Metra RTN 02

Odečet spotřeby tepla-Metra RTN 02

Odečet spotřeby tepla-Metra RTN 02

Odečet spotřeby tepla-Metra RTN 02

Odstranění plomby a vyndání ampulky Všechny použité části původních plomb ukládejte do montážní bedny. Dbejte na to, abyste nikde nenechali plomby nové

ODSTRANĚNÍ PLOMBY

ODSTRANĚNÍ PLOMBY

ODSTRANĚNÍ PLOMBY

ODSTRANĚNÍ PLOMBY

ODSTRANĚNÍ PLOMBY

Odečet spotřeby tepla-Siemens Memotron 3 Kontrola výrobního čísla a pořadí místnosti Kontrola stavu plomby Zatáhněte za spodní část přístroje směrem k sobě - nesmí povolit! Odečet všech čísel-viz dále Kontrola odečtů nájemníkem a podpis

Odečet spotřeby tepla-Siemens Memotron 3 10000019 3164 6320 3164 1375