Pivovar Stříbro nabídka na prodej. Představení objektu Měšťanský pivovar ve Stříbře je objekt s dlouhou a zajímavou historií sahající až do roku 1197.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská Námět projektu IPRM : - Atraktivní a kvalitní život v Liberci - Rozvoj infrastruktury.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Cassia Development & Consulting, s.r.o.
ROP – možnosti pro cestovní ruch
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Program rozvoje venkova na období Diverzifikace hospodářství venkova ing. Emil Machálek, CSc.
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty.
Rekonstrukce východního přístavku zámku Liblice. Žadatel Středisko společných činností AV ČR, v.v.i. Národní 1009/3, Praha 1 veřejná výzkumná instituce.
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Filipova Huť – žádost o dotaci na dodělání úprav ubytovny.
Zámek Lukavec … … a jeho využití
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Zaměření Národního programu podpory CR v roce 2011 Podprogram Cestování dostupné všem.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Studentský projekt Gymnázium Roudnice nad Labem Nenechme to spadnout…
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ERDF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Prostory zámku Litomyšl pro Vaše akce. 1.Kongresové centrum 2.Svatební prostory 3.Zámecké divadlo 4.Exteriéry a zahrada.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Český dům Moskva Jiří Podhola.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

Pivovar Stříbro nabídka na prodej

Představení objektu Měšťanský pivovar ve Stříbře je objekt s dlouhou a zajímavou historií sahající až do roku V minulém století prošel zásadními vlastnickými změnami, kdy ho do roku 1945 vlastnili a spravovali Měšťané, poté v roce 1948 přešel do rukou národní správy a do konce roku 1950 patřil Západočeským pivovarům n.p. Poté přestal sloužit jako pivovar. V současné době je vlastníkem společnost MAO a.s., která několik let věnovala přípravám k přestavbě areálu na víceúčelové zařízení, které by sloužilo širokému okruhu návštěvníků a občanům města. Podílelo by se na společenském a kulturním rozvoji města a zajisté by přispělo i ke zvýšení turistického ruchu v tomto krásné prostředí.

Náš záměr Naším hlavním záměrem bylo vybudovat v objektech bývalého pivovaru multifunkční společenské, relaxační, kulturní a hotelové centrum, které by mělo mít jedinečné výtvarné a architektonické, ale především dispoziční řešení. Hlavní důraz je kladen na propojení historických a moderních prvků a celkovou harmonii. Právě spolupráce s akademickým architektem Davidem Vávrou vdechla studii neotřelý ráz. Díky dispozičnímu řešení pivovaru se nabízí velmi zajímavé využití prostor : ATELIÉRY V jižní části (v těsné blízkosti torza gotického kostela) jsou plánovány ateliéry, dílny a prostory vhodné k pořádání workshopů pro širokou veřejnost. RELAXAČNÍ CENTRUM Pro tento záměr byl zvolen prostor s klenbami, pohledově situován z údolí, s využitím industriálně vyhlížejícími troj a čtyřdílnými okny zasahující přes 3 patra. Sportovní centrum by bylo využíváno pro různé druhy cvičení nebo pro pořádání kurzů a seminářů zaměřených na alternativní medicínu.

Náš záměr SPOLEČENSKÝ SÁL Součástí restaurační části je i vytvoření společenského sálu s pódiem, vlastním zázemím pro účinkující. Sálu dominují sloupy, které dodávají prostoru symetrickou ušlechtilost RESTAURAČNÍ ČÁST Tato část využívá nejzajímavější prostory původního pivovaru jakými jsou místnosti s klenutými stropy na kamenných profilovaných sloupech. Součástí restaurace je i společenský sál. Skvěle řešený prostor poskytuje příležitost strávit zde několik hodin a vychutnat si jedinečnou atmosféru. HOTEL Podkroví pivovaru se promění v hotelové pokoje, propojovacím prvkem na patře je společenská místnost nabízející úchvatný výhled do údolí a železnici na protilehlém svahu. Jednotlivé pokoje by byly od sebe vzájemně odlišeny a jedinečně zařízeny. Inspirací by mohly být architektonicky cenná místa v okolí Stříbra. Samozřejmostí jsou i bezbariérové pokoje na úrovni výtahu.

Proč právě město Stříbro? Jak jsme již zmínili, věnovali jsme projektu řadu let, kdy jsme se na přípravě aktivně podíleli se zástupci města Stříbro. Vzájemná spolupráce byla hodnocena oběma stranami jako velmi dobrá a přínosná pro rozvoj a život města. Bylo by určitě velmi prospěšné v tomto unikátním projektu pokračovat, a proto bychom byli velmi rádi, pokud by nový investor a město Stříbro nadále s tímto záměrem pracovalo. Samotný areál úzce sousedí s torzem bývalého kostela a parkem ve vlastnictví města. Také se zde nacházejí podzemní prostory, které by mohly navazovat na areál Hornického skanzenu. To vše jsou důvody, proč jsme přesvědčeni, že je areál pivovaru nejen pro město zajímavý. Areál pivovaru by se mohl stát společenským a kulturním centrem města, výrazně tak přispět ke zvýšení turistického ruchu a významně přispět k rozvoji města.

Možnosti využití Celý komplex - možnost společného využívání města, neziskových organizací, soukromých subjektů i společenských organizací, škol, muzea, apod. Společensko – kulturní zázemí - využít prostory k vybudování společenského zázemí s možností pořádání kurzů a seminářů - využít prostory vč. nádvoří a přilehlého parku k pořádání kulturních akcí, setkání občanů, koncertů apod. Restaurace a kavárna - vzhledem k výborné poloze pivovaru využít prostory k vybudování restaurace a kavárny

Možnosti využití Společenský sál - v přízemní, kde je dosud plánován, by byl sál propojen i s budoucí restaurací, vzniklo by tak dokonalé propojení unikátních prostor Nádvoří a torzo kostela - krásné místo pro pořádání venkovních akcí jako jsou koncerty, vystoupení škol, trhy Podzemní ledárna - možnost propojení bývalé ledárny s hornickým skanzenem

Možnosti využití Náhled studie

Dotace K uskutečnění plánovaných záměrů je možné využít některou z dotací v horizontu let ROP pro NUTS II Jihozápad – Priorita 3 Rozvoj cestovního ruchu - výstavba a modernizace zařízení pro lázeňské a další ozdravné pobyty Priorita je soustředěna na zlepšení využití primárního potenciálního území a posílení ekonomického významu cestovního ruchu. Podporovanou aktivitou je výstavba a modernizace zařízení určených pro lázeňské a další ozdravné (wellness) pobyty, mimo ubytovací kapacity. Žadatelem jsou např. obce, města ROP pro NUTS II Jihozápad - Priorita 3: Rozvoj cestovního ruchu Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu - Výstavba a rekonstrukce sportovně-rekreační vybavenosti pro CR Priorita je soustředěna na zlepšení využití primárního potenciálu území a posílení ekonomického významu cestovního ruchu. Podporovanou aktivitou je výstavba a rekonstrukce sportovně-rekreační vybavenosti pro cestovní ruch (např. koupaliště, golfová hřiště, sjezdovky, hřiště atd.). Žadateli jsou např. obce, města

Dotace ROP pro NUTS II Jihozápad - Priorita 3: Rozvoj cestovního ruchu Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu- Výstavba, rekonstrukce a modernizace zařízení pro kongresovou turistiku - mimo ubytovací kapacity Priorita je soustředěna na zlepšení využití primárního potenciálu území a posílení ekonomického významu cestovního ruchu. Podporovanou aktivitou je výstavba a rekonstrukce kulturní vybavenosti pro cestovní ruch – např.jednací sály, stravovací kapacity a další doprovodná infrastruktura a zázemí apod. pro kapacitu 200 a více míst – mimo ubytovací kapacity. Žadateli jsou např. obce a města Ministerstvo pro místní rozvoj Do konce roku 2013 budou vypsány nové operační programy IROP – je nově vznikající program pro zájemce o dotaci z Evropské unie v letech 2014 – Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 – podpora cestovního ruchu Podpora je určena na vybudování rekreační infrastruktury a zařízení. Podporováno bude také zajištění služeb pro pěší turistiku, vodáctví a lyžování, vinařských stezek, budování odpočinkových míst, nákup a výsadba doprovodné zeleně. Žadatelem mohou být zemědělští i nezemědělští podnikatelé a neziskové organizace. Vypracovaný projekt má platné územní rozhodnutí, a proto Vám nabízíme možnost další spolupráce v započatých projekčních pracích dle Vašich aktuálních vizí a požadavků. Přepracování projektu pro územní rozhodnutí v ceně. Nabízíme vám i možnost zpracovat u nás záměr, projekt a žádost o dotaci.

Cena, financování Cena objektu: 8,4 mil. Kč - vyjadřuje prakticky pouze částku, kterou jsme vložili do nemovitosti, pozemků, úpravy a přípravy projektu - pořizovací cena může být součást nákladů projektu a hrazena z dotace - nabízíme možnost splácení ceny, neboť prvotní je pro nás pokračování projektu než rychlá inkasa - v případě vhodnosti nabízíme partnerství při přípravě a realizaci projektu nebo společný podnik (náš vklad = areál), apod.