Týdenní věštec 10.číslo Redaktor : Vitus Brzakus Napsala : Lilly Jane Blacková s pověřením Vituse Brzakuse.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARRY POTTER.
Advertisements

Rytíři na Osice l.p dne měsíce července léta páně 2006 se na výcvikovém tábořišti nedaleko města Nová Bystřice sjela pážata z dalekých i blízkých.
Pro bystré hlavy ! Máte dva džbány, pětilitrový a třílitrový a neomezený zdroj vody. Dokážete odměřit čtyři litry? Nevíte ? – Zkuste nápovědu.
Šárka Špirhanzlová 3.A ČESKÝ JAZYK.
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
HATERIE, ŽELVY, KROKODÝLOVÉ
Harry Potter a Tajemná Komnata
Projektový den - vaření
POROVNÁNÍ Otec jedné velmi bohaté rodiny vzal jednou svého syna na venkov, aby mu ukázal v jaké bídě někteří lidé žijí.
Nová doba nadchází Č as temna p ř ichází. Šestý rok na škole začíná Vítejte na Bradavické škole č ar a kouzel.
Pekelný advent autor: Jan Sviták.
Týdení věštec 8.číslo Redaktor : Vitus Brzakus
Týdení věštec 9.číslo Redaktor : Vitus Brzakus Napsala : Lilly Jane Blacková s pověřením Vituse Brzakuse.
REGELACE LEDU Pokus Natálie Válkové.
Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná VY_32_Inovace/6_
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
ZŠ Grünwaldova, Č. Budějovice Mgr. Zuzana Šimečková
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Týdenní věčtec 4.číslo Redaktor: Vitus Brzakus. NEBEZPEČNÝ HYPOGRYF  Dnes brzy ráno byl kouzelník Platónek napaden hypogryfem, když se ho snažil ošetřit.
Ledový blok rozřízneme na dva různě velké kusy (viz obrázek). Porovnejte teplotu obou kusů ledu. A.Teplota většího kusu A je nižší. B.Teplota menšího kusu.
Tydenní věštec 2.číslo Redaktor: Vitus Brzakus. HEJNO BĚHENIC  Jak je vám jistě známo, běhenice jsou malá stvořeníčka. Ovšem, když je jich celé hejno.
Týdenní věčtec 3.číslo Redaktor:Vitus Brzakus. NEHODA  Vědec Josef Brundibár se pokoušel kouzli stvořit strom schopný komunikace. Povedlo se mu to jen.
KDO JE JEŽÍŠ? 1.JEŽÍŠ JE NÁŠ PÁN A VŠECH KRÁLŮ KRÁL, JÁ HO DOBŘE ZNÁM, //:ON MI ŽIVOT DAL://
Sibiřský srstnatý drak  jeden z nejpočetnějších kříženců Charakteristika:  drak větší velikosti  vyvinula se u nich bílá, půl metru dlouhá srst  na.
BRVKA Guillaume de l'Hospital (1661 –1704). BRVKA Používá se na výpočet limit, které mají po dosazení tvar neurčitého výrazu: Nebo mají takový tvar, který.
Týdenní věštec 7.číslo Redaktor: Vitus Brzakus Napsal: Vitus Brzakus S pomocí Lilly Jane Blackové.
Vyznání.
Chrám sv. Bartoloměje Nachází se v Plzni na náměstí Republiky.
Téma: Slovní úlohy (trojčlenka) 2 Vytvořila: Mgr. Martina Bašová VY_32_Inovace/2_100.
Týdení věštec 1.číslo Redaktor: Vitus Brzakus. OBJEVEN VZÁCNÝ DRUH MOTÝLU V Africe v deštném pralesu, konkrétně v Egyptě, byl nalezen nový a vzácný druh.
Týdenní věštec 5.číslo Redaktor:Vitus Brzakus. KRÁDEŽ NA MINISTERSTVU  Dnes ráno došlo na ministerstvu ke krádeži! Neznámý lupič si přišel prý něco zařídit,
Příprava Vánoční večeře
Rekurze Predikát predek(X,Y). predek(X,Y) :- rodic(X,Y). predek(X,Y) :- rodic(Z,Y),predek(X,Z).
Pár jde do lesa. Ona: Mám takový blbý pocit, že mě chceš přefiknout
VY_32_INOVACE_10_BĚLKOVICE-LAŠŤANY_OBRATLOVCI Mgr. Denisa Krausová Základní škola a Mateřská škola Bělkovice – Lašťany CZ.1.07/1.4.00/
Plazi Plazi patří mezi obratlovce
Výkon.Když dělník nakládá zeminu na auto, koná práci ? Naložení zeminy mu trvá 2 hodiny Co se změní, když zeminu budou nakládat dva dělníci ? A co když.
Počasí, jak se říká, „že by psa do něj nevyhnal“. Tak jsme vyrazili na výlet. Kam? No přeci do Jindřichova Hradce v tomto vánočním období se.
Přečti pořádně hlavně konec !!! a nepodváděj !! A hlavně si přečti konec, to nemá chybu, jsi na správném místě! Učitel filozofie jednoho dne přisel, do.
MG Production Lahvička MG Production Sedmdesátiletý Marcel by se chtěl od svého doktora dovědět, zda je jeho sperma funkční.
vtip1 Na politických letácích došlo k tiskové chybě. Píše se, že v případě jejich vítězství:"Každý důchodce dostane 13. důchod". Správné znění je:"Každý.
Týdenní věštec 11.číslo Redaktor : Vitus Brzakus
Jde zajíc za hadem a říká: "Hade promiň, že jsem se ti včera posmíval, že nemáš nohy... ", Had odpoví: "To je v pohodě... " a zajíc na to: "Jo? Tak ruku.
Blondýnka a 710-ítka.
Žirafa.
PROJEKT přechod od myšlenky k činu, který se uskutečňuje na žákovu zodpovědnost a má zcela konkrétní výstup =
CAPOEIRA Prezentace Brazilského bojového umění, které mísí prvky tance a kopů a akrobacie…
Vaření vepřového masa Vařením nejčastěji upravujeme hlavu, koleno a bůček.
OPAKOVÁNÍ TŘÍDA PLAZI Opakování - pojmy: 1. Společné vyústění trávicí, pohlavní a vylučovací soustavy. Kloaka 2. Čím dýchají plazi? Plícemi 3. Jakou.
VTIPY 3 "Jak můžeme rozdělit šest jablek mezi sedm trpaslíků?" ptá se paní učitelka žáků. Přihlásí se Pepíček: "Upečeme štrůdl!"
Člověk a zdraví Výchova ke zdraví Skladování potravin VY_32_INOVACE_10 Sada 8 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Lasaně zapečené se zeleninou
Oko.
Lektvary Pro 1.ročník.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Charakteristika pokrmů ze skopového masa. TÚ - pečení. VY_32_INOVACE_TPP_552 Charakteristika pokrmů ze skopového masa. TÚ - pečení. VY_32_INOVACE_TPP_552.
VÍTE, KDE BYLO NEJVÍCE ALKOHOLIKŮ. NA TITANIKU
BANÁNOVÝ DORT Vaření s pejskem a kočičkou. Ingredience balení na přípravu Banánového dortu 100g měkkého margarínu na pečení nebo másla 2 vejce 1dl mléka.
"Pepíčku, jak zní rozkazovací způsob od slovesa mlčet
Termika, skupenské přeměny Bublinové úlohy Mgr. Miroslava Bělochová.
 Chci se s Vámi podělit o své zážitky z letního tábora s výukou angličtiny, kde se mi už dvakrát líbilo a kam byste se mohli podívat i vy. 
Časopis Lentilky Díl 1.
Pásovec devítipásý Vypracoval: Adam Čada
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
POROVNÁNÍ Otec jedné velmi bohaté rodiny vzal jednou svého syna na venkov, aby mu ukázal v jaké bídě někteří lidé žijí.
PŘÍMÁ ŘEČ.
VY_32_INOVACE_CJ.6.A.7 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_CJ.6.A.7_baje_a_myty Název: Báje.
POROVNÁNÍ Otec jedné velmi bohaté rodiny vzal jednou svého syna na venkov aby mu ukázal v jaké bídě někteří lidé žijí.
POROVNÁNÍ Otec jedné velmi bohaté rodiny vzal jednou svého syna na venkov aby mu ukázal v jaké bídě někteří lidé žijí.
JEDNOROŽEC Aneta Mešková.
Transkript prezentace:

Týdenní věštec 10.číslo Redaktor : Vitus Brzakus Napsala : Lilly Jane Blacková s pověřením Vituse Brzakuse

Petrificus Totalus Toto kouzlo se jednomu kouzelníkovi nevyplatilo. Byl to sice pouze přátelský souboj, ale pro jednoho z kouzelníků osudný. Jeho soupeř na něj použil kouzlo Petrificus Totalus, a potom už se nedařilo ho znovu rozmrazit. Nyní leží zmražený kouzelník v nemocnici u Sv. Munga.

Kouzelná zvířata Bazilišek  Hadí král  Zářivě zelený plaz  Až 15 metrů  Samec – šarlatový chochol na hlavě, mimořádně jedovaté zuby, přímý pohled do očí – smrt  Pěstování- nezákonné  Dožívají se několik stovek let

Zprávy z Bradavické školy čar a kouzel  Začala výuka lektvarů  se ve velké síni konala schůze profesorů.

Vtipy  Na hodině se ptá paní učitelka: "Pepíčku, jak bys dokázal, že je Země kulatá." Pepíček odpoví: "Nijak, já to nikdy netvrdil."

Hlášky  „Pamatuješ na Fleur Delacourovou?“ zeptal se George, „má teď práci u Gringottů, aby si výýý’pšííla áááglištinu -“ „A Bill jí dává spoustu soukromých lekcí,“ uchichtnul se Fred.  „A ta zatracená kráva Pansy Parkinsonová,’ dodala jízlivě Hermiona, „jak se může prefektkou stát někdo, kdo je hloupější než troll s otřesem mozku...“

Lektvary Lektvar Zpomalení Přísady: roh Jednorožce, krunýř Třaskavého Skvorejše, dračí kůže, roh Lidožravého Dvourožce Příprava: na dno kotle položíme kus dračí kůže, zalijeme vařící vodou a přidáme nastrouhaný krunýř Skvorejše, drcený roh Jednorožce a Lidožravého Dvourožce. Necháme vychladnout, znovu zavaříme a použijeme na lektvar kouzlo Impedimentus. Pak slijeme do lahvičky s maximálním objemem jednoho litru. Efekt: při rozbití lahvičky a vylití lektvaru na jakoukoliv bytost nastane efekt zpomalení jako u kouzla Impedimentus. Tento efekt působí po jednu hodinu.