Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Týdenní věštec 11.číslo Redaktor : Vitus Brzakus

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Týdenní věštec 11.číslo Redaktor : Vitus Brzakus"— Transkript prezentace:

1 Týdenní věštec 11.číslo Redaktor : Vitus Brzakus
Napsal: Vitus Brzakus s pomocí Lilly Jane Blackové

2 Hloupý nález draka Kouzelník pan Liftek si v okně domu svého mudlovského souseda všiml podivného úkazu podobného drakovi. Neváhal a poslal rychlou sovu na ministerstvo kouzel. Za chvíli dorazili kouzelníci z odboru pro dohled nad kouzelnými tvory, a kouzelníci z odboru kouzelnických nehod a katastrof. Potom ale zjistili, že jde o pouhou gumovou nafukovací hračku. Liftek teď čelí obvinění za zbytečný poplach.

3 Kouzelná zvířata Blikač (Clabbert) Tvor žijící v korunách stromů, vypadající jako kříženec opice a žáby. Původně z jižních amerických států, ale byl vyvezen do celého světa. Má hladkou holou kůži, mramorově zeleného vzhledu a plovací blány na všech končetinách. Paže i nohy silné a obratné, což umožňuje skákání ve větvích. Na hlavě krátké rohy a široká ústa v neustálém šklebu, ovšem plná ostrých zubů. Žere ještěrky a ptáky.. Nejvýraznějším znakem je ale velká bradavice uprostřed čela, která zrudne a bliká při nebezpečí. Američtí kouzelníci je už hromadně nechovají (čemuž napomohly pokuty) jako signalizaci přítomnosti mudlů a tak svým sousedům už nemusí vysvětlovat, proč mají ještě vánoční světýlka nainstalovány na stromech v červnu.

4 Zprávy z Bradavické školy čar a kouzel
Ode dneška se ujímám výuky kromě lektvarů tak létáni a OPČM. ....Proto prosím aby jste se dostavili na hodiny pokud tak neučiníte strhneme vaši koleji body

5 Vtipy Na hodině se ptá paní učitelka: "Pepíčku, jak bys dokázal, že je Země kulatá." Pepíček odpoví: "Nijak, já to nikdy netvrdil."

6 Hlášky „Jo, jeví známky života, když uděláš tohle,“ řekl Ron a jazykem vyloudil tiché klapavé zvuky. Umbridgová se posadila jako pružina a divoce se rozhlížela. Madam Pomfreyová vystrčila hlavu ze své kanceláře a zavolala: „Něco se děje, profesorko?“ „Ne... Ne...“ řekla Umbridgová a položila se zpět do polštářů, „Ne, jen se mi asi něco zdálo...“ „Kde je Finnigan?“ Dean zavtipkoval: „No, Finnigan umřel.“ Moody: „To né, toho by byla škoda.“

7 Lektvary Vlkodlačí lektvar
Přísady: vlkodlačí chlupy, Měsíček Rolní, blána z dračího srdce, žíně z Jednorožce, pero z Fénixe Příprava: z rozmixované blány, žíně a pera vytvoříme hustou kaši, kterou rozředíme vodou, ve které jsme předtím nechali vyluhovat Měsíček Rolní, natrhaný za prvního úplňku v měsíci. Lektvar uvedeme do varu a vaříme devět dní. Potom přihodíme devět vlkodlačích chlupů a necháme vychladnout. Lze připravovat pouze ve zlatém kotlíku. Efekt: kombinací tří nejmocnějších čarovných substancí vzniká lektvar tak účinný, že dokáže potlačit i destruktivní chování vlkodlaka, který se po požití chová jako klidný pes.  


Stáhnout ppt "Týdenní věštec 11.číslo Redaktor : Vitus Brzakus"

Podobné prezentace


Reklamy Google