Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jedná se o štíhlého čolka s drobnými končetinami a dlouhou hlavou. Pokud se vyskytuje ve vodě, jeho kůže je hladká, na souši ji má suchou a jemnozrnnou.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jedná se o štíhlého čolka s drobnými končetinami a dlouhou hlavou. Pokud se vyskytuje ve vodě, jeho kůže je hladká, na souši ji má suchou a jemnozrnnou."— Transkript prezentace:

1

2 Jedná se o štíhlého čolka s drobnými končetinami a dlouhou hlavou. Pokud se vyskytuje ve vodě, jeho kůže je hladká, na souši ji má suchou a jemnozrnnou. Samečci mají světle a tmavě podélně pruhovanou hlavu, hřbet a boky kovově zelené, hnědavé s tmavými skvrnami. Jedná se o štíhlého čolka s drobnými končetinami a dlouhou hlavou. Pokud se vyskytuje ve vodě, jeho kůže je hladká, na souši ji má suchou a jemnozrnnou. Samečci mají světle a tmavě podélně pruhovanou hlavu, hřbet a boky kovově zelené, hnědavé s tmavými skvrnami.

3 Žáby jsou jeden z řádů bezocasých obojživelníků. Ocas mají pouze pulci, který jim při metamorfóze (vývoji) odpadává. Jako obojživelníci mohou dýchat na vzduchu i ve vodě. Z vajíček vzniknou pulci a z nich potom dospělé žáby. Často mají silně vyvinuté zadní končetiny, díky nim výborně skáčou. Živí se nejčastěji hmyzem.

4 Zralí mloci obecně mají tělesný tvar podobný tomu ještěrek, se štíhlými těly, dlouhými ocasy a čtyřmi údy. Nicméně, jako některé ještěrky, mnoho druhů mloka má redukované nebo chybějící údy, dávat je více úhoře-jako vzhled. Životní historie mloků je podobná tomu jiných obojživelníků takový jako žáby a ropuchy. Většina druhů oplodní vejce vnitrostátně, s mužem sázet vak spermií v cloaca ženy

5 Žába Čolek Mlok


Stáhnout ppt "Jedná se o štíhlého čolka s drobnými končetinami a dlouhou hlavou. Pokud se vyskytuje ve vodě, jeho kůže je hladká, na souši ji má suchou a jemnozrnnou."

Podobné prezentace


Reklamy Google