Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výkon.Když dělník nakládá zeminu na auto, koná práci ? Naložení zeminy mu trvá 2 hodiny Co se změní, když zeminu budou nakládat dva dělníci ? A co když.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výkon.Když dělník nakládá zeminu na auto, koná práci ? Naložení zeminy mu trvá 2 hodiny Co se změní, když zeminu budou nakládat dva dělníci ? A co když."— Transkript prezentace:

1 Výkon.Když dělník nakládá zeminu na auto, koná práci ? Naložení zeminy mu trvá 2 hodiny Co se změní, když zeminu budou nakládat dva dělníci ? A co když na nakládání použijeme bagr?

2 Bagr vykoná tutéž práci jako dělníci, ale za mnohem kratší čas. má větší výkon Výkon je fyzikální veličina, značí se P Je to práce W vykonaná za určitý čas t P = práce čas = WtWt Základní jednotkou je 1 W (wat) 1 W = JsJs Pan učitel žákům položil tuto otázku: Proč stroje podávají větší výkony, než lidé? Víte to ? Celá třída dostala domácí úkol na procvičování výkonu.

3 Jaký výkon má vodní čerpadlo, vyčerpá-li ze studny 100 litrů vody z hloubky 6 metrů za 40 sekund ? Jaký výkon má kočka o hmotnosti 2,5 kg, Jestliže vyleze na strom do výšky 4 m za 5 s ? Dívka o tíze 400 N vyšplhala po tyči do výše 4 m za 12 s. Jaký byl její výkon ? Až vypočítáš daný příklad, tak na něj klikni !


Stáhnout ppt "Výkon.Když dělník nakládá zeminu na auto, koná práci ? Naložení zeminy mu trvá 2 hodiny Co se změní, když zeminu budou nakládat dva dělníci ? A co když."

Podobné prezentace


Reklamy Google