Memorandum o celoživotním učení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

CLIL Content and Language Integrated Learning
Celoživotní učení (CŽU)
VÝZNAM PROFESNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ VEŘEJNÉHO A SOUKROMÉHO SEKTORU
Ekonomická krize, lidský a sociální kapitál Mgr. Ing. Petr Wawrosz.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Vzdělávání a jeho kategorie
Vývoj konceptu kompetencí v celoživotním učení a vzdělávání – teoretická východiska a aplikace v neformálním vzdělávání PhDr. Michaela Tureckiová, CSc.
Moravská asociace podnikatelek a manažerek PODPORA PODNIKÁNÍ JAKO MECHANISMU PRO SOCIÁLNÍ ZAČLENĚNÍ DOPORUČENÍ VZEŠLÁ Z MEZINÁRODNÍHO PARTNERSTVÍ TASE.
Pedagogické kompetence 6. října 2014 Caroline Kearney vedoucí manažerka projektů & analytička vzdělávání.
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Evropská strategie zaměstnanosti a problém vzdělávání pracovní síly
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Vývoj vzdělávání a školství v krajích ČR Problémy a perspektivy středního školství Jan Kovařovic Seminář k projektu ESF Kvalita II Praha a Brno, 15. a.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku gymnázia na předmět OSZ KLÍČOVÁ SLOVA: Celoživotní.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
PROJEKT HUMAN STEP Výroční konference NTS F,
W.P Ekonomický a sociální výbor Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Personální management – vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů Autor: Jméno Příjmení Téma Závěrečné práce: Vedoucí ZP:
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Kongres 2006 Pardubice Poradenské služby v evropských souvislostech Ing. Zuzana Freibergová Národní vzdělávací fond Národní informační středisko pro poradenství.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Katedra didaktiky ekonomických předmětů VŠE v Praze DIDAKTICKÁ SLOŽKA STANDARDU UČITELE ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ Miloslav Rotport Kostelec nad Černými lesy 27.
Politika sociální inkluze v Evropské unii
1 V1 2. Seminář 2009/ Region a regionální vědy 1 2.
Zpráva mezinárodní komise UNESCO ,,Vzdělávání pro 21.století"
Ing. Eva Bartoňová, náměstkyně ministra, skupina finanční, právní a správy úřadu, MŠMT.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
Předškolní vzdělávání v Evropských školách PhDr. Dana Musilová Inspektorka pro předškolní a primární cyklus Evropských škol
MU Brno Od Memoranda k Helsinskému komuniké Moravská zemská knihovna Mgr. Jana Nejezchlebová.
Celoživotní vzdělávání. Význam a cíle celoživotního vzdělávání Zvýraznila vysoká strukturální nezaměstnanost (zejména nízkokvalifikovaných lidí) Demografický.
Sociální politika Téma: Vzdělávací politika FSS MU Brno, 2006.
Celoživotní vzdělávání
ELearning na počátku nového tisíciletí a pět let poté Miloslava Černá Petra Poulová.
Projekt celoživotního učení Comenius Partnerství škol SOŠ a SOU Šumperk, Gen. Krátkého –
Mgr. Katarína Nemčíková, VÚP Praha Změny v kurikulárních dokumentech základního vzdělávání.
INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ – INVESTICE DO BUDOUCNOSTI PaedDr. LUDVÍK ZIMČÍK, ředitel ZŠ A MŠ BŘEZOVÁ (ŠKOLA NA KONCI SVĚTA)
Mládež v pohybu – iniciativa strategie Evropa 2020.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Mezinárodní seminář: Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Vytvoření konkurenceschopného pracovního trhu.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 2 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Mezinárodní den sester květen 2009
Integrovaný regionální operační program
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Problémy a perspektivy středního školství
Občanské vzdělávání září 2017 MŠMT 1.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Budování kapacit pro rozvoj škol II
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Podpora polytechnického vzdělávání v Centrech celoživotního učení škol
PS Vzdělávání NS MAS ČR pro IPo MAP
Transkript prezentace:

Memorandum o celoživotním učení říjen 2005 Lenka Kalábová

Co je Memorandum o celoživotním učení (CU)? Pracovní dokument publikován Evropskou komisí v listopadu 2000 Vzniklo v návaznosti na dřívější dokumenty Projednáno představiteli všech členských států Dokument spíše ekonomický a politický než školský Předkládá slabiny a problémy vzdělávacího systému Vyzívá ke změně vzdělávacího systému směrem k CU Chce CU zpřístupnit všem Dokument konstatuje, že současný ekonomický svět v Evropě vyžaduje nový přístup ke vzdělání Zabývá se propojenými cíly CU: problematikou aktivního občanství a zaměstnatelností Dokument vyzívá k rozvoji a podpoře CU

Účel Memoranda Zahájit evropskou debatu o účinné strategii při uskutečňování CU Vybudovat Evropu, v níž bude mít každý příležitost plně rozvíjet svůj potenciál

Struktura a obsah Memoranda 1. - 3. oddíl: Předkládá definici CU Seznamuje s důvody pro realizaci CU Vysvětluje tři základní kategorie učení (formální, neformální a informální učení) 4. oddíl: Je těžištěm Memoranda Najdeme zde 6 klíčových myšlenek, které dávají odpověď na to, jak realizovat CU 5. oddíl: Zde se dozvídáme, jakým způsobem by se měly mobilizovat zdroje pro CU Přílohy: Zde jsou příklady projektů či iniciativ, které ukazují, jak uvést CU do praxe

Šest klíčových myšlenek Memoranda o CU 1. myšlenka: Nové základní dovednosti pro všechny Cíl: Zaručit všeobecný a neustálý přístup k učení pro získávání a obnovo-vání dovedností potřeb-ných pro trvalou účast ve společnosti znalostí

Šest klíčových myšlenek Memoranda o CU 2. myšlenka: Více investic do lidských zdrojů Cíl: Znatelně zvýšit míru investování do lidských zdrojů a vyjádřit tak prioritu nejvýznamnějšího bohatství Evropy – jejich lidí

Šest klíčových myšlenek Memoranda o CU 3. myšlenka: Inovace ve vyučování a učení Cíl: Vyvinout účinné metody vyučování a učení pro celoživotní učení a pro učení v celé šíři života

Šest klíčových myšlenek Memoranda o CU 4. myšlenka: Oceňovat učení Cíl: Významně zlepšit způsoby pojímání a hodnocení účasti na učení a jeho výsledků, zejména u neformálního a informálního učení

Šest klíčových myšlenek Memoranda o CU 5. myšlenka: Přehodnotit poradenství Cíl: Zajistit, aby se každý mohl snadno dostat ke kvalitním informacím a radám týkajícím se vzdělávacích možností, a to v průběhu celého svého života a v celé Evropě

Šest klíčových myšlenek Memoranda o CU 6. myšlenka: Přiblížit učení domovu Cíl: Poskytovat příležitosti k celoživotnímu učení co nejblíže k učícím se o-sobám, v jejich obcích a využívat přitom metod založených na IKT (infor-máčních komunikačních technologií)

Shrnutí Memorandum dospívá k závěru, že partnerskou spo-luprácí by se měly mobilizovat zdroje ve prospěch CU

Děkuji za pozornost