Návrh směrnice Organizační změny a optimalizace systemizace Rozpory po projednání s OO.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přehled právních předpisů
Advertisements

Novela stavebního zákona ve vazbě na ustanovení § 50 návrh územního plánu
Uzavírání veřejnoprávních smluv
Územní plánování pracovní porada s ORP Vyhodnocování územního plánu a jeho změny - § 55 SZ Zpracoval: Martin Herzog 7. června 2013.
Podpora meziobecní spolupráce
Kroky k založení ERZ v kostce. Organizační příprava  informovat svůj odborový svaz o úmyslu založit evropskou radu zaměstnanců;  zjistit, zda podnik.
Účast veřejnosti ve veřejné správě Výkon ústavně zaručených práv II. 31. března 2014.
Otázka č.16 ZÁSADY PLATNÉ V KATASTRU NEMOVITOSTÍ V ČR
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření4.
POSUZOVÁNÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ V ČESKÉ REPUBLICE Zákon č. 100/2001 Sb. Posuzování vlivů na životní prostředí podléhají v zákoně vymezené záměry.
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Nástroje územního plánování
NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN LIBEREC
Program rozvoje města Železný Brod 1. JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY ZDŮVODNĚNÍ ● FUNKCE ● ČINNOST ÚLOHA ČLENŮ ● HARMONOGRAM
SYSTEMIZACE PRACOVNÍCH MÍST
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Proces pořizování územně plánovací dokumentace
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Žáci si interaktivně, ústně i písemně opakují dané učivo.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Návrh novely zákoníku práce předložený vládě Svaz průmyslu a dopravy ČR souhlasil s návrhem novely zákoníku práce Stanovisko ze dne 31. března 2011.
Všeobecný přehled Pracovní právo Mgr. Pavel PETR.
Ekonomické informace 8. zasedání Sněmu RVŠ Praha, Jakub Fischer, předseda EK.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
Řízení o přestupcích.
Kolektivní vyjednávání. Kolektivní smlouvy (KS)  upravují individuální a kolektivní vztahy mezi zaměstnavateli a zaměstnanci a práva a povinnosti smluvních.
Katastr nemovitostí odstoupení od smlouvy
Správní dokumenty Rozhodnutí, Odvolání
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Posuzování vlivů na ŽP Veronika Tomoszková
Posuzování vlivů na životní prostředí v územním plánování (SEA proces) Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona.
1 Účast veřejnosti v procesech dle složkových předpisů práva životního prostředí Jitka Bělohradová.
Skončení pracovního poměru
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES Sociální ochrana zaměstnanců Přednáška č. 6.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Plánování směn zdravotnických pracovníku nelékařských oborů v nepřetržitém provozu ve FN Ostrava Angelika Remová, Věra Pazdziorová, Věra Žídková.
Pracovněprávní vztahy v organizaci Pracovní vztahy, prvky pracovních vztahů, přijímání do pracovního poměru Změny pracovního poměru.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Evidence obyvatel Zderaz – Metodické školení.
NOVELA ZÁKONA Č. 334/1992 SB., O OCHRANĚ ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Téma 5 Skončení pracovního poměru Zákoník práce § 48 až 73.
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Koordinace územních plánů a pozemkových úprav Ing. Jan Kaiser – Státní pozemkový úřad – Pobočka Domažlice.
Územně plánovací dokumentace Vybrané problémy pořizování a zpracování ve vztahu k DO.
Veřejnoprávní smlouvy
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
náměstek Ministerstva životního prostředí
Pracovně právní vztahy
Posuzování vlivů na ŽP Jana Dudová.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
ZÚR JMK zásady pro aplikaci Krajský úřad Jihomoravského kraje seminář
REVIZE NOREM PRO TRAMVAJOVOU DOPRAVU
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Posuzování vlivů na životní prostředí v procesu územního plánování
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
Téma 6 Skončení pracovního poměru
Plánování v oblasti vod Roční seminář pro vodoprávní úřady Hotel Skalský Dvůr, Lísek, 2. a 3. října 2017.
Komise LRV a LRV 14. prosince 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Institucionální program
Územní opatření o stavební uzávěře
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Transkript prezentace:

návrh směrnice Organizační změny a optimalizace systemizace Rozpory po projednání s OO

návrh směrnice Organizační změny a optimalizace systemizace Po projednání návrhu směrnice s OO, včetně jimi zaslaných připomínek, dne přetrvávají rozpory ve dvou bodech: stanovení rozsahu OZ, která bude považována za hromadné propouštění požadavek na informování o realizované optimalizaci systemizace (rušení a převody neobsazených PM, změny plánovaných TS, změny názvů nebo organizačních čísel útvarů) před jejím schválením PŘ

„Hromadné propouštění“ Navrhovaný text normy zpracovatelem (útvar ): „V případě OZ, která předpokládá 30 a více propouštěných zaměstnanců za 30 kalendářních dnů po sobě jdoucích, se jedná o hromadné propouštění a je postupováno v souladu se ZP a platnou KS.“ Navrhovaná úprava OO: „V případě OZ, která předpokládá 30 a více propouštěných zaměstnanců (rušení 30 a více obsazených PM zaměstnanci v pracovním poměru) za 30 kalendářních dnů po sobě jdoucích, se jedná o hromadné propouštění a je postupováno v souladu se ZP a platnou KS.“ 1/5

„Hromadné propouštění“ Zdůvodnění požadované úpravy OO: Může nastat možnost, že zaměstnanci (30 a více) nepodepíší novou smlouvu a pak by se jednalo o hromadné propouštění. V případě, že by se teprve následně zjistilo, že se jedná o hromadné propouštění, tak by došlo k prodloužení (3 až 4 měsíce) realizace OZ. 2/5

„Hromadné propouštění“ Stanovisko zpracovatele: Nesouhlasí s požadavkem OO. 1.O hromadné propouštění se jedná v případě, že zaměstnavatel má záměr propustit 30 a více zaměstnanců (viz. ZP § 62 a KS c). Při OZ, při kterých se ruší a zároveň vznikají PM, zaměstnavatel nemá záměr zaměstnance hromadně propouštět. 2.V případě, že se projednává jako hromadné propouštění, musí být navíc zpracovány a s OO projednány podklady, které obsahují: počet a profesní složení zaměstnanců, kteří mají být propuštěni počet a profesní složení všech zaměstnanců, kteří jsou u DP zaměstnáni hlediska navržená pro výběr zaměstnanců, kteří mají být propuštěni návrh opatření zaměstnavatele ke zmírnění nepříznivých důsledků hromadného propouštění pro zaměstnance pokračování 3/5

Stanovisko zpracovatele (pokračování): 3.Doručení informace o hromadném propouštění ÚP pro hl. m. Prahu, dle kterého je podklad v daném čase bezpředmětný – z jejich hlediska se nejedná o záměr hromadného propouštění 4.V případě, že po projednání OZ, následně dojde k hromadnému propouštění a dojde k opětovnému projednání OZ se záměrem hromadného propouštění, dojde k měsíčnímu odložení realizace OZ oproti plánovanému termínu. „Hromadné propouštění“ 4/5

„Hromadné propouštění“ Stanovisko útvaru odbor Právní: Stanovisko z zpracované pro útvar : „… jsme toho názoru, že organizační změny by se měly projednávat dle skutečného záměru zaměstnavatele. Je nadbytečné projednávat každou organizační změnu, v rámci které dochází ke zrušení více jak 30 pracovních míst a zřízení nových pracovních míst, jako hromadné propouštění …“ 5/5

„Optimalizace systemizace - informování“ Navrhovaný text normy zpracovatelem: „Navrhované změny řešené tímto bodem, po vyjádření příslušného útvaru ( nebo ), schvaluje PŘ a nejsou předmětem informování a projednávání s OO.“ Navrhovaná úprava OO: „ Navrhované změny řešené tímto bodem, po vyjádření příslušného útvaru ( nebo ), schvaluje PŘ, OO obdrží informaci před schválením změny PŘ a nejsou předmětem informování a projednávání s OO. 1/4

„ Optimalizace systemizace - informování“ Zdůvodnění požadované úpravy OO: OO požadují podání informace o změnách v rámci optimalizace systemizace, aby se k ní OO mohly vyjádřit před jejich schválením. Odvolávají se na KS bod 7.2 k) – další opatření, která se týkají většího počtu zaměstnanců … 2/4

„Optimalizace systemizace - informování“ Stanovisko zpracovatele: Nesouhlasí s požadavkem. 1.Optimalizace systemizace (rušení a převod neobsazených PM, změny TS, přejmenování a přečíslování útvarů) jsou řešeny v pracovním pořádku příslušnými vedoucími a nemají vliv na zaměstnanost. 2.K termínu vyjádření OO k návrhu musí být k dispozici na jednání příslušní vedoucí útvarů pro případné upřesnění na dotazy OO. 3.Přehledy o změnách týkajících se neobsazených PM a změn plánovaných TS OO obdrží vždy po ukončení čtvrtletí. 3/4

„ Optimalizace systemizace - informování“ Stanovisko útvaru odbor Právní: Vyjádření z na dotaz útvaru zda musí být rušení a převody PM a změny TS projednávány s OO: „… domníváme, že s odborovými organizacemi se projednávají pouze taková opatření, které lze považovat za změny organizační ve smyslu ZP nebo definice organizačních změn vyplývající se směrnice č , za což dle našeho názoru nelze považovat obecně všechna rozhodnutí o rušení neobsazených pracovních míst, převody neobsazených pracovních míst, změny tarifních stupňů.“ 4/4