Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS 24. 8. 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace aktivita a) investiční.
Advertisements

PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 (JPD2) „ Vyplňování formulářů ISPROFIN“ Jan Pokorný, DiS Centrum pro regionální rozvoj – CRR ČR 12:00 – 13:30 hod.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Projekt TROLLEY Dobrý den.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
SROP Vyplňování formuláře ISPROFIN Liberec, Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ PORTÁL Ing. Petr Kolář Praha, Celostátní.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
ŽIJEME SPOLU Sdružení obcí ORLICKO Petr Fiala, předseda Sdružení obcí Orlicko Antonín Fiala, manažer.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Vyhodnocení dotazníků na téma „Hasiči, Chodci, Vzdělávání a Komunita“
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Michal Šperling - EUREDIS
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Registrační číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_047/
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Klíčové aktivity projektu
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS

Program 1.Představení projektu a jeho kontextu 2.Harmonogram prací a výstupy 3.Výstup 1: Shromáždění projektových záměrů

Představení projektu a jeho kontextu  Cíl: podpora realizace rozvojových aktivit v regionu identifikace projektových záměrů na území regionu vyhodnocení projektových záměrů a sestavení akčního plánu pro příští roky zpracování technické dokumentace pro vybrané projektové záměry, které jsou součástí akčního plánu

Představení projektu a jeho kontextu  Kroky v I. fázi (do 11/2011): Jednání pracovní skupiny Společné workshopy Shromáždění projektových záměrů Vyhodnocení projektových záměrů z hlediska realizovatelnosti a financovatelnosti Zpracování akčního plánu  Kroky ve II. fázi (počátek roku 2012): technické dokumentace

Představení projektu a jeho kontextu  Zpracovatel I. fáze: SPF Group poradenská společnost v oblasti místního a regionálního rozvoje

Harmonogram prací a výstupy  Jednání pracovní skupiny a workshopy 1. schůzka PS – schůzka PS – schválení projektového zásobníku ( ) 1. společný WS – možnosti financování ( ) 3. schůzka PS – diskuse AP, schválení AP a projektů, k nimž bude zpracována PD ( ) 2. společný WS – zásady pro přípravu žádostí(28.11 – 2.12.)

Harmonogram prací a výstupy  Shromáždění projektových záměrů září 2011  Vyhodnocení projektových záměrů říjen 2011  Zpracování akčního plánu a finální úprava dokumentu listopad 2011

Výstup 1: Shromáždění PZ  Metoda řízených rozhovorů výběr obcí rozeslání struktury rozhovoru a prázdných projektových listů vyplnění projektových listů respondenty (zástupci obcí) uskutečnění rozhovorů vč. případného dovyplnění projektových listů

Výběr obcí - principy  spíše venkovské obce nebo menší města  poloha převážně v centrální části regionu ČŠ  zkušenost související s ochotou podílet se na regionálních aktivitách a společné propagaci Českého Švýcarska jako jednotného regionu  reálně lze uvažovat o 23 obcích, z nich vyloučena města nad 10 tisíc obyvatel, následně vybráno 13 obcí

Výběr obcí

Struktura rozhovoru se zástupci obcí  Jaké jsou aktuální hlavní problémy a potřeby vaší obce/vašeho města?  Které rozvojové záměry vaše obec/město v současnosti připravuje, ať jsou již ve fázi ideového záměru, nebo ve fázi pokročilé přípravy (zpracovaná dokumentace, územní či stavební řízení apod.)?  Jaké parametry mají tyto rozvojové záměry vaší obce/města? (vyplnění projektových fichí pro každý záměr)  Jaký objem finančních prostředků může vaše obec/město ročně věnovat na přípravu a realizaci investičních záměrů? Jaký je ukazatel dluhové služby k a průměr dlouhodobého ukazatele za poslední rok?  Zkušenosti obce s realizací investičních projektů za posledních 5 let (název akce, zdroj fin. prostředků, rozpočet)

Projektové listy vyplňované zástupci obcí  Principy: zjistit informace, které mají využití nezahlcovat respondenty (zástupce obcí) velkým množstvím otázek přehlednost – tabulka v MS Excel s legendou snadnost odpovídání – pokud možno uzavřený výběr položek, které je možné vyplnit, číselné odpovědi atd.

Projektové listy vyplňované zástupci obcí  Informace o nositeli projektu (obci): Nositel projektu Zodpovědný zástupce nositele Kontaktní Kontaktní telefon Sídlo nositele (ulice, čp., obec, PSČ) IČ

Projektové listy vyplňované zástupci obcí  Informace o projektovém záměru I: Název projektu Lokalizace projektu Charakter projektu Stručný popis – aktivity Cíl a zdůvodnění potřebnosti projektu Fáze rozpracovanosti Nutnost územního řízení x stavebního řízení x ohlášky Soulad projektu s územním plánem Předpokládané zahájení realizace Předpokládané ukončení realizace

Projektové listy vyplňované zástupci obcí  Informace o projektovém záměru I: Náklady v mil. Kč (vč. DPH) na přípravu projektu Náklady v mil. Kč (vč. DPH) na realizaci projektu Roční náklady v mil. Kč (vč. DPH) na provoz projektu Předpokládané finanční zdroje na realizaci projektu (viz bod 10) Ochota/připravenost nositele realizovat projekt i bez dotace Podpora projektu ze strany správ NP, CHKO a dalších dotčených orgánů státní správy Rizika a problémy Jakýkoli další komentář

Další aktivity  2. jednání PS (řízené rozhovory týkající se projektových záměrů v regionu ČŠ) termín (3. – ) ???