Vykazování věcných aktivit v rámci MZ Datum: 30. 1. 2014 Zpracovala: Mgr. Mária Borovská „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál)
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Informace k vyplňování monitorovacích zpráv v rámci individuálního projektu „Vybrané služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ reg. č. CZ.1.04/3.1.00/
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
PROČ PROJEKT VZNIKL? Projekt reaguje na: zvyšující se požadavky znalostní společnosti rostoucí nároky na pedagogické pracovníky(PP) na posílení kompetencí.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
ÚVODNÍ WORKSHOP Ostrava.  Cílem projektu je podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků základních škol s využíváním ICT ve výuce,
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Individuální projekt „Podpora a rozvoj služeb sociální prevence v Moravskoslezském kraji“ (číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ ), dále jen „Projekt“
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
„Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie“
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Evaluační strategie a evaluační plán Prabir Ganguly EURO SERVICE GROUP, s.r.o. Seminář “Sebehodnocení projektu v rámci CIP EQUAL“, 27.
Název projektu: Inovace praktického vzdělávání Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.28/ Zahájení realizace: Ukončení realizace :
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Závěrečná konference k projektu
Schéma procesu vstupy Průběh procesu výstupy činnost ZDROJE.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
ÚVODNÍ WORKSHOP Brno.  Cílem projektu je podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků základních škol s využíváním ICT ve výuce,
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Přímá podpora kapitola rozpočtu 7 Denisa Kolouchová 1.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
KA 02 - Mentoring Ing. Jiří Pešan manažer KA 02. Mentoring Hlavním cílem této aktivity je zajistit škole a jejím pedagogům metodickou a technickou podporu.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Příprava a organizace atletických soutěží Přípravná etapa cca 12 – 1 měsíc před konáním Realizace soutěže Závěrečná etapa cca do 1 měsíce po ukončení soutěže.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Monitorování projektu „Podpora technického a přírodovědného vzdělávání v Olomouckém kraji“, reg. č. CZ.1.07/1.1.00/
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Seminář pro příjemce Operační program vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Math Exercises for You (Math4U)
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Seminář k častým chybám v monitorovacích zprávách
Animace škol (šablony)
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Pracovní setkání středních škol
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Vykazování věcných aktivit v rámci MZ Datum: Zpracovala: Mgr. Mária Borovská „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji“ registrační číslo CZ.1.07/1.1.00/

Vzhledem k dosavadnímu vývoji projektu a požadavkům na usnadnění administrativy s ním spojené, byly podniknuty kroky ke sjednocení, zjednodušení a zpřesnění vámi poskytovaných údajů a informací

Údaje a informace, se kterými v součinnosti s vámi pracujeme, by měly být jasné a srozumitelné Popisy KA, VZ uvádět a dokládat formou stručných a přehledných záznamů – základní fakta Upozornění: Postupovat dle Metodického pokynu č. 2 – Monitorování realizace projektu.

Průběžné měsíční monitorovací zprávy realizace KA: Věcně související popis a záznam průběhu KA uvádět v příslušném souboru dokumentů k monitorovací zprávě (Excel – jednotlivé listy KA, harmonogram, MI a Word – VZ) a doložit související dokumentaci k výstupům (např. záznamové archy, prezenční listiny, výkazy práce, dokumentaci k VZ apod.)

KA prochází 3 fázemi, každou fázi nutné zaznamenat v MZ: V listu příslušné KA „Popis realizace klíčové aktivity v monitorovacím období včetně popisu dosažených výstupů“ uvádět informace, ze kterých lze vyhodnotit následující fakta:

1. Fáze přípravy (např. příprava náplně kroužků, příprava studijních materiálů, příprava VZ, jednání s partnerskými školami, apod.) Bude nás zajímat především: Co se v daném období připravovalo? Ve kterém monitorovacím období se aktivita připravovala? Pro koho je aktivita připravována (např. pro žáky ZŠ, žáky SŠ, pro pedagogické pracovníky) ?

2. Fáze realizace (zajišťování realizace kroužků v pravidelných termínech, realizace doprovodných akcí, např. exkurzí apod.) Zajímat nás bude: Co se v daném období konalo? Kdy se jednotlivé činnosti konaly? Pro koho se daná akce konala (žáci ZŠ, žáci SŠ, pedagogičtí pracovníci)? Kolik bylo účastníků (žáků ZŠ, žáků SŠ, pedagogických pracovníků)?

3. Fáze evaluace (vyplnění a vyhodnocení dotazníků účastníků, popis přínosů a zkušeností) Pro potřeby tvorby MZ, závěrečné MZ a „Příručky dobré praxe“ nás bude zejména zajímat: Jaký byl přínos aktivity pro cílovou skupinu? Co bylo největším přínosem pro školu? Jak lze využít příklady dobré praxe? Co na aktivitě nejvíce zaujalo? Jak lze využít získané zkušenosti, poznámky, postřehy pro další projekty? Jak budou výstupy nadále využity?

Příklad struktury informací, např. aktivita A-2-3 (u kroužků): Název akce: Chemický kroužek (v případě změny – stručné zdůvodnění změny oproti harmonogramu) Termín(y): 20.1., přesné termíny kroužků musí souhlasit se záznamovými archy nebo prezenčními listinami doprovodné akce, s výkazy práce osob, s fakturami za související služby (doprava, občerstvení apod.) u pravidelné aktivity, např. 1x týdně ve ST, zdůvodnit změny (př. z technických důvodu se kroužek dne nekonal) Účastníci: 15 žáků SŠ (1nový) tzn. – docházelo14 žáků, v daném období jeden přistoupil

Příklad popisu realizace klíčové aktivity (list KA A-2-3) Po skončení každé aktivity je důležité zajistit její evaluaci. V „Metodickém pokynu_evaluace“ je u každé aktivity uvedeno, kdy se evaluace provádí.

Děkuji za pozornost Kontaktní údaje: Mgr. Mária Borovská věcný manažer projektu NatTech tel.: mobil: