Pracovní skupina „Senioři“ členové PhDr. Miluše KmoščákováSociální služby Prostějov, p.o. Mgr. Vladimíra ZhorováDomov důchodců Prostějov, p.o. Bc. Michal.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Kateřina Valachová Kancelář veřejného ochránce práv
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Zákon o sociálních službách
SENIOŘI BEZ DOMOVA Dům Naděje Praha-Záběhlice
Mgr. Miroslav Prchal, DiS. BRNO, OLOMOUC 2013
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE MĚSTĚ PROSTĚJOVĚ
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Obecné cíle pro KPSS 1. Vytvoření objektivního a názorného informačního systému pro veřejnost 2. Zlepšení bytové politiky 3. Vznik asistenčních služeb.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
1 Dobrovolnictví v sociálních službách Mgr. Jindřiška Návarová.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Veřejné projednání návrhu 2
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
TÍSŇOVÁ PÉČE A JEJÍ VYUŽITÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH Agentura domácí péče LADARA, o.p.s.
Zdravotní péče o osoby bez domova z pohledu azylových domů.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
SOCIÁLNÍ POLITIKA – 3. nástroj hospodářské politiky – 5. ČÁST Autor: Autor: Ing. Vladimír Havlík Autor je výhradním tvůrcem materiálu. Datum vytvoření:
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Cesta k udržení mobility a soběstačnosti seniorů
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
CHUDOBA A SOCIÁLNÍ VYLOUČENÍ
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Sociální péče o OZP. Krom již zmíněné sociálně právní ochrany OZP spočívá hlavně v poskytnutí: A) sociálních služeb B) Sociálních dávek C) Kompenzačních.
Sociální služby města HB – Domov pro seniory Bc. Milan Žák, DiS. Sociální pracovník organizace.
Dávky SSP, pomoci v hmotné nouzi a příspěvek na péči.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Příspěvek na péči MUDr. Jarmila Lamková MUDr. Jarmila Lamková Ministerstvo práce a sociálních věci, Ministerstvo práce a sociálních věci, odbor posudkové.
Koordinační skupina SENIOŘI. Koordinační skupina V současnosti 16 členů Organizace, agentury, které poskytují sociální služby Svazy, aktivity, které vyplňují.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Zdravotně znevýhodnění jako cílová skupina sociálních služeb.
Příklad dobré spolupráce ADP s poskytovateli sociálních služeb Koppová L., Walachová D. MEDICA zdravotní péče, s.r.o.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
S LUŽBY PRO SENIORY. Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Denní stacionáře.
SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Mgr. Michal Oblouk.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Pečovatelská služba.
Spolupráce zdravotníků a sociálních pracovníků; možnosti následné péče
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
DOBROVOLNICTVÍ „Na této Zemi nemůžeme dělat velké věci, ale pouze malé věci s velkou láskou.“ Matka Tereza Bc. Petra Moravcová, DiS.
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
Potřebnost sociálních služeb ve městě Veltrusy
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
„Současná situace a zkušenosti v oblasti péče a podpory seniorů s demencí v kontextu sociálních služeb“ Praha
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

Pracovní skupina „Senioři“ členové PhDr. Miluše KmoščákováSociální služby Prostějov, p.o. Mgr. Vladimíra ZhorováDomov důchodců Prostějov, p.o. Bc. Michal JuryšekCentrum Sociálních služeb, p.o. Mgr. Květoslava ŠťastnáADP SANCO Mgr. Blanka VlachováADP SANCO PhDr. Věra PalackáDC ADRA Dana LexmanováOS Pomocná ruka Bc. Kateřina FajstlováPodané ruce Jarmila ZbožínkováSMN Nemocnice Prostějov Marie SchwarzerováCharita Prostějov Jitka Grumlíkováuživatelka Naděžda Surmováuživatelka PhDr. Eva Štouračováuživatelka Štěpánka Šimková,DiS.MÚ Prostějov 1

Cílová skupina Cílovou skupinu tvoří občané, muži i ženy, starší 65 let, kterým zpravidla vznikl nárok na přiznání starobního důchodu, a zároveň mají z důvodu svého zdravotního stavu či vyššího věku anebo působením obou faktorů současně sníženou soběstačnost v úkonech péče o vlastní osobu, úkonech péče o domácnost nebo úkonech, kterými mohou ostatní lidé bez ztráty soběstačnosti uplatňovat své zájmy. 2

Specifika cílové skupiny V následujících letech dojde k nárůstu postproduktivní složky obyvatelstva v roce 2035 bude 25% obyvatel starší 65 let v roce 2050 bude 30% obyvatel starší 65 let Nárůst požadavků na poskytování sociálních služeb pro seniory Tlak na zvyšování kapacit všech poskytovatelů sociálních služeb této cílové skupiny 3

Přehled stávajících služeb dle 108/2006 Sb. po cílovou skupinu seniorů v Prostějově Centrum sociálních služeb Prostějov, p.o. domov pro seniory, domov se zvláštním režimem Domov důchodců Prostějov, p.o.domov pro seniory Charita Prostějov pečovatelská služba Podané ruce, o.s. osobní asistence Lipka, o.s. sociálně aktivizační služby pro seniory Pomocná ruka Prostějov, o.s. osobní asistence Sociální služby Prostějov, p.o. pečovatelská služba ADP SANCO sociální hospitalizace DC ADRA dobrovolnické práce 4

Přehled cílů a opatření pracovní supiny Senioři Cíl č. 1Udržení a zkvalitnění stávajících sociálních služeb pro seniory v Prostějově Cíl č. 2Udržení a zkvalitnění stávajících návazných služeb pro seniory v Prostějově Cíl č. 3 Zpracování souboru opatření k zajištění komplexní péče o seniory směřujících k vybudování funkční sítě stávajících i návazných poskytovatelů SS seniorům města Prostějova v takovém rozsahu, aby svojí činností byly schopny uspokojit potřeby seniorů v nepříznivé sociální situaci a závislých na pomoci druhé osoby 5

Cíl č. 1 Udržení a zkvalitnění stávajících sociálních služeb pro seniory v Prostějově Zachování služby Domov pro seniory ( III. a IV, st. záv.) Centrum sociálních služeb Prostějov, p.o. Zachování služby Domova pro seniory Nerudova ul. Prostějov, p.o. Zachování a rozvoj Pečovatelské služby Charity Prostějov Zachování a rozvoj služby Osobní asistence Podané ruce Zachování Sociálně aktivizačních služeb pro seniory v Centru denních služeb o.s. Lipka 6

Zachování a rozvoj Osobní asistence o.s. Pomocná ruka Prostějov Zachování a rozvoj Pečovatelské služby Sociální služby Prostějov, p.o. Zachování služby Sociální hospitalizace ADP SANCO 7

Cíl č. 2Udržení a zkvalitnění stávajících návazných služeb pro seniory v Prostějově Zajištění a rozvoj dobrovolnické práce v sociálních a návazných službách DC ADRA 8

Cíl č. 3 Zpracování souboru opatření k zajištění komplexní péče o seniory směřujících k vybudování funkční sítě stávajících i návazných poskytovatelů SS seniorům města Prostějova v takovém rozsahu, aby svojí činností byly schopny uspokojit potřeby seniorů v nepříznivé sociální situaci a závislých na pomoci druhé osoby Příprava a vznik tísňové péče pro osamělé seniory v Prostějově Příprava a vznik denního stacionáře pro seniory v Prostějově 9