Poskytování sociálních služeb na základě Smlouvy o zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji v rámci projektu Zajištění dostupnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace aktivita a) investiční.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Informace k vyplňování monitorovacích zpráv v rámci individuálního projektu „Vybrané služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ reg. č. CZ.1.04/3.1.00/
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Sociální integrace OK Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji Cena za poskytování sociální služby Platební podmínky – fakturace.
PUBLICITA Informační a propagační aktivity v rámci OP VK Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Dosavadní výsledky v Individuálním projektu OK Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji (Sociální integrace OK) registrační.
Poskytování sociálních služeb na základě Smlouvy o zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji v rámci projektu Zajištění dostupnosti.
Pokyny pro zpracování monitorovacích zpráv
Informace k vyplňování monitorovacích zpráv v rámci projektu Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji Mgr. Lucie Ševčíková.
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji II Podpora sociální integrace obyvatel vyloučených lokalit v Královéhradeckém kraji.
Příloha č. 6: Údaje o podporovaných sociálních službách v Plzeňském kraji.
Pravidla publicity projektu
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Je vás vidět – publicita projektu květen 2007 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
PRAVIDLA Desatero OP LZZ.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání jejich poskytovatelů.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
PUBLICITA PROJEKTU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová -
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
EXPERTNÍ PODPORA PŘÍJEMCŮM DOTACE Z ROP JIHOVÝCHOD Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji III.
PUBLICITA PROJEKTU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz PUBLICITA PROJEKTŮ OP LZZ.
Úvodní konference projektu „Zajištění vybraných služeb sociální prevence v Jihomoravském kraji“ Rozdrojovice, Tato konference je financována.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
PUBLICITA. Publicita Proč publicita a informovanost?  povinnost informovat cílovou skupinu a veřejnost o financování projektu ze zdrojů EU v rámci OP.
Vendula Hanzalová Publicita grantových projektů OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
Vybrané služby sociální prevence v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/3.1.00/ Odbor investic a evropských programů 27. března 2013 Kongresový sál.
Publicita v projektech. Povinná součást všech projektů spolufinancovaných z fondů EU –je předmětem kontrol Nařízení Komise č. 1828/2006 –kdo dává peníze.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Publicita v projektech spolufinancovaných z ESF/OP LZZ.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A
Publicita v projektech spolufinancovaných z ESF/OP LZZ.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Seminář pro žadatele 29. července 2008, Praha Mgr. Magda Cabrnochová
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY
Publicita v projektech
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Poskytování sociálních služeb na základě Smlouvy o zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji v rámci projektu Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji (Sociální integrace OK) registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Zpracovala a přednáší: Mgr. Lenka Petrásková projektová manažerka IP Olomoucký kraj Odbor investic a evropských programů, Oddělení projektového řízení Olomouc, Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Role Olomouckého kraje a poskytovatelů sociálních služeb Olomoucký kraj = příjemce dotace, realizátor projektu Poskytovatelé sociálních služeb = dodavatelé sociálních služeb na základě vyhrané veřejné zakázky vyhlášené Olomouckým krajem (uzavřená obchodní smlouva o zajištění poskytování sociálních služeb)

Projektový tým Projektová manažerka - Mgr. Lenka Petrásková, Odbor investic a evropských programů, Oddělení projektového řízení, tel: , Koordinátorka (pro komunikaci s poskytovateli sociálních služeb) – Mgr. Lucie Ševčíková, Odbor sociálních věcí, Oddělení sociálních služeb, tel: , Finanční manažerka - Ing. Naděžda Mikolášová, Odbor investic a evropských programů, Oddělení projektového řízení, tel: , Účetní projektu - Ing. Pavlína Blešová, Odbor ekonomický, Oddělení účetnictví, tel: , Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Projektový tým Odborní konzultanti: Bc. Kateřina Spáčilová, Odbor sociálních věcí, Oddělení sociálních služeb, tel , Mgr. Pavel Podivínský, Odbor sociálních věcí, Oddělení sociálně právní ochrany, tel , Mgr. Michal Majer, Odbor sociálních věcí, Oddělení sociálních služeb, Oddělení sociálně právní ochrany, tel , olomoucky.cz Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Smlouva Mezi poskytovateli a Olomouckým krajem se jedná o uzavřený dodavatelsko-odběratelský vztah na základě úspěchu ve veřejné zakázce dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách – obchodní smlouva s účinností od do V tomto případě se nejedná o poskytování dotace, ovšem o klasický obchodní vztah – nákup služeb, v jehož rámci poskytovatelé vystupují jako Dodavatelé služeb a Olomoucký kraj v pozici Odběratele, obě smluvní strany jsou vázány smluvními podmínkami. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Publicita a dodavatelé Dle bodu 7.6 Smlouvy je Poskytovatel povinen provádět propagaci projektu dle této Smlouvy v souladu s aktualizovanou verzí Manuálu pro publicitu Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost, jehož aktualizovaná podoba je Poskytovateli přístupná na webových stránkách Objednatele Při všech formách propagace uvede Poskytovatel informaci, že jde o projekt, který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a ze státního rozpočtu České republiky, přičemž na písemných dokumentech týkajících se projektu uvede následující údaje:

Publicita a dodavatelé logo Evropského sociálního fondu, text „Evropský sociální fond v ČR“ – text může být součástí loga Evropského sociálního fondu nebo může být umístěn samostatně, logo Evropské unie s textem „Evropská unie“, logo Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost, motto „Podporujeme Vaši budoucnost“, odkaz na webové stránky ESF Výše uvedené údaje musí být uvedeny na první straně tištěných materiálů. Dále dle bodu 7.6 je Poskytovatel povinen umístit anotaci projektu na webové stránky poskytovatele. V souladu s Manuálem pro publicitu je poskytovatel povinen označit místnosti, v nichž se nachází věci spolufinancované z OP LZZ nebo označit všechny věci spolufinancované z OP LZZ prvky „Povinného minima publicity OP LZZ“ – např. prostřednictvím samolepek. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Loga dodavatelů Dle Manuálu pro publicitu, str. 11 se nesmí loga dodavatelů používat! Výjimku tvoří loga poskytovatelů služeb, kteří působí v roli dodavatelů, avšak pro jejich uvedení musí být dodrženy následující podmínky: Dodržení „Povinného minima publicity OP LZZ“ „Povinné minimum publicity OP LZZ“ musí být na tištěných materiálech vždy v horní části a minimálně na přední straně těchto materiálů Zároveň bude použito „Povinné minimum publicity OP LZZ“ všude tam, kde bude použito logo poskytovatele sociálních služeb (tzn. Pokud bude na tištěných materiálech použito logo poskytovatele sociálních služeb na všech stranách, bude na všech stranách i „Povinné minimum OP LZZ“) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Loga dodavatelů Použití písemných log dodavatelů – str. 11 Manuálu – užívání log poskytovateli (v roli dodavatelů) Logo poskytovatele soc. služeb může být použito u tištěných materiálů pouze v dolní části materiálu a nesmí být větší než řada log „Povinného minima publicity OP LZZ“ (tzn. Logo poskytovatele sociálních služeb musí být menší než řada log „Povinného minima publicity OP LZZ“ nebo stejně velké jako řada log „Povinného minima publicity OP LZZ“) Logo poskytovatele sociálních služeb u individuálních projektů se nesmí používat na propagačních předmětech!!!! (např. leták je tištěný materiál, nikoliv propagační předmět, v tomto případě je nutné dodržet podmínky viz. výše) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Publicita Barevnost log ESF a EU Je nutné dávat pozor při užívání log!!! Nutné dodržovat barevnou variantu log a variantu černobílou a poměry stran. Např. není možné vytisknout barevnou variantu z PC na černobílé tiskárně, v tomto případě nutno použít na PC černobílou variantu log. Není ani možné jakkoliv měnit proporce log, vlajka EU musí být vždy zobrazena v poměru stran 2:3.

Publicita Nově budou za nedodržování Manuálu pro publicitu uplatňovány sankce dle bodu 10.3 Smlouvy!!! V případě, že Poskytovatel nedodržuje aktualizovanou verzi Manuálu pro publicitu OP LZZ, je Objednatel oprávněn požadovat po nesplnění nápravného opatření za každé nedodržení smluvní pokutu ve výši 1 000,-.

V případě dotazů týkajících se dodržování publicity se při sebemenších nejasnostech pro jistotu neváhejte na nás obrátit. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Kontroly poskytovatelů Projektový tým bude v průběhu platnosti Smlouvy provádět kontroly v místě poskytování služby, Poskytovatel bude informován o případné kontrole alespoň 7 dní předem. Obsahem kontrol: 1.Evidence a výkaznictví poskytované sociální služby – soulad údajů uvedených v monitorovacích zprávách dodaných na KÚOK s evidencí v místě realizace služby 2.Dodržování publicity v souladu se Smlouvou a Manuálem pro publicitu 3.Vedení analytického účetnictví k prokázání využití finančních prostředků v souladu s uzavřenou Smlouvou o zajištění poskytování sociálních služeb V případě pochybení vydání nápravného opatření a lhůta k odstranění nedostatků. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Děkuji za pozornost Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.