Realizace projektu Společný technický sekretariát.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace aktivita a) investiční.
Veřejné zakázky a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Sächsische Aufbaubank -Förderbank- Infrastruktura a rozvoj měst Postup proplácení.
Seminář k ukončování projektů FS Vzorové obsahy 10. června 2008 Praha RNDr. Alois Kopecký, ŘO FS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Kontrola podle čl. 16 Kontrolor podle čl. 16 Oddělení kontroly dotací.
Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Kontrola operací v rámci finanční kontroly EU Informační akce pro projektové.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Česká republika není čistým plátcem do fondů EU MMR ČR Seznámení se stavem čerpání za období.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Školení k Příručce pro žadatele a příjemce v OPTP
Pravidla publicity projektu
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Nesrovnalosti, porušení rozpočtové kázně
1 Seminář. 2 Veřejná podpora Obecná pravidla PRV.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Centrum pro regionální rozvoj ČR Zadávání veřejných zakázek.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejná podpora a projekty PPP 19. září 2007, Praha MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY.
Je vás vidět – publicita projektu květen 2007 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Základní povinnosti příjemců dotací Ing. Lukáš Brabenec 12. června 2014.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
PUBLICITA PROJEKTU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
OP Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko  přímo navazuje na program INTERREG IIIA ;  nově zavádí princip tzv. Vedoucího partnera (Lead.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
PUBLICITA PROJEKTU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj.
1 OP Espon 2013, Kontrola prvního stupně Národní informační den pro zájemce,
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Seminář pro žadatele k 18. a 19. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 9. –
Plán výdajů a financování Společný technický sekretariát.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Publicita v projektech. Povinná součást všech projektů spolufinancovaných z fondů EU –je předmětem kontrol Nařízení Komise č. 1828/2006 –kdo dává peníze.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Příprava žádosti Společný technický sekretariát Drážďany.
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Schválením žádosti projekt nekončí
Seminář pro žadatele 29. července 2008, Praha Mgr. Magda Cabrnochová
Seminář pro žadatele IROP
Burza partnerů v rámci OP EÚS Rakousko – Česká republika
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Seminář pro žadatele IROP
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Realizace projektu Společný technický sekretariát

Obsah 1.Role lead partnera 2.Smlouva a roční plán vyplácení 3.Změny v projektu 4.Publicita 5.Zadávání veřejných zakázek:  v Sasku  v Čechách

Lead partner obdrží příslib financování uzavírá se Saskou rozvojovou bankou Smlouvu o poskytnutí dotace z ERDF koordinuje realizaci projektu po obou stranách hranice hlásí veškeré změny projektu JTS 1. Role lead partnera

vyhotoví žádost o platbu a podává zprávy vůči Zprostředkujícímu subjektu Certifikačního orgánu při zapojení Kontrolorů dle čl. 16 převádí dotační prostředky projektovým partnerům zajišťuje řádné využití dotačních prostředků EU zajišťuje publicitu pro projekt na obou stranách hranice 1. Role lead partnera

2. Smlouva a roční plán vyplácení Schválení Monitorovacím výborem Lhůta pro akceptování smlouvy: 4 týdny nabídka k uzavření soukromoprávní smlouvy o poskytnutí dotace soukromoprávní smlouva o poskytnutí dotace (po obdržení závazného sdělení Ministerstva pro místní rozvoj o schválení dotace ze státního rozpočtu České republiky a disponibilitě prostředků EU a saských zemských prostředků)

2. Smlouva a roční plán vyplácení Roční plán plateb = plán předpokládaných termínů podání žádostí o platbu lead partnerem pokud možno předložit před uzavřením smlouvy, nejpozději do 14 dní po přijetí smlouvy je závazný z důvodu plánování prostředků příslušného rozpočtového roku V případě nevyčerpání ročních částek může dojít ke krácení dotace EU. Formulář pro Roční plán plateb na:

3. Änderungen im Projekt Zásadní změny (dle RD) Změny (např.rozp.položky nad 20%, obsah, doba realizace, indikátory) Jednoduché změny (např.roční částky, LP-stat. zástupce, adresa) Rozp.položky do 20 % ano ne anone ano ano / nene anoano / neanone  Oznámení ke změně nutné  Souhlas MV  Souhlas JTS  Změna Smlouvy nutná 3. Změny projektu

Zásadní změny – žádost o změnu projektu a souhlas Monitorovacího výboru (1): plán výdajů a financování, který navýší prostředky pro celkový projekt aktivity projektu, které zásadně ovlivní dosažení cílů projektu přesun prostředků mezi českými a německými kooperačními partnery, pokud nebude díky tomu splněno kritérium společného financování

3. Změny projektu Zásadní změny – žádost o změnu projektu a souhlas Monitorovacího výboru (2): změna kooperačního partnera, pokud je dopad na realizaci projektu závažný změna umístění realizace projektu Změna Smlouvy o poskytnutí dotace

3. Změny projektu Změny nevyžadující souhlasu Monitorovacího výboru, ale JTS (1) např.: překročení jedné hlavní výdajové položky o 20 % prodloužení doby realizace přesun prostředků do dalších let příp. změna ročních částek změny aktivit projektu, které nemají zásadní vliv na dosažení cílů projektu změna dotační sazby, úspory

3. Změny projektu Změny nevyžadující souhlasu Monitorovacího výboru, ale JTS (2) např.: změna statutárních zástupců, adresy dodatečné aktivity (např. semináře, publikace) změna partnera Změna Smlouvy o poskytnutí dotace, pokud bude nutno

3. Změny projektu Změny nevyžadující souhlasu Monitorovacího výboru a JTS např.: přesuny prostředků mezi hlavními položkami do 20 % (čeští příjemci nahlásí tuto změnu vždy na příslušném formuláři CRR) přesuny výdajů do 20 % musí být ale vždy v souladu s cíli projektu změny aktivit projektu, které nemají zásadní vliv na dosažení cílů projektu kontrola proběhne v rámci kontroly dle č.16

3. Změny projektu Žádost o změnu projektu: dvojjazyčný formulář viz popis změn před a po dle členění v projektové žádosti změna plánu výdajů a financování – přiložit příslušné tabulky žádost o změnu podá lead partner po dohodě s kooperačním partnerem na JTS

3. Změny projektu Kdy a jak často má být podáno „Oznámení změny projektu: v souhrnné podobě za delší časový úsek v neodkladných případech kdykoliv při prodloužení doby realizace projektu nejpozději měsíc před plánovaným ukončením projektu

4. Publicita - všeobecně předpisy a minimální požadavky na řídící orgány a na uživatele dotačních prostředků jsou v Prováděcím nařízení (ES) č. 1828/2006 – oddíl 1 „Informace a propagace“ *** Komunikační plán (KP) – stanovuje informační opatření na úrovni programu na období realizaci KP přebírá Společný technický sekretariát (JTS)

4. Publicita na úrovni projektu lead partner zajišťuje publicitu pro projekt na obou stranách hranice kooperační partneři informují veřejnost o dotaci prostřednictvím vhodných informačních opatření výdaje za propagační a informační opatření jsou způsobilé další informace v příručce na:

4. Publicita na úrovni projektu Opatření pro projekt: reklamní panely (během realizace projektu) a vysvětlující tabulky (stálé označení po ukončení projektu) u investičních opatření příslušné prvky na dotovaných předmětech (např. internetová stránka), reklamní materiály, dokumenty a podklady (např. pozvánky, prezentace, brožury atd.) semináře a akce - v úvodním proslovu upozornit na spolufinancování EU, vlajka, fotodokumentace

4. Publicita na úrovni projektu Tabule, internetové prezentace, dokumenty symbol EU v souladu s grafickými normami dle nařízení 1868/2006 a odkaz „Evropská unie“ odkaz na ERDF s následujícím s následujícím prohlášením: „Evropský fond pro regionální rozvoj: odkaz na přínos intervence: „ Investice do vaší budoucnosti“. pro malé propagační předměty platí pouze bod 1 logo Programu Cíle 3 se doporučuje

4. Publicita na úrovni projektu Symbol EU s odkazem na EU, ERDF a přidanou hodnotu Symbol EU s odkazem na EU

4. Publicita na úrovni projektu Reklamní panely (během realizace projektu) Vysvětlující tabulky (nejpozději 6 měsíců po ukončení) financování infrastruktury nebo stavební práce a materielních předmětů s celkovým veřejným příspěvkem vyšším než € (článek 8, odst. 3 nařízení 1828/2006) dobře viditelné, dostatečně velké, dvojjazyčné druh a název projektu symbol a odkaz na EU, ERDF a přínos intervence symbol zabírá minimálně 25 % celkové plochy tabule

4. Publicita na úrovni projektu Příklad tabule během realizace

4. Publicita na úrovni programu dvojjazyčná internetová stránka s aktuálními informacemi a seznamem příjemců dotace akce a semináře zaměřené na cílové skupiny konzultace dvojjazyčná putovní výstava k zapůjčení informační brožura, brožura s výsledky projektů tiskové zprávy (prezentace projektů atd.) zprávy vůči EU

5. Zadávání veřejných zakázek Cíl zakázky: Principy: Zajištění hospodárného pořízení na trhu Princip soutěže Výkony je třeba zadávat na principu hospodářské soutěže Princip rovného zacházení Ke všem nabízejícím subjektům je třeba přistupovat stejně Princip transparentnosti Zajištění transparentního postupu

5. Zadávání veřejných zakázek Důležité dodržet vždy platná znění předpisů! Evropské směrnice příslušné národní předpisy pro zadávání veřejných zakázek pravidla stanovená ve Společném realizačním dokumentu pravidla stanovená ve Smlouvě o poskytnutí dotace

5. Zadávání veřejných zakázek EU - Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2004/18/ES o koordinaci postupů při zadávání veřejných zakázek na stavební práce, dodávky a služby Nařízení (ES) 1251/2011 ke změně Směrnice 2004/17/ES, 2004/18/ES a 2009/81/ES vztahující se k mezním hodnotám pro postup při zadávání veřejných zakázek ČR - Zákon č. 137/2006 o veřejných zakázkách (novelizace č.76/2008 a 55/2012) a Nařízení Vlády č. 447/2011). DE - Nařízení pro zadávání zakázek a uzavírání smluv pro stavební práce (VOB/A v platném znění) DE – Zadávání zakázek na služby (VOL/A v platném znění) DE – Nařízení pro zadávání živnostenských výkonů (VOF v platném znění)

5. Zadávání veřejných zakázek v EU Prahové hodnoty EU dle nařízení komise 1251/2011 stavební zakázky: EUR dodávky a služby :  klasičtí zadavatelé EUR  sektory ( pitná voda / energie / doprava) : EUR

5. Zadávání veřejných zakázek v Sasku Svobodný stát Sasko Příslušné právní předpisy a informace k zadávání veřejných zakázek lze získat u Auftragsberatungsstelle Sachsen e.V.Auftragsberatungsstelle Sachsen e.V. ( Portál pro zadávání zakázek verordnungen.html

5. Zadávání veřejných zakázek v Sasku Částky prahových hodnot v Sasku dle Společného realizačního dokumentu nižší než € a hodnota dílčí zakázky vyšší než 500 € - nejhospodárnější nabídka ze tří nabídek vyšší než € a hodnota dílčí zakázky mezi 500 € €: - nejhospodárnější nabídka ze tří nabídek

5. Zadávání veřejných zakázek v Sasku Částky prahových hodnot v Sasku dle Společného realizačního dokumentu vyšší než € a hodnota dílčí zakázky vyšší než €: - Nařízení o zadávání veřejných zakázek a uzavírání smluv pro stavební práce (VOB / A) - Zadávací nařízení pro služby a dodávky (VOL / A)