Písemka č. II.  jméno, kruh, varianta 1, 2  Odpověď – 1 a b, 2 b, 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dopravní politika na léta 2005 – 2013 Dopravní politika je základním strategickým dokumentem pro sektor dopravy a deklaruje, co stát a jeho exekutiva v.
Advertisements

Vliv rekreace a cestovního ruchu na životní prostředí
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Atmosféra Země.
KVARTA LISTOPAD 2004 VÍTEK URBAN
Písemka č.2  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a c b  6 x 50 sekund opisování 
Písemka č. II  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a b c  6 x 50 sekund opisování 
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING
Vliv dopravy na životní prostředí z hlediska tvorby hluku a vibrací
ZÁKLADNÍ POJMY DRUHY DOPRAVY ZPŮSOBY VEDENÍ TRASY V ÚZEMÍ
DOPRAVA A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Písemka č.III  jméno, kruh, varianta 1, 2  Odpověď – 1 a b 2 b 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 
Písemka č.III  jméno, kruh, varianta 1, 2  Odpověď – 1 a b 2 b 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 
Písemka č.III  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b 2 b 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 
Jak doprava zatěžuje životní prostředí
Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Divize: Dopravní infrastruktura a životní prostředí.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Biokoridory.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
DOPRAVA VYPRACOVALA: VERONIKA STEINOVÁ C1.B. Co je doprava Doprava je způsob přemisťování objektů z místa na místo. Těmito objekty rozumíme osoby, předměty,
ZÁKLADNÍ POJMY DRUHY DOPRAVY ZPŮSOBY VEDENÍ TRASY V ÚZEMÍ
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Aktuální stav problematiky ÚSES a možné hospodářské využití prvků ÚSES - multifunkční ÚSES v zemědělské krajině - zdroj obecné diverzity.
Michal Musil 10. listopadu 2011
Vliv dopravy na životní prostředí
Přírodní vědy moderně a interaktivně ©Gymnázium Hranice, Zborovská 293 Přírodní vědy moderně a interaktivně ©Gymnázium Hranice, Zborovská 293 DOPRAVA VZTAH.
DOPRAVA A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
VLIV ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ NA ŽIVOT ČLOVĚKA
Půda – složka životního prostředí
Územní ochrana OBECNÁ.
ŽP – základní pojmy Ekologie … věda o vztazích mezi organismy a jejich životním prostředím a mezi organismy navzájem (Ernest Haeckel 1866) Environmentalistika.
ZÁKON č.17/1992 Sb. o životním prostředí Životním prostředím je vše, co vytváří přirozené podmínky existence organismů včetně člověka a je předpokladem.
Písemka č.2  jméno, kruh, varianta 7, 8  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a b c  6 x 55 sekund opisování 
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví Název předmětu:Pozemní stavby Název a ID tématu:Vhodné a méně vhodné staveniště (STA20) Zpracoval: Ing.
Komplexní inovace výuky práva pro moderní společnost CZ.1.07/2.2.00/
Písemka č. 4  jméno, kruh, varianta 5, 6  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a c b  6 x 50 sekund opisování 
PŽP- KS-přehled konzultací PŽP-KS-I (30.9.) Právo životního prostředí – historické a společenské souvislosti vývoje právní regulace ve světě.
1 Doprava Ekonomika ŽP a TI Ing. Jakub Dostál
Právo životního prostředí II. Úvodní přednáška
RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
 Rozloha 709 km 2, les 47 % trvalé travní porosty 15 %, orná půda 29 %, vodní plochy 2 %, ostatní 7 % Geografická orientace 49° 47´ - 49° 31´N, 15° 46´
Písemka č.2  jméno, kruh, varianta 5, 6  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a b c  6 x 55 sekund opisování 
Úvod do pozemních komunikací
Písemka č. 4  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b, 2 b 3 a c b  6 x 50 sekund opisování 
Vymezování územního systému ekologické stability (dále ÚSES) dle metodiky Ing. Eliška Zimová PaedDr. Pavel Hartl, CSc.
GLOBÁLNÍ ZMĚNY Skleníkový efekt a globální oteplování Kyselý déšť
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Nástroje dotační politiky pro zemědělce hospodařící udržitelným způsobem Ing. Pavel Sekáč náměstek ministra zemědělství Sekce pro společnou zemědělskou.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Nejlepší realizovaná společná zařízení v Karlovarském kraji 1.
Životní prostředí a jeho ochrana Úloha práva Filip Dienstbier.
RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno Ochrana přírody a krajiny, krajinotvorná opatření v rámci pozemkových.
Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 4. Vliv činnosti člověka na prostředí Název sady: Základy ekologie pro.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Opatření vázaná na vodu v SC 4.3
Setkání se starosty obcí Mgr. Vlastimil Peřina
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dvořáček Josef. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
Atmosféra Země.
AOPK ČR – Regionální pracoviště Správa CHKO Slavkovský les
 jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b  6 x 50 sekund
Právní režim ochrany přírody a krajiny
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Ochrana a péče o přírodu a krajinu Seminář MAS Sokolovsko o.p.s.
Transkript prezentace:

Písemka č. II.  jméno, kruh, varianta 1, 2  Odpověď – 1 a b, 2 b, 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 

1.otázka varianta 1 varianta 2 Sukcese je proces,... a)kterým přirozeně prochází všechny ekosystémy, b)kdy jsou menší zemědělské pozemky spojovány, c)kdy dochází k postupné záměně druhů na stanovišti. ÚSES představuje: a)soubor přírodě blízkých ekosystémů, b)soustavu ekologicky nestabilních ploch, c)dopravní systém – síť silnic a dálnic.

2.otázka varianta 1 varianta 2 Certifikát ISO každý podnik... a) získá automaticky, když realizuje stavby pro ŽP, b) může získat na dobu určitou, chce-li prezentovat svůj pozitivní vztah vůči ŽP, c) získá na neomezenou dobu jedná-li podle platných zákonů a vyhlášek. K hlavním problémům silniční dopravy ve vztahu k ŽP patří :... a) poškození ozónové vrstvy v důsledku emisí freonů ze spalovacích motorů aut, b) velké množství emisí CO 2, NO X uvolňovaných do ovzduší motory, c) hluková zátěž prostředí.

3.otázka varianta 1 varianta 2 Mezi negativní vlivy pozemní dopravy patří především :... a) zvýšení biodiverzity prostředí, b) bariérový efekt v krajině, c) znečištění prostředí CO 2, NO X, hluková zátěž... Ochrana krajinného rázu se provádí,... a) abychom zvýšili ekologickou stabilitu antropogenní krajiny, b) aby byla zaručena prostupnost krajiny pro zvířata (návrh biokoridorů), c) za účelem zachování/zlepšení estetické a kulturní hodnoty území.

4.otázka varianta 1 varianta 2 Migrační biokoridory u liniových dopravních staveb a) budujeme jako podchody či nadchody přes komunikaci, b) umožňují migraci jedinců za potravou, rozmnožováním..., c) slouží pouze k migraci autotrofních organizmů. Dopravu, při které prostředek oblastí pouze projíždí – tedy nezačíná ani nekončí v ní, nazýváme dopravou... a) tranzitní, b) individuální, c) kombinovanou.

5.otázka varianta 1 varianta 2 ÚSES je... a)tvořen biocentry, biokoridory a interakčními prvky, b)budován pro zvýšení estetické hodnoty krajiny, c)budován v krajině navrhován pro posílení její stability. Ekologická stability krajiny... a) vyjadřuje schopnost krajiny odolávat vnějším změnám, b) se dá posoudit na základě výpočtu stupně či koeficientu stability, c) je zjišťována při procesu posuzování krajinného rázu.

6.otázka varianta 1 varianta 2 Smyslem hodnocení krajinného rázu je :... a) eliminovat emise škodlivých látek z tranzitní dopravy, b) stanovit estetické hodnoty krajiny pro její následnou ochranu, c) vybrat potenciálně vhodné plochy pro začlenění ohrožených živočichů. Z pohledu životního prostředí se nepříznivý dopad silniční dopravy snažíme omezit : a) využitím dodatečných opatření (protihlukové stěny, migrační biokoridory), b) volbou trasy s minimálními dopady na okolí, c) volbou a podporou pro ŽP šetrnějších druhů dopravy.

Konec …hurááá!!! 