KAMPUŠ, EUPRO LE12005 1 JAK SESTAVIT ROZPOČET PROJEKTU www.vscht.cz ČVUT 20.4.2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Finanční řízení projektu Seminář pro žadatele k oblasti podpory 1.5 OP VK.
Komunitární program PROGRESS
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Co je nutné zařídit v hostitelské instituci v souvislosti s přijetím zahraničního výzkumného pracovníka, který bude zaměstnán na řešení projektu VaVaI.
Realizace projektů v praxi program OMEGA Praha.
Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý hmotný majetek – odpisy (2. část) Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných.
ČVUT1 Jak podat žádost na MŠMT o dofinancování projektů mezinárodní spolupráce ve VaV K AM PUŠ+
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
Nové vzdělávací moduly pro řízení inovací a VaV v průmyslových firmách reg. č. projektu CZ.1.07/3.2.11/ Obsah vzdělávacích modulů projektu TS Ing.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
1Budoucnost „full cost modelu“ ve výzkumu v ČR Konference Budoucnost „full cost modelu“ ve výzkumu v ČR Úvod do problematiky 30. března 2009, Praha Lenka.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 14. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Deterministické modely zásob Model s optimální velikostí objednávky
Integrace ČR do evropského výzkumu – účast v 6.RP Technologické centrum Vladimír Albrecht, Národní informační centrum pro.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Právní, finanční a administrativní aspekty projektů 7.RP
12. února 2009, ČVUT Charakteristika uznatelných nákladů projektu 7. RP Kateřina Slavíková Technologické centrum AV ČR
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Závěrka ve fiktivní firmě.
Příprava projektového návrhu Lukáš Straňák, Ostrava 2006.
KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 1 6. a 7. Rámcový program Evropského společenství pro výzkum, technologický rozvoj a demonstrace.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Projekt „Vzdělávejte se!“
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 9. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
1 Nabídka stáží ve školicích institucích a individuální stáže IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
12. února 2009, ČVUT Pravidla dofinancování projektů ze zdrojů MŠMT Kateřina Slavíková Technologické centrum AV ČR
1 Pravidla účasti v 7.RP (předběžná informace) Eva Hillerová, TC AV ČR
Účetní odpisy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 1 Zapojení týmů VŠCHT Praha v projektech 6. a 7.RP EU Zkušenosti K AM.
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Seminář pro předkladatele dílčích projektů na podporu aktivit proof-of-concept (GAMA TA ČR) - modul IGS, finanční řízení Linda Ondráčková, CTTZ UPa1. 10.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Česko-Norský výzkumný program výzva vyhlášení – zajištění podpisů – uzávěrka – :00 vyhlášení výsledků – 15.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
9/28/20161 ČESKÁ TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA PRO POTRAVINY FINANCOVÁNÍ ČINNOSTI Plenární zasedání České technologické platformy pro potraviny Praha, duben.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 1 JAK SE ORIENTOVAT V SYSTÉMU VYHLÁŠENÝCH VÝZEV 7.RP JAK POSTUPOVAT PŘI SESTAVOVÁNÍ NÁVRHU.
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Charakteristika a nástroje
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Co zajišťuje hostitelská organizace u projektů 7.RP - Marie Curie
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Transkript prezentace:

KAMPUŠ, EUPRO LE JAK SESTAVIT ROZPOČET PROJEKTU ČVUT

2 Struktura 7.RP ČVUT

3 Specifický program COOPERATION Různé refundační sazby pro různé aktivity

ČVUT Popis aktivit RTD- Research and technological development - výzkum a technologický rozvoj - činnosti směřující k vytváření nových znalostí, technologií a výrobků, včetně managemnetu výzkumu a vývoje. Zahrnuje též provozní aktivity vázající se přímo k ochraně nových znalostí. DEMO - Demonstration activities – demonstrační aktivity činnosti k prokázání realizovatelnosti nové technologie, testování nových výrobků (prototypy, pilotní výrobní linky aj.), nikoliv komerční účely. OTHER - Other activities - jiné aktivity - manžerské, školící, vzdělávací, koordinační, integrační aktivity, šíření získaných poznatků, publikační činnost, ochrana práv k duševnímu vlastnictví, odborné studie, odborná příprava a školení. Není možné zahrnout činnosti komerčního charakteru MNG - Management – řízení konsorcia, právní, etický, finanční a administrativní management týkající se celého konsorcia, včetně auditů finančních, metodologie, uplatňování výzev v rámci projektu, atd.

Cena projektu, náhrada nákladů Celkové způsobilé náklady projektu jsou takové náklady, které vznikly účastníkovi při činnostech uvedených v popisu práce projektu (DoW) a v průběhu řešení projektu. Skládají se z přímých (PN) a nepřímých (režií) způsobilých nákladů Zásada neziskovosti – příspěvek EU a 3. stran (MŠMT,vlastní) nesmí být větší, než je cena projektových prací (indikovaná v účetnictví) Režie - pro neziskové veřejné subjekty, instituce středního a vysokoškolského vzdělávání, výzkumné organizace a malé a střední podniky je maximální výše náhrady režií: 60% z PN u CL (kolaborativní projety) - Transition flat rate 7% z PN u CSA (koordinační a podpůrné akce) 20% z PN tam, kde není specifikováno např. u ERC projektů, JTI,.. Skutečná prokazatelná výše u subjektů schopných vykazovat v účetnictví Subkontrakty – práce v projektu provedené na objednávku subjektem, který není účastník projektu, nutné plánovat v návrhu (ostře sledované) K subkontraktům se neúčtuje režie ČVUT KAMPUŠ,EUPRO -LE

ČVUT Jak sestavit rozpočet projektu Přímé náklady (PN) Osobní náklady - včetně povinných odvodů zaměstnavatele na SP, ZP (34%)  naplánujte si nejdřív počet člověkoměsíců (PM)  Zjistěte si skutečné hodinové (měsíční) sazby pro dané pracovníky  Vynásobte počet PM měsíčními sazbami (včetně odvodů) pro dané pracovníky Ostatní náklady  Cestovní náklady  Spotřební náklady (bez DPH)  Dlouhodobý majetek (investice bez DPH) - odpisy  Další (bez DPH) Nepřímé náklady (režie) NN = 60% ( 20%, 7%) z PN spočítáte si Subkontrakty (S) – musí být plánovány, poptávková nebo výběrová řízení Cena projektu Total = PN+NN+S Požadovaný příspěvek od Evropské Komise = Total x refundační sazba pro danou aktivitu projektu ( RTD 75%, Demo 50%) Zbytek do 100% - je Váš příspěvek k projektu můžete žádat od MŠMT jako příspěvek na mezinárodní spolupráci ve VaV

Výpočet ročních produktivních hodin pro 8mi hodinový pracovní úvazek, stanovení počtu produktivních hodin v člověkoměsíci (PM) ROK 2012DNYHODINY Počet dnů v roce Počet sobot a nedělí Počet svátků Počet dnů dovolené ( akademický pracovník) Absence (nemoc, jiné)00 Celkový počet Produktivních hodin Počet hodin v jednom člověkoměsíci1696/12= 141,

ČVUT Indikativní rozpočet pro CP projekt

Návrh rozpočtu v EPSS ČVUT KAMPUŠ,EUPRO -LE

10 Směnný kurz CZK/€ The European Central Bank ČVUT

FORM C Formulář pro žádost o příspěvek EU na část skutečně vynaložených nákladů na projekt za dané vykazovacího období ČVUT KAMPUŠ,EUPRO -LE

Time sheets – výkaz odpracovaných hodin na projektu ČVUT KAMPUŠ,EUPRO -LE

13 Na co si dát pozor Ač vedete účetnictví v Kč, je nutné neustále sledovat čerpání v € s ohledem na PLÁNOVANÝ ROZPOČET nikoliv na zaslané předfinancování Pro přepočet musíte odhadovat vývoj kurzu CZK/€ ke dni, kdy je dle GA stanoveno datum Reporting Period Kurz stanovený pro přepočet nákladů pro FORM C – 1.den po skončení Reporting Period Nepříjemné jsou projekty, které mají příliš dlouhá vykazovací období (24 nebo 36 měsíců) těžko se odhaduje kurz CZK/€ Konečné zúčtování celého projektu ve Vaší organizaci budete schopni provést až v den, kdy dostanete závěrečnou platbu a budete vědět, jaký je kurz €/CZK. ČVUT

Důležité odkazy Participant Portal ger/participants/portalhttp://ec.europa.eu/research/participants/portal/appmana ger/participants/portal FP7 documents _documentationhttp://ec.europa.eu/research/participants/portal/page/fp7 _documentation Financial issues Guide to Financial Issues relating to FP7 Indirect Actions Guide to Financial Issues relating to FP7 Indirect Actions ČVUT KAMPUŠ,EUPRO -LE

ČVUT Děkuji za pozornost ! Ing. Anna Mittnerová, VŠCHT Praha, oddělení VaV