Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nové vzdělávací moduly pro řízení inovací a VaV v průmyslových firmách reg. č. projektu CZ.1.07/3.2.11/02.0112 Obsah vzdělávacích modulů projektu TS Ing.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nové vzdělávací moduly pro řízení inovací a VaV v průmyslových firmách reg. č. projektu CZ.1.07/3.2.11/02.0112 Obsah vzdělávacích modulů projektu TS Ing."— Transkript prezentace:

1 Nové vzdělávací moduly pro řízení inovací a VaV v průmyslových firmách reg. č. projektu CZ.1.07/3.2.11/02.0112 Obsah vzdělávacích modulů projektu TS Ing Petr Holec, CSc, AKTOP CR GSM 702 044 314 holec.p@email.cz Praha 12.3.2014 Realizátor projektu: AC Innovation s.r.o.

2 strana 2AC Innovation s.r.o. Proč se zabývat inovacemi Zhruba 50% hodnoty HDP vytvářejí inovace, zejména ty vycházející z výsledků výzkumu Inovující firma je jen jedním prvkem inovačního prostředí, je třeba znát další prvky a jejich vazby Není dnes možné dělat všechno, roste důležitost spolupráce Také je třeba vědět, kdy je doba zralá na inovaci Proces inovace je podpořen odborníky – manažery znalostí (transferu technologií)

3 Výrobek i technologie časem zastarávají Celý proces dobře znázorňuje S-křivka, včetně rozdílů mezi inkrementální a radikální inovací, inovace disruptivní Jak vyhodnotit rentabilitu chystané inovace? Čím je pro inovaci důležitý podnikatelský model? Jak se liší inovace v MSP a ve firmě s globálními aspiracemi? K čemu je dobrý technologický audit? Jak můžeme využít ve svůj prospěch klastry? Jakým způsobem podporuje naše inovace stát? (daňová politika) strana 3AC Innovation s.r.o. Životní cyklus výrobku či technologie

4 Technika plánování výzkumu: Technology foresight Různé metody plánování výzkumu: 1.Metoda cestovních map (CFTP) 2.Metoda Delphi 3.Metoda divokých karet 4.Příklady Finanční aspekty inovací - Použití diskontovaných finančních toků a jejich omezení - Použití reálných opcí strana 4AC Innovation s.r.o. Umíme inovace dlouhodobě plánovat?

5 Mezičlánek mezi komunitou akademickou a podnikatelskou, rozdílná kultura, jazyk, jiné priority Doporučený postup při rozvoji spolupráce s VVO Třístupňový evropský systém vzdělávání odborníků – projekt EuKTS Elementární znalosti základního stupně : analýza a řízení informací, základy přípravy a řízení projektů, vyhodnocení potenciálu komercializace (zběžné a hloubkové), problematika ochrany duševního vlastnictví (včetně obsahu licenčních smluv), základy vyjednávání, základy marketingu nových poznatků (S2B) strana 5AC Innovation s.r.o. Základy transferu technologií

6 strana 6AC Innovation s.r.o. Prakticky použitelné nástroje KM Test firemní kultury Test komerčního potenciálu nového nápadu Test životaschopnosti nově založené firmy Podrobné příklady ze zahraničí Zaměření vzdělávacích modulů je pojato pragmaticky, vede k lepšímu chápání problematiky a k možnosti využít v zahraničí osvědčené nástroje a postupy

7 - DĚKUJI ZA POZORNOST - strana 7AC Innovation s.r.o.

8 AC Innovation s.r.o Lisabonská 2394/4, Praha 9, PSČ 190 00 Email: info@acinnovation.cz Web: http://acinnovation.cz IČ: 6405261 strana 8AC Innovation s.r.o. KONTAKT


Stáhnout ppt "Nové vzdělávací moduly pro řízení inovací a VaV v průmyslových firmách reg. č. projektu CZ.1.07/3.2.11/02.0112 Obsah vzdělávacích modulů projektu TS Ing."

Podobné prezentace


Reklamy Google