IES – jak na to *** Základní ovládání U stránek s nadpisy různé úrovně se automaticky vytváří obsah Toto je klíčové tlačítko. Klepněte a můžete ihned.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 2.0 (První prezentace)
Advertisements

Autor Ing. Martin Allmer Škola Euroškola Strakonice Datum
Olomouc, únor 2012.
Návod pro přístup k výukovým materiálům pro studium kurzu E-biochemie Univerzita Karlova v Praze - 2. lékařská fakulta UNIVERSITAS CAROLINA PRAGENSIS Univerzita.
Evidenční software SUAP
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Textový procesor Open Office, Writer STAVOVÝ ŘÁDEK
Funkce programu Microsoft Word 2003 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
Funkce programu Microsoft Word 2010 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
Vzhled prezentace - šablony
Partner Learning Center Uživatelská příručka pro partnery společnosti Microsoft.
Grafická úprava seminární práce
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
IT začátečníci - Word Modul 3.
Nadpis prezentace – písmo „Calibri“ varianta Bold, velikost 28bodů, zarovnání na střed Jméno Autora Citát vázající se k projektu, není povinný. Písmo „Calibri“,
Volné texty na faktuře přednáší: Ondřej Suk Skalský dvůr
PowerPoint. Rozložení stránky 1.Na kartě Domů klikněte na tlačítko Rozložení a vyberte profil „Dva obsahy“ 2.Totéž můžete udělat tak, že kliknete pravým.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.7 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - sestava Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Textový editor 11 Styly.
INFORMATIKA 9. ročník. 3.hodina Navigace – tlačítko ZPĚT.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Úvod do obsahů j pak stisknutím F5 nebo kliknutím na Prezentace > Od začátku spusťte kurz. Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy, Pokud se videa kurzu.
Web zábavního areálu – plavecký bazén Michaela Janečková.
Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY
Zakládání dodavatele 1. i 2. úrovně - obsah 1.Obsah 2.Obecné zásady 3.Seznam dodavatelů – jak rozeznat, jestli má ústav připojený svůj záznam dodavatele.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Word – Zásady psaní textu
TEXTOVÝ EDITOR.
Je to program (aplikace), který slouží k úpravám prostého textu.  Na rozdíl od textových procesorů, se kterými se často pletou, postrádají textové editory.
HTML, XHTML a CSS Základy jazyků značek.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Tabulky, kreslení, diagramy, šablony
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Tvorba tabulky ve Writeru (Rozvrh hodin)
Anotace Žák se seznámí s odrážkami a číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci odrážky a číslování.
Budu vás provázet jak vytvořit zástupce na ploše a ve složce. Doufám že vás tento program bude bavit. NÁVOD.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Název prezentace Autor prezentace Základní škola Blovice Družstevní Blovice.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Autor: Jakub Černek jakub(zavináč)cernek.cz µŠkolení Efektivnějšího využívání PowerPointu 2003.
Vytvoření hypertextového odkazu
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
INFORMATIKA 9. ročník.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Podprogramy (subroutines) Pojmenované kousky programu, které –tvoří logicky ucelené části –se v programu opakují Jsou zapsány na jednom místě a v případě.
Téma: Využití ICT pro psaní novinových článků Vypracovala: Jana Wasserbauerová.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-04 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Název společnosti Produkty a služby
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
Textový Editor.
Název: Tabulka ve Wordu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_09
GOOGLE A POWER POINT Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
INFORMATIKA 9. ročník.
Návod na tvorbu vzoru 1. Základní údaje..
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
2. Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků.
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_13_20 Vložení I.   Najdi záložku „vložení“. Vlož libovolný obrázek. Nastav jeho výšku na 5cm. Uprav ho tak, aby s ním.
Školení IS - 7 Rozvrh, Záložky.
Datové referáty Apstr4.
Návod na tvorbu vzoru 1. Jak si upravit blok..
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Tvorba webových stránek na google – Sites (4.)
NORTHWIND TRADERS Kdo jsme [Podtitulek brožury nebo motto společnosti]
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Práce s powerpoint. Lekce 1 - více výukových souborů najdete zde: emagister.eu
Transkript prezentace:

IES – jak na to *** Základní ovládání U stránek s nadpisy různé úrovně se automaticky vytváří obsah Toto je klíčové tlačítko. Klepněte a můžete ihned upravit/doplnit obsah stránky (podrobně viz dále). Lze editovat i jednotlivé sekce (odkaz vždy vedle nadpisu).

Navigace – co už je tam za články? Z úvodní stránky se dostanete (sekce Obsah) na seznam článků, rubrik, nejnovějších článků, posledních změn atd. Používejte také hledání.

Principy psaní 1 Založíte stránku ( = článek; viz dále); vložíte tam informaci, že článek patří do určité kategorie; kategorie ( = rubrika) se automaticky vytvoří. Odkaz na článek se sám vloží na příslušné stránky (poslední změny, rubrika, nejnovější články atd.).

Principy psaní 2 Stránku lze založit i tím, že na ni odkážete; odkaz má pak jinou barvu; po klepnutí se ukáže nabídka na založení stránky. Prakticky: Píšete o ČHD a zmíníte tam pedagova – Karla Půlpána. Ten by měl mít také svou stránku, ne? Tak ze jména Karel Půlpán uděláte odkaz. A někdy na to někdo klepne a třeba tam něco napíše.

Psaní prakticky – kategorie Je vhodné využít existující kategorie. V případě nutnosti lze založit novou, což se udělá tak, že ji tam prostě napíšete (viz dále) a ona se sama založí. Klepnout na Uložit změny Jak vidíte, zakomponoval jsem tam i odkaz na ještě neexistující stránku, ukázal se v červené barvě. Udělal jsem to takto: Třetí tlačítko zleva.

Psaní prakticky – určení kategorie Enter Založit Klepněte na B

Psaní prakticky – návod pro odvážné Jak je asi vidno, text se formátuje značkami. Ty lze aplikovat tlačítky nebo ručně, což je někdy rychlejší. A někdy nutné, např. pro seznamy s odrážkami na liště tlačítka nejsou. Nápověda

Ultimate Help Podívejte na “zdrojový kód“ stránky, která má to, co chcete udělat a obšlehněte to.

Poslední slide A to je zatím všechno-o.