Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název: Tabulka ve Wordu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_09

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název: Tabulka ve Wordu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_09"— Transkript prezentace:

1 Název: Tabulka ve Wordu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_09
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: Tabulka ve Wordu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_09 Šablona číslo: VII. Sada číslo: 3. Pořadové číslo DUM:09. Autor: Mgr. Milan Žižka

2 Anotace: PowerPointová Prezentace pro práci s tabulkou ve Wordu umožňuje žákům osvojit SI základní principy práce s tabulkou. Druh učebního materiálu: Výukový Typická věková skupina: let Klíčová slova: Vytvoření tabulky, vkládání tabulky, buňky, řádky, sloupce.

3 Tabulka Tato tabulka má tři řádky a čtyři sloupce.(Dvanáct buněk.)
Toto jsou buňky Řádky Sloupce Tato tabulka má tři řádky a čtyři sloupce.(Dvanáct buněk.)

4 Tabulka ve Wordu Vytvoření tabulky Tabulku vytvoříme
na kartě Vložení ve skupině Tabulka KLIKNEME NA ŠIPKU

5 Způsoby vytvoření tabulky
1. Navrhnout tabulku Kurzorem kreslíme jako tužkou-vytvoříme rámeček a dělíme ho svislými a vodorovnými čarami

6 2. Vložit tabulku Přejížděním kurzorem přes zobrazenou tabulku vidíme jak přidáváme řádky a sloupce. Klepnutím do zvolené tabulky se tabulka vloží.

7 3. Tabulku můžeme také vložit vybráním možnosti vložit tabulku
Ve zobrazené nabídce zvolíme počet sloupců a řádků a potvrdíme.

8 Word umožňuje také udělat z textu tabulku
Text musíme nejprve správně napsat nebo upravit. Jednotlivé údaje, které budou ve sloupcích, musíme oddělit stejně, rovněž tak i údaje v řádcích. Zvolme například, že údaje ve sloupcích budeme oddělovat čárkou a údaje v řádcích Enterem. Text by mohl vypadat takto: Napsaný text označíme a klikneme na Převést text na tabulku.

9 Text se převede na tabulku
Jméno Sběr papíru Sběr šrotu Karel 20 kg 50 kg Jirka 5 kg 100 kg Jana 30 kg 70 kg

10 1. Úkol – Otevři si Nový dokument ve Wordu
1. Úkol – Otevři si Nový dokument ve Wordu. Ulož ho do svých dokumentů pod názvem Jméno a Tabulka ve Wordu Pomocí Navrhnout tabulku vytvoř tabulku, která bude mít dva řádky a tři sloupce. Vložení/Tabulka/Navrhnout tabulku Tažením vytvoříme rámeček a kreslením vodorovných a svislých čar ho rozdělíme na buňky. Pro přechod na další str. klikej.

11 2. Úkol – Do stejného dokumentu vlož tabulku se třemi řádky a třemi sloupci
1. Tabulka/kurzorem vybíráme počet řádků a sloupců. 2. Nebo Tabulka/Vložit tabulku – v dialogovém okně zadáme počet řádků a sloupců.

12 3. Úkol – Převeď text na tabulku
Ve škole žáci měřili změnu teploty při zahřívání vody. Hodnoty odečítali po dvou minutách. Naměřili tyto hodnoty: Číslo měření, čas v min, teplota °C 1. měření v 0. minutě naměřili 21°C 2. měření ve 2. minutě naměřili 23°C 3. měření ve 4. minutě naměřili 33°C 4. měření v 6. minutě naměřili 41°C 1 0 21 2 2 23 3 4 33 4 6 41 Převeď červené údaje na tabulku s pěti řádky a třemi sloupci. V prvním sloupci bude číslo měření, ve druhém čas v min., ve třetím teplota ve °C. V prezentaci použito mat. Microsoft.


Stáhnout ppt "Název: Tabulka ve Wordu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_09"

Podobné prezentace


Reklamy Google