Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

GOOGLE A POWER POINT Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "GOOGLE A POWER POINT Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím."— Transkript prezentace:

1 GOOGLE A POWER POINT Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_14_Google a Power Point Žáci se učí vyhledávat informace pomocí vyhledavače Google, seznamují se s programem Power Point. Mgr. Iva Hanáková

2 Anotace Žáci se učí vyhledávat informace pomocí vyhledavače Google, seznamují se s programem Power Point. Předmět: Informatika Ročník: 4. Zdroje: Obrázky jsou vytvořeny autorem DUMu z programu MS PowerPoint.

3 Google Otevři si stránku www.google.com
Zobrazí se ti jednoduchý formulář Do něj napiš slovo, které chceš vyhledat. Pomocí Google vyhledej obrázky. Klepni na odkaz obrázky, napiš hledaný název a počítač ti zobrazí vyhledané obrázky. Google ustavičně prohledává celý Internet. Zobrazí všechny stránky, na něž při prohledávání Internetu narazil a obsahují hledané slovo. Teď už stačí vybrat si mezi nabízenými odkazy. Google umí velmi lehce vyhledávat obrázky. Stačí klepnout na odkaz OBRÁZKY.

4 Vyhledáváme… Vyhledejte informace o těchto lidech:
1. skupina – Kryštof Kolumbus 2. skupina – Mikuláš Koperník 3. skupina – Tycho Brahe 4. skupina – Isaac Newton 5. skupina – Amerigo Vespuci 6. skupina – Johanes Kepler Rozdělení žáků do skupin. Žáci vyhledávají informace o objevitelích a vynálezcích období novověku.

5 Pracujeme Pomocí Google vyhledejte obrázek vašeho objevitele či vynálezce. Otevři si program Power Point. V nadpisu uveďte jméno vaší osobnosti. V podnadpisu napište vaše jména. Klepněte na odkaz obrázky, napište hledaný název a počítač vám zobrazí vyhledané obrázky.

6 Galileo Galilei Iva Hanáková

7 Pracujeme Vložte si „nový snímek“
V nadpisu uveďte jméno vaší osobnosti. Z internetu zkopírujte obrázek a vložte ho do vaší prezentace. KOPÍRUJEME Můžete si vybrat ze dvou možností: Klikněte pravým tlačítkem myši na obrázek a zvolte „Kopírovat“ Pomocí klávesové zkratky Ctrl+C

8

9 Pracujeme Obrázek vložte do vaší prezentace
Obrázek zarovnejte na střed a doprostřed. KOPÍRUJEME Můžete si vybrat ze dvou možností: Klikněte pravým tlačítkem myši na váš snímek a zvolte „Vložit“ Pomocí klávesové zkratky Ctrl+V

10 Galileo Galilei

11 Pracujeme Pomocí Google vyhledejte informace o vaší osobnosti.
Klikni na WEB. Zobrazí se ti jednoduchý formulář. (Vy už v něm máte zadáno jméno vaší osobnosti.) Zvol si vhodné webové stránky a vyhledej následující informace.

12 Vyhledejte tyto informace
Datum narození a datum úmrtí. Místo, kde se narodil. Objevy nebo vynálezy, kterými se proslavil. NEZAPOMEŇTE! V aplikaci Power Point se formátuje text stejně jako v aplikaci Word. Užívejte odrážky a číslování, řez písma, velikost písma a další aplikace, které znáte.

13 „A přece se točí.“ 15. února 1564 – 8. ledna 1642 Narodil se v Pise
Astronom, fyzik, filosof Vylepšil dalekohled Prováděl rozmanitá astronomická pozorování. Nejznámější výrok: „A přece se točí.“

14 Pracujeme Práci uložte do své složky pod názvem PREZENTACE.
SOUBOR – ULOŽIT – VAŠE SLOŽKA


Stáhnout ppt "GOOGLE A POWER POINT Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím."

Podobné prezentace


Reklamy Google