Czech POINT Tereza Šístková xsist02.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Advertisements

Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
Ivan Langer Ministr vnitra Zdeněk Zajíček Náměstek ministra vnitra Tisková konference
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Zapojení do projektu Czech POINT. Základní informace Nejdřív! Smlouva s ČUZK (katastr nemovitostí)! •Výstupy z katastru nemovitostí jsou zpoplatněny 50,-
Přístup k Základním registrům prostřednictvím projektu Czech POINT
Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál.
Strategie implementace
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Czech POINT (CzP) Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Czech POINT je garantovaná služba pro komunikaci uživatele se státem prostřednictvím.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Konference „10 let eGovernmentu v ČR“ Ivan Langer Praha, Senát Parlamentu ČR, 8. dubna 2010.
Hlášení změn v rámci projektů PRV Eva Šípová, MAS Labské skály – březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Ing. Jaroslav Holý Služba sledování změn.
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Nauka o podnikání Týmový semestrální projekt. Veřejná obchodní společnost Zdeňka Bartošová, Marta Jindrová skupina 121, 123.
Právo na informace Tereza Danielisová,
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
602XML formuláře a Czech POINT a úřad Pavel Nemrava Software602 a.s. ISSS 2008.
Informační systém veřejné správy
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
Základní moduly portálu Czech POINT
Datové schránky a konverze dokumentů Zákon o eGovernmentu
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Výstupy z informačních systémů veřejné správy Hradec
Czech Point na poštách ISSS Mgr. Pavel Kolář náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Státní správa – Czech POINT VY_32_INOVACE_09 Sada 12 Základní.
Czech POINT ve službách České pošty aneb Česká pošta ve službách Czech POINTU Petr Stiegler náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu a eGovernment.
Budujeme důstojné vztahy lidí s moderním státem. Rejstřík trestů pro Czech POINT Budujeme důstojné vztahy lidí s moderním státem RNDr. Jaroslav Martaus.
OBCHODNÍ REJSTŘÍK. Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1162Ročník:1. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Právní formy podnikání Téma:
ZÍSKÁNÍ ŽIVNOSTENSKÉHO OPRÁVNĚNÍ. Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1178 Ročník:1. Vzdělávací obor:Ekonomika podniku Tematický okruh:Právní formy.
Úvod do zvláštní části správního práva Správa na úseku živnostenského podnikání Pro bakaláře.
* 4. Připravte zakladatelské dokumenty * - než získáme živnostenské oprávnění, které se nyní prokazuje výpisem z živnostenského rejstříku, musíme předložit.
Předkládání žádostí 1 - Elektronicky - Po vyplnění – data odeslat do úložiště dat - Formulář vytisknout, podepsat a s přílohami odeslat poštou nebo podat.
Obecné základy práce s portálem Czech POINT Vzdělávání v eGON centru Třebíč Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Živnost Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
ŽIVNOST Ohlášení živnosti Žádost o koncesi Živnost Živnost je soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem, na vlastní odpovědnost, Živnost.
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.
Seminář pro organizace zřizované krajem Vzdělávání v eGovernmentu v Pardubickém kraji 19. a KrÚ Pk, sál Zastupitelstva Pk 9:00 hod.
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Elektronické podání Žádosti o dotaci PRV prostřednictvím Portálu farmáře Opatření IV.2.1 – 22. kolo.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
„CZECH POINT e-shop – výpisy poštou“ Petr Stiegler – náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu a eGovernment Tisková konference,
 Materiál slouží pro pochopení a faktické vyplnění Jednotného registračního formuláře.
CEFIF Založení FF „Fyzické osoby“ Dana Batelková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Batelková.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Zpracovali: Ing. Alena Zitová, Ing. Alena Nechutová (SOŠ Nové Město na Moravě) * Žákovský minipodnik 1.
Czechpoint, bezdlužnost a záznam v trestním rejstříku
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Dotační program Podpora včelařství 2016 Krok za krokem
Informace z úseku regulace NLZP
Dotační program Podpora včelařství 2015 Krok za krokem
Živnostenský zákon a rejstřík II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
Ochrana průmyslového vlastnictví
Základní informace o registraci
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Živnostenský zákon a rejstřík Občanská nauka 1. M
Odbor obecní živnostenský úřad
Transkript prezentace:

Czech POINT Tereza Šístková xsist02

Co je Czech POINT? Czech POINT = Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál, projekt, který by měl zredukovat přílišnou byrokracii vztahu občas vs. veřejná správa. Místo kde člověk může získat všechny informace o údajích, které o něm vede stát v centrálních registrech a kde je možno také učinit jakékoliv podání ke státu.

Cíl Czech POINTu Vytvoření garantované služby pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho universálního místa. bude možné získat a ověřit data z veřejných i neveřejných informačních systémů, úředně ověřit dokumenty a listiny, převést písemné dokumenty do elektronické podoby a naopak, získat informace o průběhu správních řízení ve vztahu k občanovi a podat podání pro zahájení řízení správních orgánů

Co poskytuje Czech POINT Výpis z Katastru nemovitostí Výpis z Obchodního rejstříku Výpis z Živnostenského rejstříku Výpis z Rejstříku trestů Přijetí podání podle živnostenského zákona bude možné získat a ověřit data z veřejných i neveřejných informačních systémů, úředně ověřit dokumenty a listiny, převést písemné dokumenty do elektronické podoby a naopak, získat informace o průběhu správních řízení ve vztahu k občanovi a podat podání pro zahájení řízení správních orgánů

Výpis z Katastru nemovitostí Anonymní žadatel Potřeba list vlastnictví nebo seznam nemovitostí Zpoplatnění max. 100 Kč O výpis může požádat anonymní žadatel. Výpis lze poskytovat na základě listu vlastnictví, ke kterému musí znát katastrální území a číslo vlastnictví listu nebo podle seznamu nemovitostí, kde by měl znát katastrální území, parcelní číslo nemovitosti nebo číslo popisné.

Výpis z Obchodního rejstříku Výpis ze Živnostenského rejstříku Anonymní žadatel Požadavek na základě znalosti IČ obchodní organizace Zpoplatnění max. 100 Kč Požadavky na získání obou výpisů jsou stejné. Žádat může anonymní žadatel a výpis může požadovat pouze na základě znalosti IČ obchodní organizace.

Výpis z Rejstříku trestů Žádost pouze osobně Nutný platný doklad totožnosti a přidělené rodné číslo Poplatek 50 Kč Lze vydat pouze osobě, které se výpis týká, pouze na základě písemné žádosti. Žádosti je úřad dle zákona povinen archivovat. Osobě, které lze výpis vydat, musí mít platný doklad totožnosti a musí mít přidělené rodné číslo, tzn. že se výpis může vydat i cizincům, kteří mají např. trvalé bydliště v ČR.

Přijetí podání podle živ. zákona Pomocí kontaktních míst je možno podat následující: ohlášení živnosti ohlášení údajů vedených v živnostenském rejstříku žádost o udělení koncese A to buď vyplněním formuláře v elektronické nebo listinné podobě Na základě novely živnostenského zákona lze veškerá podání živnostenským úřadům podat prostřednictvím kontaktního místa veřejné správy Czech POINTu. Jde o ohlášení živnosti, ohlášení údajů, nebo jejich změn, vedených v živnostenském rejstříku a žádost o udělení koncese a žádost o změnu rozhodnutí o udělení koncese. Podání lze provést dvěma způsoby a to buď vyplněním elektronického formuláře, který je umístěný na portálu Hospodářské komory a nebo vyplněním písemného formuláře, který se z Czech POINTu odsílá na zvolený živnostenský úřad. Správní poplatek je 50,- Kč za oba druhy přijetí podání.

Czech POINT E-SHOP Tři druhy výpisů Odeslání přímo z počítače Přijetí do 3 dnů Pro 3 výpisy z centrálních registrů státní správy díky službě Czech POINT E-SHOP nemusíte udělat jediný krok. Pomocí webového forumláře můžete výpis ze živnostenského rejstříku, obchodního rejstříku a katastru nemovitostí objednat ze svého počítače a počítat, že do tří pracovních dnů od přijetí objednávky vám je pošťák dodá až domů.

Struktura pracovišť Czech POINTU Czech POINTy jsou v současné době rozšířeny na více než 2500 obecních a krajských úřadech, vybraných pracovištích české pošty, zastupitelských úřadech, kancelářích Hospodářské komory a také v kancelářích notářů.

Počet aktivních Czech POINTů

Struktura vydaných výstupů

Děkuji za pozornost