Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výstupy z informačních systémů veřejné správy Hradec 29.03.2004.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výstupy z informačních systémů veřejné správy Hradec 29.03.2004."— Transkript prezentace:

1 Výstupy z informačních systémů veřejné správy Hradec 29.03.2004

2 Ověřování výstupu z ISVS  Cílem je, aby ověřené výstupy z ISVS (katastr nemovitostí, obchodní rejstřík, trestní rejstřík atp.) byly dostupné na pobočkách České pošty, případně na dalších místech.  Ověřené výstupy budou mít stejné právní účinky jako výpisy vydané přímo orgánem veřejné správy (rejstříkový soud, katastrální úřad).

3 Kdo bude ověřovat  Ověřujícími osobami by měli být : - Držitel poštovní licence (Česká pošta) - Notáři - Matriky  Notáři a matriky provádějí legalizaci a vidimaci. Ověření výstupu z ISVS je činnost obdobná.  Česká pošta bude ověřovat plně v souladu se zákonem o poštovních službách.  Ověřování výstupu z ISVS u notářů je notářskou činností podle notářského řádu.

4 Průběh ověřování ISVS Data k ověření ISVS Data k ověření Ověřený výstup PORTÁLPORTÁL PORTÁLPORTÁL Notář

5 Rozdělení odpovědnosti  Správce ISVS (ČÚZK) odpovídá : - za aktuálnost dat k ověření; - za svoji identifikaci prostřednictvím dat k ověření; - za neporušenost dat, nebo alespoň, že následnou změnu dat může ověřující osoba zjistit; - utajení dat k ověření při přenosu, je-li to třeba.  Ověřující osoba odpovídá : - za funkčnost svého technického zařízení; - ověření zda data nebyla podvržena nebo změněna; - ověření totožnosti žadatele, je-li to třeba; - vedení evidence vydaných ověření.

6 Použití výstupů z ISVS  Zvýšení počtu míst, kde lze získat ověřené a právně validní informace z evidencí a rejstříků  Kumulace přístupů k více rejstříkům nebo evidencím z jediného místa  Možnosti pro obce poskytnout kvalitnější služby občanům  Otevření veřejné správy občanům obecně

7 Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "Výstupy z informačních systémů veřejné správy Hradec 29.03.2004."

Podobné prezentace


Reklamy Google