POUŤ Jana bydlí v malé vesnici, kde se většinou nic mimořádného neděje. Dnes je ale všechno jinak. Je sobota a přijela pouť. Maringotky zaparkovaly.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Advertisements

PRÁZDNINY Pozorně si přečtěte povídku a najděte 5 věcí, které se nemohly stát.
PŘÍDAVNÁ JMÉNA. PŘÍDAVNÁ JMÉNA PŘIDÁVAJÍ se k podstatným jménům, proto jsou PŘÍDAVNÁ. Na přídavná jména se ptáme otázkami JAKÝ? KTERÝ? ČÍ? PŘIDÁVAJÍ.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
METODICKÝ LIST Tato prezentace je zaměřená na pravopis vlastních jmen.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU Plán města, významná místa města
Nejprve si Přečtěte pozorně text
Spojují věty nebo slova. Označujeme je číslem 8.
Struktura dat v počítači
CH Chvojka- tak se říkalo větvičce z jedle anebo její uříznuté špičce. Za časů našich prababiček visela u stropu nad kuchyňským stolem. Byla ozdobena.
Alena ráda jezdí vlakem. Vždycky říká, že je to daleko lepší, než cestovat autobusem. Ve vlaku může člověk zažít hodně zajímavých věcí pak je na co vzpomínat.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Pozorně si přečtěte povídku
 Předložky se spojují s podstatnými jmény.  Označujeme je číslem 7.  Píšeme je odděleně, ale čteme je dohromady.
METODICKÝ LIST MEDARDOVÁ-Žáci si čtou pohádku z tabule, doporučuji předem natisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU..- úkolem je.
METODICKÝ LIST UBREČENÁ- žáci čtou text z tabule, doporučuji také předem vytisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU- žáci mají za.
METODICKÝ LIST Žáci si přečtou text- společně, po jednotlivcích, samostatně… Doporučuji text vytisknout předem každému. Žáci zaškrtávají v textu slova,
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
RYBÁŘ Velkým městem protéká řeka. Jmenuje se Bělá. Proč Bělá? To proto, že je plná zelených ryb. Ryby v řece plavou, skáčou a potápějí se, jak je to.
METODICKÝ LIST Předem natiskneme a rozdáme text pohádky. Žáci čtou z tabule nebo z listu. Do textu jsou vložena slova, která tam nepatří a nedávají smysl.
Metodický list Učitel postupuje podle pokynů v prezentaci. Některé úkoly je možné použít k písemné práci., použít jako pracovní list. Je na uvážení učitele.
Song Presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
SPORTOVÁNÍ Pavel byl docela obyčejný kluk. Vyrůstal u svých rodičů se třemi dalšími sourozenci, a když mu bylo pět let, začal chodit do školy. Ve škole.
PROCVIČOVÁNÍ SLOVNÍCH DRUHŮ Spojte slovesa s podstatnými jmény ZPÍVAT SKLÍZET PSÁT VOLAT ZALÉVAT  MOBIL  ZAHRADA  KAREL GOT  POZNÁMKA  BRAMBORY.
STAVBA SOUVĚTÍ Větné vzorce. STAVBA SOUVĚTÍ Větné vzorce.
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Vlastnosti tónů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Monika Odehnalová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
METODICKÝ LIST OZVĚNA- žáci čtou motivační básničku, na kterou navazuje další úkol. V něm žákům připomeneme, že ozvěna opakuje vždy konec slov. Můžeme.
Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Olympijské hry jsou vždycky velkou událostí na celém světě. Slyšíme o nich v rozhlase, vidíme záběry v televizi, čteme o všem, co se každý den událo v.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.18 Název pro školu:
SLOVESA Slovesa nám vyjadřují DĚJ. Co mohou dělat osoby, zvířata a věci. Ptáme se na ně otázkou: „CO DĚLÁ….?“ Označujeme je číslem 5. U sloves určujeme.
 POZORNĚ SI PŘEČTĚTE NÁSLEDUJÍCÍ TEXT  Hlavní město České republiky Praha patří mezi nejkrásnější města světa. Proto jsou její ulice stále plné domácích.
Anotace Naše obec 4. – rozpočet obce Autor Mgr. Martin Nosek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci se dozví, jakým způsobem hospodaří obec a co je to rozpočet.
Přečtěte si text a najděte 5 věcí, které se nemohly stát NÁVŠTĚVA.
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Advent máme, svíce plane…
Vesnice Strupčice.
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Č ástice stojí v ě tšinou na za č átku v ě ty. Vyjad ř ují p ř ání, zvolání nebo výzvu. Ozna č ujeme je č íslem 9. ČÁSTICE.
PŘEČTI SLOVA POZPÁTKU URČI SLOVNÍ DRUH A SPRÁVNĚ ROZDĚL
MODRÉMOŘEPÍSEKSŮLN ÁMOŘNÍKSI BOTYZUL. DONOCISIDLOUHOZPÍV ALDRUHÝDENPAKDLOU ZEZÍVAL. ROZLUŠTÍTE DVĚ TAJEMNÉ TABULE? URČETE SLOVNÍ DRUHY.
Jenda jezdí moc rád k tetě a strýčkovi na návštěvu do malé vesnice, která se jmenuje Lhota. Je to nedaleko od jeho domova. Pěšky tam ale dojít nejde,
Cyber stalking (pronásledování) Nikol Káninská. Ahoj já jsem Petra a jednoho dne jsem si našla kluka. Jmenoval se Olda. Byl docela super do doby než jsem.
Pozorně si přečtěte text
Zoologická zahrada je místo, které můžeme navštívit v každou roční dobu, každý všední den, v sobotu i v neděli. Pokaždé tam je na co se dívat. Martin.
Opakování slovních druhů. Opakování slovních druhů.
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Zuzana Klumparová ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY VY_32_INOVACE_15.
CIRKUS PŘEČTĚTE SI POZORNĚ POVÍDKU. Ráno na zelené louce za městem ještě nic nebylo. Rostla tam jen tráva, kterou nikdo nesekal. Když ale šel Jirka.
CITOSLOVCE Vyjadřují city, nálady, výzvy nebo hlasy a zvuky lidí, zvířat a věcí. Označujeme je číslem 10.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věty oznamovací VY_32_INOVACE_01 Sada 22 Základní škola T.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Brabcová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram.
Početní operace v oboru přirozených čísel
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Metodický list: Slovní druhy – 2. část
Věta se skládá ze slov Název školy
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
SOUŘADNĚ SPOJENÉ VĚTY VEDLEJŠÍ
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_16_ Vánoční prázdniny
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Autor: Mgr. Marie Švehlová
Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640 Autor: Mgr. Helena Roflíková Název: VY_32_INOVACE_19_I.Čj5_SPODOBA D,T, Ď,Ť Téma: Spodoba.
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Transkript prezentace:

POUŤ

Jana bydlí v malé vesnici, kde se většinou nic mimořádného neděje. Dnes je ale všechno jinak. Je sobota a přijela pouť. Maringotky zaparkovaly na návsi. Hned se k nim seběhly všechny děti. Okukovaly vozy, přívěsy a moc je zajímalo, co je uvnitř. To nebylo snadné poznat. Nejdříve se musí všechno postavit, a pak každý uvidí, co vlastně maringotky skrývají. Odpoledne už bylo všechno přichystáno. Začala hrát hudba a chlapíci od kolotoče začali lákat vesni- čany: „Nebojte se, přistupte blíže a svezte své děti na báječném kolotoči.“ Byl tam také velký nápis „ DLOUHÁ JÍZDA JEN ZA 5 KČ.“ Lidé nejprve chodili kolem kolotoče, ale nakonec se mnozí z nich nechali přemluvit a dali svým dětem peníze, aby se mohly svézt.

Jana se chtěla svézt alespoň třikrát, a tak požádala maminku o deset korun. Byly tady i jiné atrakce: střelnice, kde si mohli zdatní střelci vystřelit třeba papírovou růži, stánky s perníkem, tureckým medem a jinými dobrotami, ale i ohrada s malými auty, které mohl řídit docela každý. Na jiném místě se malá děvčátka houpala na houpačkách, kluci házeli míčky do plechovek, aby mohli něco vyhrát- třeba malou čokoládu nebo nějakou hračku. Atrakcí bylo moc, každý si zde něco zajímavé- ho pro sebe našel. Pomalu se stmívalo a děti se rozutekly do svých domovů. Janě se pak celou noc zdálo o tom, jak chodí po provaze. Už se těšila, že zítra, v sobotu, zase půjde na pouť.

?

Bylytadyjinéatrakce:střelnicekde simohlizdatnístřelcivystřelittřeba papírovourůžistánkysperníkemtur eckýmmedemajinýmidobrotamial eiohradasmalýmiautykterémohlří ditdocelakaždý.

METODICKÝ POKYN Učitel postupuje dle pokynů v prezentaci, doporučuji nakopírovat text a předem ho rozdat dětem. Někdo pracuje u tabule, ostatní do listu. Je na uvážení učitele, jak bude postupovat. Některý úkol je možné zadat jako samostatnou práci, kontrola na tabuli- př. dělení věty.

Citace: Text: Dyslexie, Marie Černá, Iva Strnadová, nakl. Fragment 2006, str. 14 Odděl slova: Dyslexie, Marie Černá, Iva Strnadová, nakl. Fragment 2006, str. 16 Tabulka: Dyslexie, Marie Černá, Iva Strnadová, nakl. Fragment 2006, str. 17 Obrázky dle pořadí v DUM: 1. Dostupné z velky/kolotoc.jpg dne http:// velky/kolotoc.jpg dne Dostupné z acilir-kapanir-karavan_ PM.jpg dne http:// acilir-kapanir-karavan_ PM.jpg dne Dostupné z dne http://