Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Kariérové poradenství
Zákon o sociálních službách
Témata k řešení volební období 2010 – 2014 Jiří JANEČEK poslanec SOCIÁLNÍ BYDLENÍ. PŘEDLUŽENÍ.
o PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBĚ
Vymezení a pojetí sociální práce
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Sanace rodiny Alena Svobodová, vedoucí sociální služby, koordinátorka projektů.
Farní charita Litomyšl
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
Plánovaný rozvoj služeb
Farní charita Prachatice
„MOSTY od izolace k integraci“ Kurs právního minima pro mladistvé - Projekt Pšov -
Veřejná správa – úvod.
Veřejné projednání návrhu 2
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Organizace sociální správy
Transformace systému práce s ohroženými dětmi a rodinami Tisková konference MPSV a MŠMT 30. dubna 2009.
„Když pomáháme rodině, uzdravujeme svět“ (Virginie Satirová) Zavedení supervize pro pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dítěte, kontraktování.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Rodinné právo II Milana Reichlová.
Minimální preventivní program školy
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Praxe ve Věznici Karviná
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
 průkopník a nositel tradice postpenitenciární péče.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociálně právní ochrana dětí Historický vývoj SPO (chudinská péče, sirotčí pokladny, okresní komise pro péči o mládež …) Současná úprava – zákon č. 359/1999.
Práce probačního úředníka s dětmi a mladistvými Mgr. Marcela Nerudová Probační a mediační služba ČR.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
PSA klientů ročně 50 % záznam v RT 50 % základní vzdělání Minimální praxe, problematická minulost, nereálné představy o trhu práce, potíže.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Zdravotně znevýhodnění jako cílová skupina sociálních služeb.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Institut veřejné služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Helena Krištofová
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Informace ze sociální oblasti
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Neziskový sektor. Neziskový sektor Cílem neziskových organizací je uspokojení řady lidských potřeb: Ochrana lidských práv Ochrana přírodního prostředí.
Pečovatelská služba.
Prezentace k výzkumu cílové skupiny Další osoby ohrožené sociálním vyloučením pro přípravu 5. komunitního plánu Autorský tým Centrum praktických a evaluačních.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Program sociální inkluze AG
Právní rámec terapie pachatelů domácího násilí
Nastavení spolupráce mezi obecním úřadem a pobočkou ÚP
Terénní programy.
WORKSHOP 3 1. Organizační zajištění zahraniční spolupráce
Program na podporu zaměstnanosti znevýhodněných osob na území Brna
Terapeutické komunity
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Jakub Kovář, projekt Křehká šance II,
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Transkript prezentace:

Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální péče Magistrát města Brna

Výkon trestu odnětí svobody izolace jedince za účelem ochrany společnosti + výchovné působení na jedince = ztráta kompetencí k zajištění vlastní existence

Pomoc osobám propuštěným Prostřednictvím sociálního okolí (rodina: materiální i sociální podpora) Prostřednictvím veřejné správy (poradenství, materiální pomoc, zprostředkování a koordinace služeb, podpora v začlenění) Prostřednictvím sociálních služeb (poradenství, zajištění základních potřeb, podpora v začlenění)

Postpenitenciární sociální péče Sociální poradenství + sociální servis = větší šance na sociální začlenění - Sociální práce ve státní správě Sociální kurátor (od roku 1968) specializovaný sociální pracovník pro pomoc osobám po propuštění z VV a VTOS - Nestátní sektor NNO (od roku 1990)

Sociální kurátor jako úředník Poskytuje poradenství, zprostředkování služeb Reprezentuje společnost a její instituce Sociální kurátor jako pomáhající pracovník Poskytuje poradenství, podpůrnou terapii Prosazuje zájmy klienta vedoucí k jeho sociálnímu začlenění

Oblasti spolupráce V průběhu VTOS K zajištění záležitostí v místě bydliště (rodina, byt) Příprava na propuštění (doklady, zázemí) Po propuštění K zajištění sociálního zázemí K zajištění materiálních potřeb (zaměstnavatel, finance, bydlení, aj.) Vedoucí k sociální změně (poradenství, terapie) K zajištění sociální kontroly (PMS, soudy)

Proč mít sociální pomoc propuštěným v garanci státu? Povinnost pomoci Vstřícnost a spolupráce jiných institucí Spojení sociálního prostředí klienta a společnosti Možnost společenské kontroly

Děkuji za pozornost Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální péče Magistrát města Brna