Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Program sociální inkluze AG

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Program sociální inkluze AG"— Transkript prezentace:

1 Program sociální inkluze AG
Adra – pobočka Hradec Králové (poradna pro oběti násilí) Gaudia Praha

2 Koncepty naší práce (Práce s násilnou osobou)
mediační práce v terapeutickém rámci (tým/bez týmu nebo více zúčastněných stran psychoterapie individuální, párová, více zúčastněných stran (tým/bez týmu) zvykací režimy (nařízení soudu) asistované předávání dětí (na vyžádání klienta, doporučení OSPOD)

3 Instituce vysílající klienta
Oddělení sociálně právní ochrany dětí Magistrátu města Hradce Králové SOUDY (program „Sociální inkluze AG“ nařízen v rozsudku) Probační a mediační služba (HK, Náchod)

4 RÁMEC KONTROLY psychoterapie a resocializační programy vnímány klienty jako další fáze represe vše se odehrává v kontrolním rámci, který v mnoha případech nedovoluje plně využít klientovy kompetence a spektrum jeho možností

5 ARANŽMÁ NAŠÍ PRÁCE (přejít z rámce kontroly do rámce spolupráce)
zajištění bezpečného prostředí (klient a pracovníci) „dekonstrukce cesty k nám“ (švédský model, T. Anderson – práce s kontextem)

6 Transparentnost - první krok k vytvoření bezpečí
Co očekávají vysílající organizace a zúčastněné strany jako výsledek spolupráce? Co si o spolupráci myslí klient? Zprůhlednění aranžmá práce (seznámení s průběhem terapie a pomáhajícími pracovníky) Očekávání, objednávky, zakázka samotného klienta.

7 RÁMEC SPOLUPRÁCE dekonstrukce „nálepky“ AGRESOR
hledání a aktivace zdrojů klienta naplňování očekávání zúčastněných stran naplňování očekávání samotného klienta

8 CÍLE SPOLUPRÁCE dojednávání zájmů, potřeb a ambicí všech zúčastněných stran mnohočetná konzultace dává možnost pracovat současně s pachatelem i obětí (pro dostatek bezpečí švédský model)


Stáhnout ppt "Program sociální inkluze AG"

Podobné prezentace


Reklamy Google