Reporting udržitelného rozvoje - nový pohled na těžební činnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fakta o vývoji vlastnictví bytů v ČR za posledních 10 let Stanislav Drápal, Český statistický úřad Praha, 18. září 2012.
Advertisements

1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu VĚCNÝ ZÁMĚR NOVELY HORNÍHO ZÁKONA Rada vlády pro energetickou a surovinovou strategii Praha,
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
PRŮZKUM NA TÉMA: „Dopady finanční krize“ eficia .
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Strukturální indikátory vztahující se k Lisabonskému procesu
Environmentálna politika v SR; Ružomberok Environmentální politika v ČR Ing. Vladislav Bízek, CSc. Ředitel inženýrsko-konzultační společnosti.
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Český Internet po (uši v?) krizi Marek Antoš. snímek |datum |dokument | 1. Internetové prostředí 2.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
Jemen „Arabia Felix“ Teritoriální setkání ICC ČR 3. září 2013.
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
Spolupráce zemědělských subjektů při zakládání MAS
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Doplňování KF v číslech aneb Několik údajů k zamyšlení Akviziční seminář Havlíčkův Brod,
1 Roverský mikulášský víkend 2005 © Einstein, fotografie ©Nick.
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Systém financování v primární péči
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Letokruhy Projekt žáků Střední lesnické školy a střední odborné školy sociální ve Šluknově.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Internetový obchod v ČR 2005 / 2006 Konference SAEC, , Bratislava Josef Suchánek APEK - Asociace pro elektronickou komerci.
3/1 SPECIFIKA EKONOMIKY LH (18 HODIN) EKONOMIKA LESNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ.
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
DATOVÉ SOUBORY PRO ANALYTICKÉ A PROGNOSTICKÉ PRÁCE NA ÚROVNI SPRÁVNÍCH OBVODŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ Doc. RNDr. Alois Andrle, CSc. ÚRS PRAHA, a.s.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Územní energetická koncepce Jihočeského kraje České Budějovice, 24. června 2003.
Demografie je věda, která se zabývá:
Budoucnost Ústeckého kraje? budoucnost je vždy ovlivněna minulostí…
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
Zplyňování odpadů v cementárně Prachovice
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Česká energetika na rozcestí Návrh nové Státní energetické koncepce České republiky s výhledem do roku 2050 Ing. Tomáš Hüner náměstek ministra Ministerstvo.
Kontaminace (znečištění) vody
Skupina Czech Coal a její místo v regionu září
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Státní fond rozvoje bydlení Konference o sociálním / dostupném / bydlení Jednací sál Senátu Parlamentu ČR JUDr. Ing. Eva Helclová Programy a.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Elektrárna Počerady Leží v severozápadní části České republiky, přibližně uprostřed trojúhelníku měst Louny, Žatec a Most. Vlastní výstavba probíhala.
Současný stav ve využívání biomasy v Jihočeském kraji a v České republice Ing. Aleš B u f k a III. Krajské fórum na podporu Akčního plánu EU Biomasa ECČB.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
OKD, a.s. TĚŽEBNÍ SPOLEČNOST versus VEŘEJNOST Petra Mašínová ředitelka PR a komunikace OKD, a.s.
Monitoring a reporting faktorů udržitelného rozvoje
DE Transformace skupiny E.ON v České republice Jelenovská
Společenská odpovědnost organizací
Jindřichohradecké místní dráhy, a.s. Dvacet let působení v regionu Tak trochu jiná dráha.
Ruská federace x WTO a OECD
Porovnání výroby a prodejů vozidel ve světě
Kraje a rozvoj podnikání Praha, 28. března RNDr. Miloš Vystrčil.
Názor průmyslového spotřebitele na Státní energetickou politiku K.Šimeček - SVSE Seminář AEM,Poděbrady 3/2003.
Studie dopadů ukončení těžby lomu ČSA zpracovaná pro HSRM v roce 2015.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Energetický průmysl. Co to je? Energetika je průmyslové odvětví, které se zabývá získáváním, přeměnou a distribucí(rozdělování) všech forem energie Jedná.
Transkript prezentace:

Reporting udržitelného rozvoje - nový pohled na těžební činnost

Klíčové společnosti skupiny Hlavní obory činnosti Zákazníky vyhledávaný partner pro dodávky paliv, energie a souvisejících služeb. 2 Czech Coal a.s. Mostecká uhelná a.s. Teplárna Otrokovice a.s. (34 %) * Energetika Malenovice, a.s. (34 %) * 24 firem z oborů průmyslu a služeb servisní služby rekultivace a revitalizace krajiny výroba tepelné a elektrické energie dobývání nerostných surovin obchod s energetickými komoditami Rekultivace a.s. * Podíl 66 % v Teplárně Otrokovice a Energetice Malenovice drží skupina E.ON Czech.

Udržitelný rozvoj Zákazníky vyhledávaný partner pro dodávky paliv, energie a souvisejících služeb. 3 Udržitelný rozvoj vnímáme jako sladění ekonomické, sociální a environmentální dimenze každodenního života i podnikání. Je to ochrana přírodního kapitálu při zachování růstu kapitálu ekonomického a vytváření podmínek pro růst lidského a sociálního kapitálu. Je to hledání potřebné rovnováhy. Podmiňujeme svůj ekonomický rozmach investicemi do environmentální a sociální oblasti.

Proměna oboru 4 Objem těžby: Zaměstnanost: 75 mil t 48 mil t ,000 13, Zákazníky vyhledávaný partner pro dodávky paliv, energie a souvisejících služeb. Odvětví těžby hnědého uhlí

Emise SO2 379 t/km2 Proměna oboru 5 Životní prostředí 1980s Alarmující situace v emisích škodlivin (Mostecko, 1989/ 90) Emise SO2 34 t/km2 1990s Masívní investice do odsíření (Mostecko, 2002) Zákazníky vyhledávaný partner pro dodávky paliv, energie a souvisejících služeb.

Proměna Mostecké uhelné 6 Mostecká uhelná založena v roce lokality těžby lokalit těžby zavřené doly Centrum CSA VrsanyMOST Zákazníky vyhledávaný partner pro dodávky paliv, energie a souvisejících služeb.

Proměna Mostecké uhelné 7 Těžba uhlí Počet zaměstnanců 22.7 mil t 16.2 mil t Zákazníky vyhledávaný partner pro dodávky paliv, energie a souvisejících služeb. Údaje za Mosteckou uhelnou (MUS)

Reporting - rekultivace 8 MUS investovala více než 3 mld. korun do rekultivací v letech 1994 – 2005 Rekultivovaná plocha předaná k užívání, celkem: Celková plocha dotčená těžbou: ha v ha v ha v ha v 1999 Zákazníky vyhledávaný partner pro dodávky paliv, energie a souvisejících služeb.

9 Investice MUS do snižování emisí 1994 Těžba uhlí (mil. tun) Celkové vypouštěné emise (tuny) 22, ,8 18,7 16,1 22,5 19,0 Zákazníky vyhledávaný partner pro dodávky paliv, energie a souvisejících služeb. Reporting - emise

10 Péče o zaměstnance v MUS * z počtu zaměstnanců v % ** % z celkového odpracovaného času Úrazová četnost* Absence z důvodu nemoci** 1,43 1,33 1,031,031,07 6,4 6,2 5,7 4,6 5,1 Zákazníky vyhledávaný partner pro dodávky paliv, energie a souvisejících služeb. Reporting – sociální ukazatele

11 Místní komunity Průzkum: regionálně nadprůměrný růst populace a rodinné výstavby v obcích na okraji těžby* Průměrný růst populace v % (1991= 0) 0 = průměr v obcích regionu (129 obcí) průměr v obcích dotčených těžbou (10 obcí) * Obce do 2 tisíc obyvatel

Zpráva o udržitelném rozvoji 12 metodika Global Reporting Initiative

Reporting a Stakeholders 13 Společenskou odpovědnost vyjadřujeme Zprávou o udržitelném rozvoji pro: Zákazníky vyhledávaný partner pro dodávky paliv, energie a souvisejících služeb. zákazníci zaměstnanci orgány státní správy místní samospráva místní komunity odborné, oborové a finanční komunity

Kontakt 14 Radek Stavěl Manažer korporátní komunikace Czech Coal a.s. A: Jankovcova 1566/2b, Praha 7, Czech Republic T: E: