MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podprogram pro rok 2012 - Cestování dostupné všem Seminář 17. a 25. ledna 2012 NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podprogram pro rok Cestování dostupné všem Seminář pro žadatele 17. a 25. ledna 2012 NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podprogram pro rok Cestování dostupné všem Seminář 8. ledna 2013 NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
Národní program podpory cestovního ruchu 2010 – 2013 Podprogram Cestovní ruch pro všechny 16. února 2010.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 14. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podprogram pro rok Cestování dostupné všem Seminář 15. a 16. ledna 2015 NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podprogram pro rok 2015 – Cestování dostupné všem Seminář pro žadatele 15. a 16. ledna 2015.
Základní povinnosti příjemců dotací Ing. Lukáš Brabenec 12. června 2014.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Investiční projekty. Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Zaměření Národního programu podpory CR v roce 2011 Podprogram Cestování dostupné všem.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
MS2014+ Modul CBA Ekonomika projektu
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
odbor politiky bydlení
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Transkript prezentace:

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podprogram pro rok Cestování dostupné všem Seminář 17. a 25. ledna 2012 NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU

Vybrané informace ze Zásad pro žadatele a praktické rady

1.Prostudovat si platné Zásady pro žadatele 2.Odpovědět si na základní prvotní otázky:  zda jsem vhodným příjemcem dotace (obchodní společnost, FO)  zda zamýšlený záměr je v souladu s vymezenými podporovanými oblastmi, aktivitami  hospodářský výsledek v roce 2009 i v roce 2010 (tedy za poslední dvě uzavřená účetní období) je kladný  zda jsou vyjasněny veškeré majetkoprávní vztahy související s realizací akce – do akce nesmí být zahrnut majetek včetně pozemků a nemovitostí, který je již předmětem zástavy (včetně bankovní záruky)  zda jsem jakožto příjemce dotace schopen dodržet mimo jiné podmínku udržitelnosti akce 5 let od podpisu podmínek, které budou součástí Rozhodnutí  jsem schopen zajistit vlastní podíl peněžních prostředků (min. 50% uznat. výdajů)  splňuji podmínku Podpory de minimis (3 roky – €, doprava – €)  realizace maximálně do konce roku V případě odpovědi „ANO“ na všechny otázky začít připravovat žádost o dotaci; elektronický formulář žádosti + přílohy Doporučení:

? Mohou být příjemcem dotace i příspěvkové organizace, obecně prospěšné společnosti nebo občanská sdružení?  Ne, nemohou. ? Mohou v rámci povinné propagace vytvořeného produktu vzniknout a být podpořeny i jazykové mutace propagačních materiálů?  Ne, nemohou. ? Mohou být vybudované veřejné toalety zpoplatněné?  Ano, mohou – poplatek v přijatelné výši (nutná údržba, obsluha). Často kladené dotazy: a odpovědi

? Může být součástí akce vybudování ubytovacích kapacit či občerstvení?  Ne, nikoli. ? Může být doprovodná infrastruktura dle zásad budována i v návaznosti na „oficiální“ hipostezky?  Ano, může. ? Mohou být v rámci programu budovány nové trasy – zejména ve vztahu k cyklistice?  Ne, nemohou – mezi podporované aktivity nepatří budování nových tras všech typů, pouze by se mělo jednat o doplnění či obnovu stávajících. Často kladené dotazy: a odpovědi

 V případě, že bude jedním žadatelem podáno více žádostí o dotace, doporučujeme uvést na zvláštní samostatnou přílohu vaši preferenci. V rámci jednoho kola výzvy může být vybrána pouze jedna akce jednoho příjemce dotace.  Celá akce musí být zrealizována dodavatelským způsobem, „vlastní práce“ není dovolena.  V rámci programu lze při dodržení všech ostatních podmínek podpořit mimo jiné i přírodní sportoviště. Podporu nelze použít na budování fitness.  Podnikatelský záměr – doporučujeme zaměřit se na podrobný a výstižný popis akce, analýzu stávající situace, konkrétní očekávané přínosy, nikoli věnovat mnoho popisu historie místa.  Při přípravě podnikatelského záměru je nutno dodržovat body osnovy a zároveň sledovat hodnotící kritéria akce.  Rozpočet akce – podrobný a reálný vycházející z reálných tržních cen! Praktické rady:

 Finanční plán akce bod 5 podnikatelského záměru - je nutné strukturovat náklady na podporované aktivity a marketing, vlastní prostředky a prostředky, které budou hrazeny z dotace, případně investiční a neinvestiční majetek atd.).  Žádost doplnit i o doplňující nákresy – vzdálenost atraktivity apod. (snímek katastrální mapy s vyznačením všech dotčených pozemků či staveb je podmínkou).  Připomínáme, že v případě první podporované oblasti musí být součástí podnikatelského záměru i příloha, ze které bude patrné umístění provozovny ve vztahu k dotčené trase.  Doplňujeme, že za ekologicky šetrné dopravní prostředky (automobilový průmysl) budou považována ta vozidla, jež využívají alternativní pohon (hybridní vozidla, elektromobily) nebo alternativní paliva (LPG, CNG, vodík, biopaliva).

Praktické rady - navržení - přiznání dotace:  Při výběru dodavatele/ů nutno dodržet postup stanovený správcem programu v kapitole 5 Zásad pro žadatele  Neužívat označení veřejný zadavatel.  Uzavřené smlouvy musí obsahovat povinné údaje: název smlouvy, smluvní strany a jejich identifikační údaje, předmět smlouvy, cenu za jednotku, celkovou částku, částku bez DPH, DPH a částku s DPH, dodací lhůty – datum, dodací podmínky, platební podmínky, datum uzavření smlouvy a podpisy + otisky razítek.  Věnujte pozornost dodržování všech termínů – termíny stanovené v Rozhodnutí o poskytnutí dotace, termíny ve smlouvách.  V případě zjištění či potřeby jakýchkoliv odchylek od Rozhodnutí či uzavřených smluv je potřeba konzultovat se správcem Programu, požádat případně o změnu Rozhodnutí – PŘEDEM a VČAS!!!!!

 Úhrady ze zdrojů příjemce též musí být dodržovány dle platného Rozhodnutí. Praktické rady - navržení - přiznání dotace:

kontaktním místem je odbor cestovního ruchu, pracoviště Na Příkopě 3 kontaktní osoby: Ing. Štefanová Renáta, tel.: , Ing. Dvořák Bohuslav, tel.: , Ing. Šrajbová Jana, tel.: , Konzultace končí 5 dní před ukončením příjmu žádostí. Informace: