Podpis smlouvy. Na katastr podán návrh na vklad Tímto dnem se družstvo stane vlastníkem nemovitosti Tímto dnem se družstvo stane vlastníkem nemovitosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

z toho 20 % DPH Firma uhradí tuto platbu na hlavní činnost Sdružení AP (to je včetně 20 % DPH) Firmě bude vyúčtováno jako přijatá záloha (dle zákona o.
Zápisy právních vztahů k nemovitostem
LEASING z pohledu daně z příjmu
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
Financování Vniřní a vnější. Vnitřní financování  Důvody:  Větší hospodářská a finanční nezávislost  Lepší likvidita  Lepší přístup k úvěrům  Menší.
Otázka č.16 ZÁSADY PLATNÉ V KATASTRU NEMOVITOSTÍ V ČR
Smlouvy kupní smlouva, smlouva o smlouvě budoucí, předkupní právo, smlouva o dílo, mandátní smlouva Mgr. Petra Malaníková.
PROVOZ DOMÁCNOSTI Janderková Pavla
Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU náležitosti účetních dokladů na ZČU u projektů se samostatným bankovním účtem.
Území obce a jeho změny Názvy obcí, číslování budov, znak a prapor Sloučení nebo připojení obcí Dvě nebo více obcí Sousedící obce Uzavření dohody –Rozhodují.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Finalizace akvizičního procesu
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
1 Sociální integrace OK Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji Cena za poskytování sociální služby Platební podmínky – fakturace.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Ing. Jaroslav Holý Služba sledování změn.
BYDLÍM, BYDLÍŠ, BYDLÍME…
O R D O & I U S T I C I A oddíl skautů při 65. pražském středisku Pata a Mata jako pronajímatel a Křeček a Plundra, s.r.o jako nájemce uzavřeli.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
IAS 17 - Leasing ..
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
ZÁKON O ROZPOČTOVÉM URČENÍ DANÍ č. 243/2000 Sb..  upravuje rozpočtové určení daně z přidané hodnoty, daní spotřebních, daní z příjmů, daně z nemovitostí.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
EXEKUCE X VÝKON ROZHODNUTÍ. EXEKUCE (VÝKON ROZHODNUTÍ) Právní předpisy:  zákon č. 120/2001 Sb., o soudních exekutorech a exekuční činností (exekuční.
Podnikání VY_32_INOVACE_ Podnikání - je založeno na podnikatelském záměru s cílem dosažení maximálního zisku - podnikatelský záměr = nápad.
SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ – vybrané aspekty
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 10. prosince 2014.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
9. tématický okruh: Zúčtovací vztahy
DOKUMENTÁRNÍ AKREDITIV
Katastr nemovitostí odstoupení od smlouvy
Systém kontrolní činnosti SEI
Základy účetnictví 3. přednáška.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Struktura obchodní smlouvy
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží, poskytnutí.
Právní procesy.
Právní vztahy k nemovitostem Kupní smlouva o převodu vlastnictví k nemovitosti Mgr. Jakub Kříž.
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
Daň z nabytí nemovitých věcí – NV (340/2013 Sb.) Poplatník převodce (prodávající); nabyvatel. Předmět daně - úplatné nabytí např.: pozemku; stavby; částí.
VYBRANÉ POSTUPY ÚČTOVÁNÍ ÚSC (2)
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží, poskytnutí.
Samostatné bydlení Co vše by měla obsahovat nájemní smlouva bytu Anna Křivánková.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč24.07 RočníkDruhý.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období
Z Á K O N, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů nebytových prostor v domě s byty, (sněmovní tisk.
Obchodní smlouva. Vymezení obchodní smlouvy písemnost, ve které si dodavatel a odběratel zavazují k určitým povinnostem a získávají také určitá práva.
Placení daní a daňová exekuce Michal Radvan. Základní termíny Lhůta pro placení = lhůta pro podání DP Lhůta pro placení = lhůta pro podání DP Daňový dlužník.
Porušení rozpočtové kázně při čerpání dotací z rozpočtů územně samosprávných celku. Ing. Michal Obrusník.
Prodej bytů v MČ Brno-Kohoutovice Axmanova Chopinova 5 Jírovcova 8 – Pavlovská 7 – Pavlovská 13 – Voříškova
Bytové družstvo Seminář „Zákon o obchodních korporacích“
Finanční toky projektu vs. lhůty do 8. dne v měsíci Kontrola do 21. dne v měsíci KONTROLA 30 DNÍ VYŘAZOVÁNÍ KONTROLA 30 DNÍ POKYN PWC POKYN PŘÍJEMCI K.
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny.
Pojem přeměna obchodní společnosti Přeměna obchodní společnosti je obdobou smrti fyzické osoby. Přeměnou dochází k zániku přeměňované společnosti s univerzálním.
Nadace, nadační fond Definice Zřízení – písemnou smlouvou, zakládací listinou Vznik – dnem zápisu do nadačního rejstříku Zakládací dokument – nadační listina,
Měnové právo II 12. dubna 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM BYTU
MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O BYDLENÍ ČESKÝCH SENIORŮ 1
Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Daň z nabytí nemovitých věcí – NV (340/2013 Sb.)
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Členská schůze SVJ Náměstí přátelství 1518 konané dne
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Postup při zřizování obchodní společnosti
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
EXEKUCE X VÝKON ROZHODNUTÍ.
Transkript prezentace:

Podpis smlouvy

Na katastr podán návrh na vklad

Tímto dnem se družstvo stane vlastníkem nemovitosti Tímto dnem se družstvo stane vlastníkem nemovitosti Řízení na katastru trvá několik měsíců a katastr zapisuje vklad vlastnického práva zpětně ke dni podání návrhu. Řízení na katastru trvá několik měsíců a katastr zapisuje vklad vlastnického práva zpětně ke dni podání návrhu. Pokud je vklad proveden, tak po dobu řízení o vklad vlastnického práva družstva sice družstvo je vlastníkem, ale jeho právní postavení jako vlastníka není jisté dokud není potvrzeno rozhodnutím katastru. Pokud je vklad proveden, tak po dobu řízení o vklad vlastnického práva družstva sice družstvo je vlastníkem, ale jeho právní postavení jako vlastníka není jisté dokud není potvrzeno rozhodnutím katastru.

Družstvo se tímto dnem jako vlastník se stává pronajímatelem a družstvu náleží vybrané nájemné  Družstvo má samozřejmě i povinnosti vlastníka. Družstvo se tímto dnem jako vlastník se stává pronajímatelem a družstvu náleží vybrané nájemné  Družstvo má samozřejmě i povinnosti vlastníka. Tímto dnem počíná běžet lhůta pro složení kupní ceny do úschovy/na vázaný účet Tímto dnem počíná běžet lhůta pro složení kupní ceny do úschovy/na vázaný účet

Přechodné období

Od podání návrhu na katastr do předání nemovitosti Od podání návrhu na katastr do předání nemovitosti Nájemné a zálohy uhrazené nájemci v tomto období se vyúčtují v rámci finančního vypořádání Nájemné a zálohy uhrazené nájemci v tomto období se vyúčtují v rámci finančního vypořádání

Zápis v katastru, resp. den doručení rozhodnutí o provedení vkladu

Od tohoto dne běží CENTRA, a.s. jako společnému zástupci lhůta pro oznámení provedení vkladu a na tuto lhůtu navazuje uvolnění finančních prostředků z úschovy nebo vázaného účtu Od tohoto dne běží CENTRA, a.s. jako společnému zástupci lhůta pro oznámení provedení vkladu a na tuto lhůtu navazuje uvolnění finančních prostředků z úschovy nebo vázaného účtu Od tohoto dne běží lhůta pro fyzické předání nemovitostí, které jsou předmětem převodu Od tohoto dne běží lhůta pro fyzické předání nemovitostí, které jsou předmětem převodu

Vlastní předání nemovitosti (fyzické)

Družstvo si převezme dokumenty k nemovitosti – viz seznam Družstvo si převezme dokumenty k nemovitosti – viz seznam K tomuto dni se provedou odečty na konečné stavy K tomuto dni se provedou odečty na konečné stavy elektroměrů vodoměrů měřidel tepla

Od tohoto dne běží lhůta 60 dnů dle dohody pro finanční vypořádání nájemného v jehož rámci se provede zúčtování záloh na služby, které nájemci převáděných nemovitostí zaplatili po dobu přechodného období – zálohy se vyúčtovávají k tomuto dni Od tohoto dne běží lhůta 60 dnů dle dohody pro finanční vypořádání nájemného v jehož rámci se provede zúčtování záloh na služby, které nájemci převáděných nemovitostí zaplatili po dobu přechodného období – zálohy se vyúčtovávají k tomuto dni

Ode dne předání se budou provádět platby na účet družstva: Ode dne předání se budou provádět platby na účet družstva: a) členové družstva – platby do fondu oprav a zálohy na služby b) nájemci nečlenové družstva – nájemné a zálohy na služby

Finanční vypořádání

Mělo by proběhnout do 60 dnů ode dne předání nemovitosti

Provede se vyúčtování čistého nájemného, které bylo vybráno ode dne podání návrhu na vklad do dne předání nemovitosti – pokud někdo v přechodném období nezaplatil nájem, MČ družstvu převede o tyto částky méně, družstvo si musí tyto částky vymoci od dlužníka Provede se vyúčtování čistého nájemného, které bylo vybráno ode dne podání návrhu na vklad do dne předání nemovitosti – pokud někdo v přechodném období nezaplatil nájem, MČ družstvu převede o tyto částky méně, družstvo si musí tyto částky vymoci od dlužníka Proti nájmu se staví náklady s opravami – běžná údržba, havarijní služba, poplatky za SIPO, …Mělo by proběhnout do 60 dnů ode dne předání nemovitosti Proti nájmu se staví náklady s opravami – běžná údržba, havarijní služba, poplatky za SIPO, …Mělo by proběhnout do 60 dnů ode dne předání nemovitosti

Mimořádné vyúčtování uhrazených záloh na služby - ke dni fyzického předání nemovitosti byl proveden odečet a na jeho základě byla vystavena dodavatelem služeb „konečná faktura“, na jejímž základě se provedlo zúčtování uhrazených záloh – pokud je někdo v přechodném období nezaplatil a MČ je zaplatila za něho bude toto chtít po družstvu doplatit a družstvo si toto musí vyřídit s dlužníkem Mimořádné vyúčtování uhrazených záloh na služby - ke dni fyzického předání nemovitosti byl proveden odečet a na jeho základě byla vystavena dodavatelem služeb „konečná faktura“, na jejímž základě se provedlo zúčtování uhrazených záloh – pokud je někdo v přechodném období nezaplatil a MČ je zaplatila za něho bude toto chtít po družstvu doplatit a družstvo si toto musí vyřídit s dlužníkem