Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Členská schůze SVJ Náměstí přátelství 1518 konané dne

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Členská schůze SVJ Náměstí přátelství 1518 konané dne"— Transkript prezentace:

1 Členská schůze SVJ Náměstí přátelství 1518 konané dne 4.10.2017
Vítají Vás členky výboru : Markéta Kováříková Soňa Vlachová Šárka Topičová Děkujeme, že jste přišli 

2 Program shromáždění Prezence účastníků a zahájení jednání shromáždění
Zpráva o činnosti výboru od minulého shromáždění Zpráva o správě domu a pozemků Schválení účetní závěrky 2016, předpokládané náklady na provoz domu v roce 2017, schválení změny zálohových plateb a stav pohledávek Fond oprav v souvislosti se střednědobým (pětiletým) finančním plánem investic Oprava balkónů a teras Rozhodnutí spoluvlastníků pozemku nám.Přátelství o předzahrádkách Různé Závěr

3 1) Prezence účastníků shromáždění a zahájení jednání
Informace o celkové účasti vlastníků jednotek na shromáždění Informace o schopnosti shromáždění vlastníků usnášet se Informace o způsobu hlasování k jednotlivým bodům programu

4 2) Zpráva o činnosti výboru od minulého shromáždění
Průběžná revize smluvních vztahů vedoucích k úspoře nákladů pro SVJ, zlepšení kvality dodávaných služeb a zajištění lepších podmínek. Od minulého Shromáždění jsme pro SVJ ve spolupráci se správcem zajistili: Podpis mandátní smlouvy se právcem za podmínek odsouhlasených Shromážděním Podpis nové smlouvy na úklid budovy s detailní specifikací předmětu úklidu, navýšením četnosti a kvality úklidu budovy Zajištění úklidu náměstí s finančním podílem SVD Výběrové řízení na strojové čištění budovy Výběrové řízení na pojištění nemovitosti Podpis nové smlouvy na údržbu zeleně Podpis smlouvy na zimní údržbu chodníků Podpis nové smlouvy na servis garážových vrat Právní zastupování ve věci vymáhání pohledávek Zajištění právního stanoviska k předzahrádkám

5 Dále bylo provedeno: Strojové čištění společných prostor (chodeb) I. Etapa malování společných prostor Oprava dilatační spáry v garážích Instalace košů na letáky ve vstupních prostorách objektů Oprava a zprovoznění osvětlení náměstí Výměna vodoměrů a kalibrace kalorimetrů Řešení pojistných událostí: Poškozená garážová vrata Frekvenční měnič Provádění a kontrola plateb SVJ. Kontrola placení záloh a sledování vymáhání nedoplatků a platby přeplatků. Správa webových stránek společenství. Správa došlé pošty, bankovních výpisů, faktur apod. Průběžná kontrola a reklamace subdodavatelských služeb (úklid, údržba zeleně, dodávek služeb apod.). Založení ové adresy SVJ a její správa. Korespondence s vlastníky, správcem budovy a s dodavateli služeb (zodpovídaní dotazů, připomínek, celkové zastupování SVJ). Průběžná administrativní činnost spojená se současným Shromážděním vlastníků jednotek a všech schůzí výboru.

6 Usnesení k bodu 2 Výbor Společenství navrhuje následující usnesení: Usnesení: Shromáždění Společenství vlastníků domu náměstí Přátelství 1518, Praha 15 bere na vědomí Zprávu o činnosti výboru od minulého shromáždění v předloženém znění.

7 3) Zpráva o správě domu a pozemků od minulého shromáždění
Slovo předáno zástupci AVEMA Praha, s.r.o. Výbor Společenství navrhuje následující usnesení: Usnesení: Shromáždění Společenství vlastníků domu náměstí Přátelství 1518, Praha 15 bere na vědomí Zprávu o správě domu a pozemků v předloženém znění.

8 Slovo předáno zástupci AVEMA Praha, s.r.o.
4) Schválení účetní závěrky 2016, předpokládané náklady na provoz domu 2017, schválení změny zálohových plateb a stav pohledávek Slovo předáno zástupci AVEMA Praha, s.r.o.

9 4a) Schválení účetní závěrky 2016 a předpokládané náklady na provoz budovy v roce 2017

10 Náklady roku 2015 Předepsáno rok 2015 Rozdíl Náklady roku 2016 Předepsáno rok 2016 Rozdíl Případné přeplatky ze zálohových plateb za předchozí kalendářní rok jsou započteny s případnými nedoplatky na zálohách předepsaných v aktuálním období (z důvodu zjednodušední administrativy, snížení poplatků za finanční operace).

11 Usnesení k bodu 4a Výbor Společenství navrhuje následující usnesení: Usnesení: Shromáždění Společenství vlastníků domu náměstí Přátelství 1518, Praha 15 schvaluje účetní závěrku 2016.

12 4b) Schválení změny zálohových plateb

13 Rozpočet 2018

14 Usnesení k bodu 4b Výbor Společenství navrhuje následující usnesení: Usnesení: Shromáždění Společenství vlastníků domu náměstí Přátelství 1518, Praha 15 schvaluje změnu způsobu stanovení krátkodobých záloh a jejich vyúčtování.

15 4c) Vývoj pohledávek Stav pohledávek k 31.12.2016 317 026 Kč

16 Slovo předáno zástupci AVEMA Praha, s.r.o.
5) Fond oprav v souvislosti se střednědobým (5letým) finančním plánem investic Slovo předáno zástupci AVEMA Praha, s.r.o.

17 5a) Fond oprav Celkový stav k 31.12.2015 3 238 668 Kč Předepsáno 2016
Čerpáno 2016 Celkový stav k Předepsáno 01-08/2017 Předpokládané čerpání 01-08/2017 Celkový stav k Očekávaný stav k

18 5b) Střednědobý a dlouhodobý plán nákladů

19 Usnesení k bodům 5a, b Výbor Společenství navrhuje následující usnesení: Usnesení: Shromáždění vlastníků domu náměstí Přátelství 1518, Praha 15 bere na vědomí předloženou výši Fondu oprav a střednědobý a dlouhodobý plán nákladů v předloženém rozsahu.

20 6) Oprava balkónů a teras
Slovo předáno zástupci AVEMA Praha, s.r.o. Výběrové řízení: nejlevnější cenová nabídka ve výši ,- Kč bez DPH Usnesení: Shromáždění vlastníků domu náměstí Přátelství 1518, Praha 15 schvaluje rozpočet na opravu balkónů a teras v předložené výši.

21 Předzahrádky O povolení užívání části pozemku jako předzahrádky jsou oprávněni rozhodnout pouze spoluvlastníci pozemku, netýká se SVJ. Spoluvlastníci dále zvolí zástupce, který je bude při jednání o uzavření a vlastním uzavření smlouvy zastupovat jako správce společné věci. Doporučujeme, aby spoluvlastníci dále rozhodli o podstatných náležitostech nájemní smlouvy (výše nájemného, doba nájmu, omezení provozu atd.). Pro schválení je nutný souhlas nadpoloviční většiny hlasů všech spoluvlastníků pozemku počítané podle výše jejich spoluvlastnických podílů

22 Návrh č.1: Správce společné věci: výbor SVJ za dům C a D Povolení předzahrádek: ANO Uzavření nájemní smlouvy s provozovateli Ustanovení adekvátního nájemného Úhrada nákladů SVJ spojených s konzultací HZS Regulace provozu předzahrádek, a to zejména: Provozní dobu Kouření Pokut za porušení podmínek Možnost výpovědi nájemní smlouvy v případě opakovaného porušování podmínek Hlasování:

23 7) Různé

24 8) Závěr Děkujeme za Vaši účast.


Stáhnout ppt "Členská schůze SVJ Náměstí přátelství 1518 konané dne"

Podobné prezentace


Reklamy Google