Statutární město Chomutov vyhlásilo výzvu č. 1 k podávání žádostí o poskytnutí finanční podpory projektů Regenerace bytových domů v rámci Integrovaného.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ „Jak získat dotaci z IPRM na rekonstrukci bytového domu?“ od 15:00 hodin Hlavní sál Klubu Starý pivovar Prusinovského 114, Kroměříž.
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE z Integrovaného operačního programu (IOP), Oblasti intervence 5.2: Zlepšení prostředí v problémových sídlištích, aktivita 5.2b) Regenerace.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE z Integrovaného operačního programu (IOP), Oblasti intervence 5.2: Zlepšení prostředí v problémových sídlištích, aktivita 5.2b) -
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
Integrovaný plán rozvoje města Chrudim
Regenerace sídliště Rochlice
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
IOP 3.4 – 11. výzva Centrum pro regionální rozvoj ČR.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Veřejné projednání Vstupní informace  Objednatel IPRM zóny: Město Náchod  Zpracovatel IPRM zóny: Centrum evropského projektování a.s., Hradec.
1 IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 2. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů ( rámci realizace.
Informační schůzka k Integrovanému plánu rozvoje města Chrudim financovaného z EU
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE z Integrovaného operačního programu (IOP), Oblasti intervence 5.2: Zlepšení prostředí v problémových sídlištích, aktivita 5.2b) -
Integrovaný plán rozvoje města Liberec – Regenerace sídliště Rochlice Ing. Martin Čech – manažer IPRM 
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny
Centrum pro regionální rozvoj ČR
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Veřejné projednávání,
VÝZVA K PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ PODPORY
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ Panel Program revitalizace bytového fondu Seminář k 16. výzvě IROP „Energetické úspory v bytových domech“ 6. ledna 2016,
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ 26. června, Liberec Programy revitalizace bytového fondu pro řešení energetické náročnosti JUDr. Ing. Eva Helclová ředitelka.
Dotační programy pro energeticko–úsporná opatření Úspory energie – jak na ně v roce 2010 ? Mgr. Ing. Milan Sedláček, RENARDS dotační, s.r.o
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ. Výhody programu Panel žadatelům stačí pouze 10 % vlastních prostředků (v režimu de minimis), není třeba vyhlašovat.
IPRM Sídliště Kročehlavy Regenerace bytových domů.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Benefit 7+ Centrum pro regionální rozvoj ČR Tábor
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
1 Integrovaný plán rozvoje města – zóna Severní sídliště Seminář pro žadatele a příjemce IPRM - IOP
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ. Výhody programu Panel žadatelům stačí pouze 10 % vlastních prostředků (v režimu de minimis), není třeba vyhlašovat.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA. Seznámení s IPRM do IOP.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 10. dubna 2014.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ jednání Expertní skupiny manažerů IPRM Děčín Ing. Michal Pluta, ředitel Holdingového fondu SFRB.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Integrovaný plán rozvoje města Vsetín regenerace bytových domů Seminář pro veřejnost
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Prioritní oblast 5– Národní podpora územního rozvoje Oblast intervence 5.2 Zlepšení prostředí v problémových sídlištích.
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Statutární město Chomutov vyhlásilo výzvu č. 1 k podávání žádostí o poskytnutí finanční podpory projektů Regenerace bytových domů v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Chomutov „Sídliště, místo pro život“

Identifikace výzvy Operační program: Integrovaný operační program Prioritní osa: 5. Národní podpora územního rozvoje Oblast intervence: 5.2 Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Podporovaná aktivita: b) Regenerace bytových domů Číslo výzvy: 1 Celkový finanční objem pro tuto výzvu: ,- Kč alokovaná částka pro celkové investice Z toho přidělíme dotace ve výši ,00 Kč Výše podpory = dotace činí max. 40% z celkových způsobilých výdajů projektu.

Termíny výzvy Vyhlášení výzvy: Ukončení příjmu žádostí: v 11:00 Lhůta pro podávání žádostí je 68 dní. Zahájení projektu: Od data uvedeného na potvrzení o způsobilosti projektu z Centra pro regionální rozvoj ČR. Ukončení projektu: do

Oprávnění žadatelé Oprávněnými žadateli jsou vlastníci bytových domů, a to: obce (zákon č. 128/2000 Sb., o obcích), bytová družstva či další obchodní společnosti (zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník), vlastníci jednotek sdružení ve společenství vlastníků jednotek podle zvláštního zákona (zákona č. 72/1994 Sb., o vlastnictví bytů), další právnické a fyzické osoby vlastnící bytový dům (např. občanský zákoník). Mohou mezi sebou navázat i partnerství při řešení projektů ve vybrané zóně IPRM IOP.

1. nejdůležitější krok 1. Registrace uživatele – , heslo 2. Elektronicky vyplňujete přednastavené pole 3. Provedete kontrolu – pole kontrola 4. Případně skenujete povinné přílohy do benefitu – pole přílohy 5. Konečná fáze je pole finalizace 6. Tisk a podle výzvy předáte žádost na město

DOPORUČENÍ Regenerace bytových domů na chomutovských sídlištích Název projektu např. Technické zhodnocení nebo modernizace nebo rekonstrukce předmět díla ve společných prostorech bytového domu v ulici čp. sídlišti v Chomutově Upozornění, abyste neohrozili později získání dotace: 1. Před datem vydání potvrzení nesmí být zahájeny stavební práce, nesmí být uzavřena smlouva s dodavatelem nebo nesmí být dán závazný příslib objednávky. 2. Výdaje projektu je zaúčtováno jako pořízení investic. 3. Podporu nelze využít na opravy nebo údržbu. Výklad pojmů viz. výzva

Zateplení obvodového pláště domu (zateplení fasády, střechy, výměna oken, vnějších dveří), zateplení vnitřních konstrukcí,

Pořízení = nákup, modernizace a rekonstrukce technického vybavení bytového domu, a to zejména otopné soustavy včetně měření spotřeby tepla, rozvodu tepla, plynu a vody, vzduchotechniky, výtahů, výměna elektrických kabelů ve společných prostorách domu a přívodů k jednotlivým elektroměrům Výdaje na výměnu radiátorů jsou způsobilé v případě, kdy se jedná o pořízení, modernizaci nebo rekonstrukci otopné soustavy Modernizace a rekonstrukce výtahů podléhají stavebnímu povolení a i ohlášení.

Společná část např. splaškové kanalizace, vodovodu či teplovodu začíná od paty domu.

Odstranění statických poruch domů např. nosných zdí a základových zdí, stropních konstrukcí

Rekonstrukce, modernizace, popř. technické zhodnocení, společných prostor ve smyslu schodiště, chodby, střechy.

Sanace základů a hydroizolace spodní stavby.

Rekonstrukce či modernizace lodžií, balkonů např. výměna zábradlí, balkonů

DPH v potřebách projektu uvádějte částky celkové včetně DPH, pokud si nebudete DPH uplatňovat u Finančního úřadu

Výdaje bez přímého vztahu k projektu Zpracování projektové dokumentace a projektové žádosti Pořízení stav a použitého zařízení Neinvestiční výdaje Náklady na výběrové a zadávací řízení Umělecká díla Úroky a poplatky spojené s úvěrem Zbytečné investice, které převyšují cenu v místě a čase obvyklou

Předložení žádosti o finanční podporu 1 fáze) Žadatel předloží žádost včetně příloh Statutárnímu městu Chomutov. Po schválení žádosti Radou města vystaví hlavní projektový manažer žadateli potvrzení, že předkládaný projekt je součástí schváleného IPRM a že je v souladu s jeho cíli a prioritami. Žádost včetně příloh žadateli vrátí. 2 fáze) Žadatel předloží shodnou žádost včetně potvrzení města a dalších povinných příloh na Pobočku Centra pro regionální rozvoj pro NUTS II Severozápad, Školní 10/1183, Chomutov.

Povinné přílohy k projektové žádosti 1.Seznam příloh – samostatný doklad Vámi přiložených příloh - Počet listů je nepovinný údaj, žadatel nemusí vyplňovat v benefitu ani na seznamu 2.Doklad o partnerství – není-li partner pište nedoloženo 3.Doklad o majetkoprávních vztazích k místu realizace projektu - ne starší 90 dnů 4.Prokázání právní subjektivity žadatele – ne starší 90 dnů 5.Územní rozhodnutí vydané stavebním úřadem v Chomutově, pokud je to relevantní 6.Projektová dokumentace nebo stavebně technická zpráva doporučuji: Konzultujte se stavebním úřadem v Chomutově Vaše projektové záměry, tak abyste věděli, v jakých případech je potřebná projektová dokumentace.

Přílohy k žádosti 7.Platný doklad o povolení stavby - konzultujte se stavebním úřadem v Chomutově 8.Platný průkaz energetické náročnosti budovy - zajímá nás u projektů viz. aktivity ve výzvě Úspora spotřeby energie bytových domů – procentické vyjádření snížení spotřeby energie v bytových domech na území problémových sídlišť, tj. vyjádření rozdílu spotřeby energie před provedením energetických sanací obytných budov a po jejich dokončení. Průkaz není shodný s energetickým auditem. 7.Potvrzení o výběru projektu z města Chomutova – napište jako doloženo 8.Dokument dokládající zmocnění k podpisu žádosti o dotaci vydaný statutárním zástupcem = plná moc

Přílohy k projektu dané Statutárním městem Chomutov 1. Doklad o předfinancování a spolufinancování projektu 2. Smlouva o vzájemné spolupráci při realizaci Integrovaného plánu rozvoje města Chomutova „Sídliště, místo pro život“ – podepsat a předat společně se žádostí ve dvojím vyhotovením. Přílohy mají vliv na hodnocení projektové žádosti.

Způsob příjmu finalizovaných písemných projektových žádostí Příjem žádosti do pátku do 11:00. osobní doručení Podatelna Městského úřadu v Chomutově, Zborovská 4602, Chomutov úřední hodiny podatelny: Po, St: 8 – 17 hod; Út, Čt – 13 – 15 hod; Pá – 8 – 11:30 hod. V případě zájmu si žadatel připraví kopii obálky, na kterou podatelna potvrdí převzetí. doručení poštou či kurýrní službou Statutární město Chomutov, Zborovská 4602, Chomutov

Způsob výběru projektů městem Chomutov 1.Kontrola oprávněnosti s IPRM města Chomutov hodnotí Hlavní projektový manažer (5 dnů) 2.Kvalitativní hodnocení žádostí provádí hodnotitelé z hodnotící komise (5 dnů) 3.Schválení Řídícím výborem (3 dny) 4.Projednání Radou města, předpoklad Oznámení výsledku žadatelům a vrácení žádostí, předpoklad

Informační zdroje Žadatel je povinen postupovat podle Příručky pro žadatele a příjemce pro oblast intervence 5.2 zveřejněné na stránkách: Žádost Benefit7 – Informace o IPRM IOP Chomutov Nová verze příručky pro žadatele a příjemce 5.2 IOP Chomutov ze dne uveřejněna na

Konzultace Prosíme o telefonické nebo elektronické ohlášení předem. Mgr. Marcela Kukiová, projektová manažerka Petra Brožíková DiS., projektová manažerka

Děkujeme za pozornost úsek projektů Odbor kanceláře primátora (IPRM IOP Sídliště, místo pro život)