„Plánování projektu Plán projektu“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projektový záměr : Zmapování vnitřních procesů na MS ČR
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Strukturální fondy jako zdroj financí pro komunální investice
Projektové řízení Modul č.1.
Jdeme do hloubky: týdenní report
Projektový management
Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF.
Příprava výzkumného projektu I. Bakalářský seminář Jan Vávra Miloslav Lapka 12. října 2011.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Projektový záměr : Zmapování vnitřních procesů na MS ČR MS_P01.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
2. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
X13PMT 2. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
3. Životní cyklus a procesy projektu
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
8. Plánování projektů Význam plánování projektů Plánovací proces
6. Koncepce řízení projektů
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Semestrální práce z předmětu Projektový management
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
PLÁNOVÁNÍ Vrcholným úkolem podnikového řízení je určování konkrétních podnikových cílů, jejichž prostřednictvím má být dosažen konečný cíl, dlouhodobá.
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Návrh projektu Ing. Pavel Růžička Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby v rámci projektu.
Evaluační strategie a evaluační plán Prabir Ganguly EURO SERVICE GROUP, s.r.o. Seminář “Sebehodnocení projektu v rámci CIP EQUAL“, 27.
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Aktivita č. 6 Návrh a zavedení systému řízení kvality Workshop Výsledky analytického šetření.
Techniky projektového řízení
Řízení realizace Pro IT, a.s. Ing. Jarmila Šarmanová … průzračnost, která je vidět.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
Rozpočet projektu Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Podnikatelský plán struktura plánu.
PROGRAM ŘS Přivítání a úvodní slovo RNDr. Aleny Raškové 2
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Projektový management Plánování
Projektový cyklus, analýza SWOT
6. Koncepce řízení projektů
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
2. Životní cyklus a procesy projektu
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
Projekt: Praktický průvodce ekonomikou aneb My se trhu nebojíme! Reg. č.: CZ.1.07/1.1.34/ Nové trendy v investování.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Projektové procesy.  Podrobné procesní modely (PMBOK)  Zjednodušený procesní model  COBIT.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Téma 13: Finanční plánování
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Životní cyklus projektu a fáze projektu Martin Cupal Podnikatelský záměr a projektový management.
NÁSTROJE A TECHNIKY PROJEKTOVÉHO MANAGEMENTU Projektová dekompozice.
Zpracování žádosti na podporu sociálního podnikání do OPZ - příklad dobré praxe Vznik sociálního podniku Hustířanka služby s.r.o. Hradec Králové, 7.
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 02/2007 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc Zlín Uherské Hradiště 18.
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Rozpočet projektu Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Jak podat v InSIS přihlášku do interní grantové soutěže
Česká rozvojová agentura (ČRA)
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Ing. Stanislava Správková
Průběh stavební zakázky
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ V NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍCH
PROJEKTOVÝ MANAGEMENT
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Transkript prezentace:

„Plánování projektu Plán projektu“ Alena Králová Euredis, a. s. Dne: 8.-9.4.2004

Obsah presentace Plánování projektu Plán projektu klíčový moment v přípravné fázi projektu v plánování jednotlivých procesů v projektu Plán projektu výstup: z plánování projektu forma: je schválený písemný dokument účel: strategický dokument pro řízení a kontrolu projektu

Plánování projektu Naplánování postupu Naplánování zdrojů popis struktury projektu definice jednotlivých činnosti projektu, včetně vzájemných vazeb Naplánování zdrojů lidské zdroje (interní, externí) materiálové (investice, nástroje, produkty, služby) finanční zdroje (vlastní, úvěry, půjčky, dotace, státní zdroje) Naplánovaní času časový odhad trvání činnosti (délka, začátek, předpokládaný konec a kritický konec) podrobný harmonogram celého projektu

Plán projektu Základní obsah dokumentu „Plán projektu“: popis cílů, vstupů a výstupů projektu popis metodiky pro řízení projektu popis úkolů, včetně vzájemných vazeb finanční odhad projektu (nabíhání financí, uvolňování financí, čerpání financí) v návaznosti na čas popis měřítek postupného vyhodnocování a kontrolu projektu v časové návaznosti popis etap, fází, milníků v projektu v návaznosti na čas a výstupy projektu rizika a jejich opatření.

Tvorba plánu projektu

Struktura projektu (CO?) UPŘESŇUJE se a DETAILNĚ se formuluje projekt: projekt je rozdělen na subprojekty a úkoly přiřazení odpovědnosti za subprojekty úkoly

Projektová organizace (KDO?) Popis funkcí týmů a členů řešitelských týmů

Odhad časové náročnosti (KDY?) odhad časové náročnosti na jednotlivé úkoly odhad vždy konzultujte (nezávislé odhady,…) v odhadu počítejte vždy s přesčasy a časovými rezervami časový odhad úkolu vymezte ke zkušenostem realizátora

Činnosti projektu (JAK?) Strukturovaný popis projektu za využití grafických technik zjednodušení zápisu činnosti, včetně všech vazeb

Finanční rozpočet (KOLIK?) jedním ze vstupů pro tvorbu finančního rozpočtu jsou aktivity popsané v logickém rámci projektu a k nim přiřazené kapacity zdrojů (lidských, časových, investičních, …)

Děkuji Alena KRÁLOVÁ Euredis, a. s. Poděbradská 55/88, Praha 9 Tel.: +420 724 139 364 Tel.: +420 251 022 282 Mailto:alena.kralova@euredis.cz