Rok rodiny V roce 2014 si připomínáme 20

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : • Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí. • Nejdůležitější, a pro nás na prvním.
Advertisements

Co může být tohle? Dá se to nějak popsat? Co k tomu říct?
Týden modliteb za duchovní povolání, od 8.do 15.května 2011, ukončen 48. světovým dnem modliteb za povolání o 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře.
To je Tvůj dům 1. Přicházíme dnes Ti chválu vzdát.
Podle Motu Prorio Benedikta XVI. PORTA FIDEI
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Citáty O LÁSCE.
Žalmy 96:1-7 Zpívejte Hospodinu novou píseň, zpívej Hospodinu, celá zem! Zpívejte Hospodinu, jeho jméno chvalte, jeho spásu zvěstujte den co den. O jeho.
LITURGICKÁ ZNAMENÍ postoje a gesta
V čase církve Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Charakter, sexualita a zodpovědnost MUDr. Marcela Rozehnalová, CEVAP
Nedostatek času pro nás důchodce by již neměl existovat. ČAS důchodců.
Nedostatek času pro nás už neexistuje. Každý člověk má jenom tolik minut, hodin a dní kolik jich využije.
3. neděle adventní/část 2. Advent nás vybízí zastavit se v mlčení, abychom mohli vnímat Boží přítomnost zde na zemi. ADVENT JE DOBA PŘÍTOMNOSTI A OČEKÁVÁNÍ.
Rozjímání Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Být lidmi, kteří přináší změnu!. Duch svatý působí změny  Izajáš 32:15 Až bude na nás vylit z výše duch, poušť se stane sadem a sad bude mít cenu lesa.
Čím lze charakterizovat Boha – Hospodina?. Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ… Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ…
Ve společenství s Matkou Boží
2. neděle adventní/část 2: Modlitba proroků a obrácení srdce.
Salesiáni spolupracovníci ASC
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu 1. neděle adventní/část 1.
Slovo života listopad 2012 „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo a můj Otec ho bude milovat a přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek.“ (Jan.
Katechetické centrum Olomouc, 2014
Připrava na přijetí svátosti BIŘMOVÁNÍ
Centrum pro katechezi Olomouc ve spojení: pád člověka + jeho pozvednutí k Bohu; -je spojena s osobními dějinami člověka. Centrum pro katechezi.
Jak ten čas letí... Společné ANO jste si řekli již před pár lety.
Teologický rozměr majetkového vyrovnání. Co je církev Existuje mnoho pohledů na církev.  Instituce s hierarchickými i demokratickými prvky  Kristovo.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Místo modlitby Centrum pro katechezi Olomouc 2013.
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí.
Slzy ženy Proč ženy pláčou.
Slovo života Březen 2014 „Zachováte-li moje přikázání, zůstanete v mé lásce, jako jsem já zachovával přikázání svého Otce a zůstávám v jeho lásce.“ (Jan.
Kdo je animátor seniorů? Doc. Ing. Aleš Opatrný,Th.D. Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Vypráví se vtip: Katecheta se zeptá dětí v náboženství: „Děti je to chlupaté, má to dlouhý ocas a skáče to po stromě, co je to?“ Malý Jenda se ujme.
KC Bučovice, A Boží moc je provázela... KC Bučovice,
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Slovo života Červenec 2011 „Bděte a modlete se, abyste nepřišli do pokušení. Duch je sice ochotný, ale tělo je slabé.“ (Mt 26,41) „Bděte a modlete se,
1. Já chtěl bych, Bože můj, mít srdce plné síly, | když slyším pozvání, ať za tebou se dám. | Však bojím se, že hřích mi bude příliš milý | a touhu po.
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Boží představy o Tvém životě Jirka Pospíšil, KC Vyškov,
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
1. Ó kéž bych tisíc jazyků měl | a tisícerá ústa k nim, | bych lépe než kdo jiný uměl | ze hloubi srdce s plesáním | vždy novou vynést píseň chval o tom,
1. Jak dobré je žít, Pane, z tvého slova, | jež mezi námi tvoří pouta nová | a ve všech vztazích je nám pomocí | i ve zdraví i v každé nemoci. | Dej, Otče.
Motivace křesťanského jednání
1. Jak čerstvých vod jelen žádá | v čas unavení svého, | tak má duše | vždycky ráda chce mít Ducha svatého; | neb bez jeho pomoci | nemáme žádné moci,
Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z.
1. Radujme se vždy společně, | vzdávajíce chválu vděčně | Bohu Otci nebeskému, | Synu i Duchu svatému.
1. Můj Pane! Tobě cele chci | sloužit z všech sil svých, | jen rozněť Duchem svatým sám | vděčnost v citech mých! | Své srdce v oběť díků rád tobě vydávám;
1. Nechť nám srdce plní radost, | upřímného vděku ctít! | Otec v nebi zve nás dětmi, | tak můžeme šťastni být. | Vždy veselo vždy veselo, každodenně slunka.
Centrum pro katechezi, Olomouc 2013
1. Moudrosti poklad z nebe | je Slovo Boží nám, | jímž k poznání nám sebe | podává Pán Bůh sám. | Však plné zjevení | je v Kristu Boží tváře | k našemu.
Letnice Jóel 3:1 I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši.
1. Živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků, živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků. Nenarodí-li se kdo z vody a Ducha, nemůže vjíti.
Živý je Pán Ref.: Živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků x
2. List Korintským. Autor a datum vzniku Pavel - na své 3. misijní cestě - v roce po Kr. - pravděpodobně z Filip.
Centrum pro katechezi v Olomouci 2014 Foto:morguefile.com.
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
 Aneb to nejlepší, co nás mohlo potkat….  Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi (Gen 1,1)  Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, jako muže a ženu.
Sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska.
Křesťanství Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Novoroční modlitba 2016 Upravil - Dick Sand.
Slovo života „Kristova láska nás nutí“ (srov. 2 Kor 5,14-20)
Máš dost síly plavat proti proudu?
Ježíš.
Slovo života Květen 2012.
Láska Martina Zachrlová
Smrt ukončuje život člověka. Smrt ukončuje život člověka.
Transkript prezentace:

Rok rodiny V roce 2014 si připomínáme 20 Rok rodiny   V roce 2014 si připomínáme 20. výročí Roku rodiny vyhlášeného Organizací spojených národů.   Česká biskupská konference vyhlásila rok 2014 Rokem rodiny.  

Svatý Jan Pavel II. byl ve službě Božímu lidu papežem rodiny Svatý Jan Pavel II. byl ve službě Božímu lidu papežem rodiny. On sám jednou řekl, že by chtěl být připomínám jako papež rodiny.  

Je nutné, aby manželé od samého počátku žili se srdcem i myšlenkami obrácenými k Bohu, „od něhož mají původ všecky rody na nebi i na zemi“, aby jejich otcovství a mateřství z tohoto pramene čerpala sílu k neustálému obnovování se v lásce. (Sv. Jan Pavel II. – Dopis rodinám z roku 1994)

Manželství – jako svátost - je smlouva osob uzavřená v lásce Manželství – jako svátost - je smlouva osob uzavřená v lásce. A lásku může prohlubovat a chránit jedině Láska, ta Láska, která je nám „vylita do srdce skrze Ducha svatého, který nám byl dán.“ (Řím 5,5)  

Láska působí, že se člověk realizuje prostřednictvím upřímného darování se: milovat znamená dávat a přijímat to, co nelze ani koupit ani prodat, ale jen si svobodně a vzájemně darovat. (Sv. Jan Pavel II. - Dopis rodinám z roku 1994)  

Láska, které apoštol Pavel věnoval velepíseň v 1 Láska, které apoštol Pavel věnoval velepíseň v 1. listě Korinťanům - láska, která je „shovívavá“, „dobrosrdečná“ a „všechno vydrží“- je jistě láska náročná. Ale právě v tom je její krása. ( Sv. Jan Pavel II.— Dopis rodinám z roku 1994)  

Slova manželského souhlasu stanoví podstatu společného dobra manželského páru a rodiny. Především společné dobro manželů: lásku, věrnost, úctu, trvání jejich svazku až do smrti: „po všechny dny života“. (Sv. Jan Pavel II.— Dopis rodinám z roku1994)  

Dar je samozřejmě „pro druhé“; a to je nejdůležitější rozměr civilizace lásky. Civilizaci lásky samozřejmě odporuje takzvaná „volná láska“, která je ještě nebezpečnější tím, že bývá běžně představována jako plod „pravdivého“ citu, zatímco ve skutečnosti lásku ničí. Kolik rodin se rozpadlo právě kvůli „volné lásce“! ( Sv. Jan Pavel II.— Dopis rodinám z roku 1994)  

Je nutné se modlit za to, aby manželé milovali své povolání, i když se cesta stane obtížnou nebo se na ní objeví úzké a strmé úseky, které se zdají nepřekonatelné. Je nutné se modlit, aby i tehdy zůstali věrni své smlouvě s Bohem. ( Sv. Jan Pavel II.— Dopis rodinám z roku 1994)  

Ale také musí dojít uznání cenné svědectví oněch manželů, jejichž partner je opustil, ale oni silou víry a křesťanské naděje nenavázali žádné nové spojení. Také tito manželé vydávají opravdové svědectví věrnosti, jaké dnešní svět tak velice potřebuje. (FAMILIARIS CONSORTIO – Apoštol. adhortace sv. Jana Pavla II.)  

Modlitba za rodiče Nejsvětější Panno, pomáhej všem manželům, aby vnímali velikost svého poslání. Ať otcové a matky s pohledem upřeným na nazaretskou Rodinu touží po dětech a snaží se je přijímat s velkou úctou k jejich vlastním osobnostem. Nezištná láska ke každé lidské bytosti ať je hybnou silou při budování civilizace, která je hodna tohoto označení. Jan Pavel II.: Anděl Páně - 31. července 1994  

Sv. Jan XXIII. O radosti ( A nejen o ní )

„Dobrotivý, upřímný a srdečný úsměv musí vždy kvést na mých ústech; neztrácím hlavu při myšlence na to, co se vše může stát, ani neklesám na duchu kvůli hořkostem života.“ Sv. Jan XXIII.

„Nemůžeme dát pokoj lidem, jestliže nebudeme mít pokoj v sobě, tj „Nemůžeme dát pokoj lidem, jestliže nebudeme mít pokoj v sobě, tj. pokud každý z nás v sobě neuspořádá vše tak, jak to chce Bůh.“ Sv. Jan XXIII.  

„Musíme se snažit o naši radost, abychom obdrželi v usebranosti svého ducha a praktikovat usebranost, aby vzrůstala radost.“ Sv. Jan XXIII.  

„Jestliže chcete udělat radost vašemu srdci, snažte se umrtvovat váš jazyk.“ Sv. Jan XXIII.  

„Když se nebudeme brát příliš vážně, život bude o mnoho krásnější.“ Sv. Jan XXIII.  

„Mladým stačí připomenout, že svět existoval už před nimi a starým zase, že s nimi svět nekončí.“ Sv. Jan XXIII.

„Velká a silná duše nikdy nepadne za oběť smutku, dokonce ani ve chvíli velkého trápení.“ Sv. Jan XXIII.  

„Život, který mi zbývá, chce být jen radostnou přípravou na smrt.“ Sv. Jan XXIII.  

Při příležitosti svatořečení sv. Jana Pavla II. a sv. Jana XXIII Při příležitosti svatořečení sv. Jana Pavla II. a sv. Jana XXIII. a Roku rodiny Ing. Soňa Šlosarová 2014 Uničov