Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Láska Martina Zachrlová 25. 10. 2015.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Láska Martina Zachrlová 25. 10. 2015."— Transkript prezentace:

1 Láska Martina Zachrlová

2 Láska Bez lásky nelze žít!!!

3 Láska …rodičovská, sourozenecká, přátelská, platonická, láska k idolu, sebeláska, láska k vlasti, romantická, sexuální, vášnivá.. atd.

4 1.Korintským 13:4-8 4 Láska je trpělivá, je laskavá, láska nezávidí, láska se nevychloubá ani nepovyšuje; 5 není hrubá, nehledá svůj prospěch, není vznětlivá, nepočítá křivdy, 6 není škodolibá, ale raduje se z pravdy; 7 všechno snáší, všemu věří, vždycky doufá, všechno vydrží. 8 Láska nikdy neskončí.

5 Od lásky je krůček k nenávisti

6 Láska Boží láska se liší od lidské mimo jiné i jedním písmenem. Lidé často milují Až ... Bůh miluje Už. (Max Kašparů) Hlavní formou, kterou se láska projevuje, je pozornost. Nejobvyklejším a nejdůležitějším způsobem, kterým projevujeme svou pozornost, je slyšení. (M. Scott Peck) Nemoc je nakažlivá, kéž by byla i láska. (William Shakespeare)

7 Láska Kdyby na zemi vládla láska, nepotřebovali bychom zákony. (Aristoteles) Laskavost je viditelný strom, jehož neviditelným kořenem je láska. (Andrej Dermek) Milovat nějakého člověka znamená vidět ho tak, jak ho vidí Bůh. (Fjodor Michajlovič Dostojevskij) O Bohu smýšlejte s vírou, o bližním s láskou, o sobě s hlubokou pokorou. O Bohu povídejte s úctou, o bližním, jak byste chtěli, aby se mluvilo o vás, o sobě mluvte pokorně nebo mlčte. (Giovanni Melchior Bosco)

8 Láska Zkušenost učí, že podstatou lásky není to, že se díváme jeden na druhého, ale že se díváme stejným směrem. (Antoine de Saint-Exupéry) Jsem schopen vraždit z lásky; chodím s ostře nabitým srdcem v hrudi. (Julius Bartoška) Vím, Bůh nepotřebuje nikoho, ale Ježíš chce, abychom měli podíl na jeho starostech o lidi. Nepotřebuje naše díla, ale potřebuje naši lásku. (Terezie z Lisieux) Usmívej se na každého, nezáleží na tom kdo to je, a to ti pomůže, že porosteš do větší lásky vůči každému. (Matka Tereza)

9 Láska Zlo se rodí vždy tam, kde chybí láska. (Hermann Hesse)
Vše na tomto světě se dá napravit jen jemným teplem lásky, poněvadž jinak je to nemožno. (Jan Amos Komenský) „Kdo řekl, že láska je slepá? Ta jediná vidí dobře: objevuje krásy, kde druzí nevidí nic…“ (André Frossard)

10 Jeho láska trvá navěky 40x Zdůrazněno a potvrzeno! Bůh tě miluje 

11 Bůh = láska 1.Korintským 13:4-8
4 Láska je trpělivá, je laskavá, láska nezávidí, láska se nevychloubá ani nepovyšuje; 5 není hrubá, nehledá svůj prospěch, není vznětlivá, nepočítá křivdy, 6 není škodolibá, ale raduje se z pravdy; 7 všechno snáší, všemu věří, vždycky doufá, všechno vydrží. 8 Láska nikdy neskončí.

12 Ovoce ducha v nás – jak se k sobě chovat
Chovejme se k sobě tak, jako Bůh k nám.. 

13 Bůh = láska. Bůh je k nám: 1.Korintským 13:4-8
4 Bůh je trpělivý, je laskavý, Bůh nezávidí, Bůh se nevychloubá ani nepovyšuje; 5 není hrubý, nehledá svůj prospěch, není vznětlivý, nepočítá křivdy, 6 není škodolibý, ale raduje se z pravdy; 7 všechno snáší, všemu věří, vždycky doufá, všechno vydrží. 8 Bůh nikdy neskončí.


Stáhnout ppt "Láska Martina Zachrlová 25. 10. 2015."

Podobné prezentace


Reklamy Google