MAS Podhostýnska Strategický plán Leader Prezentace pro seminář MASP, Bystřice pod Hostýnem, 26. 6. 2008, 13.00.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Přehled fichí Budujeme region se společnou budoucností Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Školení členů i nečlenů– 4. Výzva MAS MAS Královská stezka o.p.s.
Dotační příležitosti.
Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
FICHE Objasnění dokumentu MAS ZNOJEMSKÉ VINAŘSTVÍ, o.s.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Obec správným směrem " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období " "Evropský zemědělský fond pro.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Budujeme region se společnou budoucností II Návrh fichí Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Konference pracovních skupin a veřejnosti ke tvorbě Integrované strategie území – Dolní Žandov.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Prezentace pro seminář: Podpora a možnosti využití dotací pro podnikatele na venkově Rusava, Dotace pro venkov.
Místní akční skupiny Prezentace pro seminář: Podpora a možnosti využití dotací pro podnikatele na venkově Rusava,
MAS Královská stezka o.p.s. Byla vybrána k realizaci strategie SPL v programu LEADER Mezi 32 vybraných z 96 přihlášených.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Osa III.  cíl: zvýšení kvality života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova  představuje 16,93 % alokace PRV (cca 2,59 mld.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Region spokojeného života pro všechny
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Program rozvoje venkova 2007 – 2013 – Osa III
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Aktuální dotační příležitosti IROP
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
Transkript prezentace:

MAS Podhostýnska Strategický plán Leader Prezentace pro seminář MASP, Bystřice pod Hostýnem, , 13.00

Obsah: 1)Představení SMARV (TSu) 2) SPL MAS Podhostýnska (TSu) 3) Fiche – typy projektů (TSu) 4) Osnova projektu (TSu) 5) Příklad projektu (ICh) 5) Fiche 1, 2, 7 (LŠ, EK)

SMARV Středomoravská agentura rozvoje venkova

SMARV, o.p.s. Nabídka služeb A)Dotační poradenství B)Projektové řízení Komplexní příprava projektových žádostí Studie proveditelnosti Řízení a monitoring projektů C) Zajištění výběrových řízení D) Vedení účetnictví E) Strategické plánování Zpracování strategických plánů rozvoje obcí, DSO a MAS Zpracování analýz k rozvoji venkova F) Vzdělávání Semináře a konference; Školení a vzdělávací akce Exkurze a cesty za příklady dobré praxe G) Veřejná projednávání a facilitace H) Ostatní služby - publicita a propagace Pomůžeme získat peníze na vaše projekty!

SMARV, o.p.s. Příklady spolupráce MAS – Partnerství Moštěnka, o.s. (OK/ZK) DSO mikroregionu Moštěnka(OK) DSO mikroregionu Holešovsko (ZK) MAS Region Poodří (MSK) MAS Moravská cesta (OK) MAS Moravský kras (JMK/OK) MAS Nízký Jeseník (MSK/OK) MAS Společná cesta (JMK) DSO mikroregionu Lipensko (OK) MAS Horní Pomoraví (OK) MAS Podhostýnska (ZK) MAS Na cestě k prosperitě(OK) DSO mikroregionu Větrník(JMK) Pomůžeme získat peníze na vaše projekty!

MAS v OK a ZK vybrané v 1. kole PRV IV Nízký Jeseník - Uničovsko - Moravská cesta - Region Haná - Bystřička - Hranicko - Podhostýnska - Hornolidečsko - Horňácko a Ostrožsko

Strategický plán Leader

Výsledky 1. kola Leader ZLÍNSKÝ KRAJpodp 10. MAS Hornolidečska+ 28. MAS Horňácko a Ostrožsko+ 38. MAS Podhostýnska+ 55. MAS Rožnovsko- 57. MAS Bojkovska- 59. MAS Ploština- 62. MAS mikroregionu Buchlov- 64. MAS Hříběcí Hory- 73. MAS Střední Vsetínsko- 74. MAS Dolní Poolšaví- 92. MAS Vizovicko a Slušovicko-

SPL: „Společná cesta k budoucnosti podhostýnského regionu“ Region - 15 obcí obyvatel 97,3 obyvatel/km2 168,21 km2

SPL: „Společná cesta k budoucnosti podhostýnského regionu“ Celková alokace MASP 2008: IV.1.1. MAS: Kč IV.1.2. Realizace strategie: Kč

SPL: „Společná cesta k budoucnosti podhostýnského regionu“ Finanční plán SPL MASP: 2008: 10% 2009: 17% 2010: 18% 2011: 19% 2012: 19% 2013: 17%

SPL: „Společná cesta k budoucnosti podhostýnského regionu“ Alokace pro 48 MAS

SPL: „Společná cesta k budoucnosti podhostýnského regionu“

Časový plán výzev Příjem výzev 3 x ročně: - Únor - červen - říjen v SPL není specifikováno pro které fiche, musí stanovit programový výbor Termíny žádostí o platbu na SZIFu: - Leden; Květen; Září

Fiche SPL MAS Podhostýnska

Fiche – přehled NázevOpatření PRVAlokace F1Trvale udržitelný rozvoj Podhostýnského regionu III a) III.1.3. a) II % F2Občanské vybavení a služby III % F3Obnovení kulturních a historických hodnot venkova III % F4Nová šance a příležitosti pro venkov I % F5Nebojíme se podnikat! III.1.2.a) 10% F6Diversifikace zemědělství III.1.1.a) 10% F7Podpora zvyšování kvality služeb v cestovním ruchu III %

Fiche – popis Společná pravidla: Způsobilé výdaje: Minimálně Kč Maximálně Kč Výše dotace: -Podnikatelské projekty: zpravidla nejvýše 50% -Veřejné a neziskové projekty: nejvýše 90% Žadatelé: - subjekty z obcí do obyvatel

Fiche 1: Trvale udržitelný rozvoj Podhostýnského regionu Opatření PRV: Hlavní: III Obnova a rozvoj vesnic, záměr a) III.1.3. Podpora cestovního ruchu, záměr a) II Neproduktivní investice v lesích Oprávnění žadatelé: Obce, DSO, NNO, z.s.p.o., církve Oblasti podpory (typy aktivit): Stavební obnova a nová výsadba ploch veřejných prostranství - Nákup stroje, technologie, zařízení a vybavení pro projekt (!) - Nákup a výsadba veřejné zeleně, parkové úpravy v obci, nákup nezbytné techniky pro údržbu zeleně v obcích a cyklotras 20% alokace

Fiche 2: Občanské vybavení a služby Opatření PRV: III Občanské vybavení a služby Oprávnění žadatelé: Obce, DSO, NNO, z.s.p.o., církve Oblasti podpory (typy aktivit): - stavební obnova (rekonstrukce, modernizace, statické zabezpečení), nová výstavba budov a ploch sloužících zajištění občanského vybavení v oblasti školství, zdravotnictví, sociálních služeb, péče o děti, kultury, základní obchodní infrastruktury a sportovních aktivit, veřejné správy a hasičských zbrojnic, integrovaných informacních a školicích center - nákup zařízení, technologie, vybavení, hardware, software - infrastruktura spojená se zavedením VR internetu - investice pro pořízení materiálně – technického zázemí a vybavení pro společenské, spolkové, sportovní, kulturní, environmentální a církevní aktivity včetně stavebních výdajů 22% alokace

Fiche 3: Obnova kulturních a historických hodnot venkova Opatření PRV: III.2.2. Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova Oprávnění žadatelé: Obce, DSO, NNO, z.s.p.o., církve Oblasti podpory (typy aktivit): - Zpracování studií obnovy a využití památek, programu regenerace památkově významných území, soupisu a map památek na venkově - stavební obnova (rekonstrukce, modernizace, statické zabezpečení) památkových budov a ploch - revitalizace historických parků, historických zahrad a alejí - nákup budov, strojů, zařízení, vybavení, hardware, software - investice na realizaci výstavních expozic, muzeí s nabídkou místních kulturních a historických zajímavostí 7% alokace

Fiche 4: Nová šance a příležitosti pro venkov Opatření: I Modernizace zemědělských podniků Oprávnění žadatelé: Zemědělský podnikatel; Podnikatelský subjekt, který je vlastněn z většiny zemědělskými prvovýrobci Oblasti podpory (typy aktivit): - investice do zemědělských staveb vč. manipulačních ploch pro živočišnou výrobu – podpora se týká chovu skotu, prasat, ovcí, koz, koní - výstavba nebo rekonstrukce ustájovacích prostor a chovatelských zařízení; skladovacích prostor pro druhotné produkty živočišné výroby; skladovacích prostor pro krmiva - investice do techniky a technologií pro živočišnou výrobu – podpora se týká chovu skotu, prasat, ovcí, koz, koní 12% alokace

Fiche 5: Nebojíme se podnikat! Opatření PRV: III.1.2.a) Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje Oprávnění žadatelé: Podnikatelé (nezemědělští) Oblasti podpory (typy aktivit): - Stavební obnova (rekonstrukce, modernizace, statické zabezpečení), případně nová výstavba budov, ploch s upřednostněním využití stávajících budov a ploch -nákup strojů, technologie, zařízení provozoven a dílen, hardware, software … bude potřeba nejvíce vyhledat projekty !!! 10% alokace

Fiche 6: Diversifikace zemědělství Opatření PRV: III.1.1.a) Diverzifikace činností nezemědělské povahy Oprávnění žadatelé: Podnikatelé v zemědělské výrobě Oblasti podpory (typy aktivit): - Stavební obnova (rekonstrukce, modernizace, statické zabezpečení), případně nová výstavba budov, ploch za účelem diverzifikace zemědělských aktivit, upřednostněno je využití stávajících budov a ploch - nákup budov, strojů, technologie, zařízení provozoven a dílen, hardware, software 10% alokace

Fiche 7: Podpora zvyšování kvality služeb v cestovním ruchu Opatření: III.1.3. Podpora cestovního ruchu, záměr b) Oprávnění žadatelé: Zemědělský podnikatel; Nezemědělské podnikatelské subjekty začínající (méně než 2 roky historie) Oblasti podpory (typy aktivit): - Stavební obnova (rekonstrukce, modernizace), případně nová výstavba malokapacitních ubytovacích zařízení včetně stravování a dalších budov a ploch v rámci turistické infrastruktury, budování koupališť a plováren pro veřejné využití vč. odpovídajícího zázemí (ne aquaparky a lázně), - výstavba a rekonstrukce zařízení služeb pro letní i zimní turistiku (zařízení pro aktivní trávení volného času, lyžařské vleky) - nákup strojů, technologie, zařízení, vybavení, hardware 19% alokace

Kontakt s úřady Státní zemědělský intervenční fond (SZIF)

Kontakty MASP:

SMARV, o.p.s. Projektoví manažeři Pomůžeme získat peníze na vaše projekty! Kdo Telefon: Tomáš Ivana Julie Marek Luboš Lenka Jana

SMARV, o.p.s. Kde nás najdete? Pomůžeme získat peníze na vaše projekty!

Pomůžeme získat peníze na vaše projekty! Tomáš Šulák Středomoravská agentura rozvoje venkova - SMARV, o.p.s. Kancelář: Kostelec u Holešova 58, tel: Jednatel MAS – Partnerství Moštěnka, o.s. Poradce MAS Regionu Poodří a MAS Moravská cesta SPOV OK, NOV, NS MAS KONTAKTKONTAKT