Regionální operační programy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Města ČR – orientace na mapě
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Programové priority  P1 Regenerace a rozvoj měst  P2 Integrovaná podpora místního rozvoje  P3 Dostupnost a obslužnost regionu  P4 Udržitelný rozvoj.
Cassia Development & Consulting, s.r.o.
ROP – možnosti pro cestovní ruch
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Prioritní osa 2: Rozvoj městských a venkovských oblastí.
Jak chápat regionální rozvoj a rozvoj venkova VI. Co znamená regionální rozvoj/rozvoj venkova (Objekty regionálního/rurálního rozvoje a výsledky, výstupy.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Operační programy Praha OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost.
3.1 – Rozvoj urbanizačních center Příjemci podpory
Regionální operační program NUTS II Severovýchod 2007 – 2013
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Úřad Regionální rady Dopravní infrastruktura v ROP Datum: Místo: Prezentuje: Praha Jiří.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Regionální operační programy 3.4.2017 Regionální operační programy Cross Czech a.s.

Školení projektových manažerů 3.4.2017 Dříve jednotný SROP pro celou ČR mimo Prahy Pro období 2007-2013 navrženy samostatné ROPy pro jednotlivé regiony soudržnosti  7 ROP: ROP NUTS II Střední Čechy ROP NUTS II Jihozápad ROP NUTS II Severovýchod ROP NUTS II Severozápad ROP NUTS II Jihovýchod ROP NUTS II Moravskoslezsko ROP NUTS II Střední Morava 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů Cross Czech a.s.

Školení projektových manažerů 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů Celkem 4,6 mld. € (cca 131,4 mld. Kč) pro 2007-2013 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů každý ROP je samostatným dokumentem spravovaným samostatnou regionální radou Reaguje na potřeby příslušného regionu Obecně se ROPy zaměřují na obdobná témata, s přihlédnutím k místním specifikům a potřebám 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Hlavní tematické oblasti ROPů Dopravní dostupnost a obslužnost Rozvoj území Regionální rozvoj podnikání Rozvoj cestovního ruchu Technická asistence 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Střední Čechy 559,08 mil. € (cca 15,77 mld. Kč) Regionální rada regionu soudržnosti Střední Čechy, Zborovská 1, Praha 5 (KÚ Středočeského kraje) Prioritní osa 1: Doprava Prioritní osa 2: Cestovní ruch Prioritní osa 3: Integrovaný rozvoj území Prioritní osa 4: Technická pomoc 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Střední Čechy Prioritní osa 1 Doprava je rozdělena do dvou oblastí podpory: 1.1 Regionální dopravní infrastruktura Rekonstrukce, modernizace a v omezené míře výstavba souvislých úseků silnic II. a III. třídy Odstraňování závad, výstavba a rekonstrukce mostů, úprava nebezpečných míst a dopravně závadných křižovatek na silnicích II. a III. třídy. Úprava frekventovaných silnic II. a III. třídy v blízkosti sídel s vazbou na snižování nepříznivých dopadů dopravy na obyvatelstvo (např. protihlukové stěny, protiprašná opatření, apod.). Snížení dopadů provozu na silnicích II. a III. třídy na ekosystémy Výstavba, rekonstrukce a modernizace místních komunikací ve vlastnictví obcí v obcích nad 500 obyvatel Podporovány jsou projekty kraje či organizací zřízených či založených krajem 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Střední Čechy 1.2 Udržitelné formy veřejné dopravy Rekonstrukce výstavba nových zastávek veřejné dopravy, přestupních terminálů integrované veřejné dopravy odstavné plochy systému "Bike and Ride" u železničních zastávek a významných autobusových terminálů, telematika, nákup  vozového parku silniční veřejné dopravy (eko-norma EURO4 a vyšší) obnova vozového parku drážních vozidel hromadné přepravy osob koncepční materiály a analýzy, systému integrované dopravy, v výstavba plniček CNG a LPG pro využití ve veřejné dopravě cyklostezky a cyklopruhy pro denní použití 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Střední Čechy Prioritní osa 2 Cestovní ruch je rozdělena do tří oblastí podpory: 2.1 Podnikatelská infrastruktura a služby cestovního ruchu 2.2 Veřejná infrastruktura a služby cestovního ruchu 2.3 Propagace a řízení turistických destinací Středočeského kraje 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Střední Čechy Oblast podpory 2.1 – Podnikatelská infrastruktura a služby cestovního ruchu Výstavba a vybavení ubytovacího zařízení Rekonstrukce, modernizace a vybavení stávajících ubytovacích zařízení, vč. zázemí pro poskytování stravovacích služeb. Sportovně-rekreační zařízení a zařízení pro kongresový CR ve vazbě na ubytovací zařízení, další infrastrukturu nebo atraktivitu CR Investice do doprovodné infrastruktury pro venkovský CR (např. hippostezky, jízdárny) – (doplňkově). Další doprovodné infrastruktury ve vazbě na ubytovací zařízení, další infrastrukturu nebo atraktivitu CR (např. pořízení čtyřkolek, kol, lodí, minigolf). (doplňkově). skanzeny, muzea, návštěvnická centra, rozhledny atd. Výstavba a rekonstrukce parkovacích ploch navazujících na atraktivitu či infrastrukturu CR řešenou v projektu (doplňkově). Terénní úpravy (doplňkově). Příjemci – podnikatelské subjekty Řídí se pravidly pro veřejnou podporu a regionální mapou podpory Min. výše uznatelných nákladů 2 miliony Kč 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Střední Čechy Oblast podpory 2.2 – Veřejná infrastruktura a služby cestovního ruchu Pěší turistické stezky a turistické okruhy, naučné stezky, hippostezky, in-line stezky apod. Budování cyklostezek a cyklotras s využitím pro cestovní ruch infrastruktura pro vodáckou turistiku a rekreační plavbu, Rekonstrukce a revitalizace kulturních památek alespoň regionálního významu skanzeny, muzea, návštěvnická centra, rozhledny a obdobná zařízení, vč. pořízení zařízení a vybavení výstavba, rekonstrukce a vybavení informačních center, pořízení navigačních, orientačních a elektronických/internetových systémů, certifikace IC. Výstavba a vybavení ubytovacích zařízení ve vazbě na rozvoj specifických forem CR (např. vodáckou turistiku, cykloturistiku nebo ekoturistiku) Příjemci – veřejné subjekty Min. 5 milionů Kč 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Střední Čechy 2.3 – Propagace a řízení turistických destinací Středočeského kraje Vytváření řídících a koordinačních struktur v turistických destinacích, Tvorba a distribuce propagačních a informačních materiálů a dalších marketingových nástrojů turistických destinací. Prezentace turistických destinací (např. na veletrzích) Konference a semináře o cestovním ruchu. Zajištění a propagace pravidelných kulturních a sportovních akcí Příjemci – veřejné subjekty, min 500 000 Kč 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Střední Čechy Prioritní osa 3 Integrovaný rozvoj území je rozdělena do tří oblastí podpory: 3.1 Rozvoj regionálních center 3.2 Rozvoj měst 3.3 Rozvoj venkova 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Střední Čechy Oblast podpory 3.1 – Rozvoj regionálních center statutární města a města nad 50 000 obyv. v regionu, tj. Kladno a Mladá Boleslav Vazba na IPRM (Integrovaný plán rozvoje města) Příjemci – veřejné organizace a podnikatelské subjekty oprávněné poskytovat vzdělávací, sociální a zdravotní služby 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Střední Čechy Podporované typy zařízení a aktivity ve vazbě na rozvoj infrastruktury veřejných služeb: 1) Oblast vzdělávání investice pouze do zařízení v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb (MŠ, ZŠ, SŠ, VOŠ, ZUŠ, Jazykové školy, Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, Pedagogicko-psychologické poradny, Speciálně pedagogická centra, Střediska praktického vyučování, Střediska volného času, Instituce poskytující další profesní vzdělávání Doplňkově školní klub, družiny, jídelny, tělocvičny,domovy mládeže Aktivity: Zvyšování kvality ve vzdělávání Rovné příležitosti dětí, žáků Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení Podpora nabídky dalšího vzdělávání 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Střední Čechy Další oblasti: 2) Oblast zdravotní péče 3) Oblast sociální integrace 4) Oblast volnočasových aktivit Sportovně-rekreační zařízení Zařízení nabízející prostory pro další volnočasové aktivity knihovny, víceúčelové kulturní sály, divadla, muzea, kina, výstavní prostory atd. 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Střední Čechy Oblast podpory 3.2 – Rozvoj měst obce s rozšířenou působností (celkem 24) - tj. bez statutárních měst Mladé Boleslavi a Kladna, které budou podporovány v rámci oblasti podpory 3.1) a obce s počtem obyvatel nad 5000 Příjemci, oblasti podpory a podporované aktivity analogické k oblasti 3.1 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Střední Čechy Oblast podpory 3.3 – Rozvoj venkova Zaměření na menší obce (500 – 5000 obyvatel) Příjemci, oblasti podpory a podporované aktivity analogické k oblasti 3.1 a 3.2 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Jihozápad 619,65 mil. € (cca 17,47 mld. Kč) Kraje Jihočeský a Plzeňský.  Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad, Jeronýmova 1750/21, České Budějovice 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Jihozápad Prioritní osa 1 – Dostupnost center 1.1 Oblast podpory – Modernizace regionální silniční sítě (projekty týkající se silnic II. a III. kategorie, příjemce kraj a jím zřízené organizace) 1.2 Oblast podpory – Rozvoj infrastruktury pro veřejnou dopravu železniční a autobusová nádraží železniční a autobusové zastávky dopravní terminály pro veřejnou dopravu parkoviště pro přestup na veřejnou dopravu informační systémy technické prostředky pro rozvoj integrovaných dopravních systémů 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Jihozápad 1.3 Oblast podpory – Modernizace vozového parku veřejné dopravy 1.4 Oblast podpory – Rozvoj regionálních letišť 1.5 Oblast podpory – Rozvoj místních komunikací 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Jihozápad Prioritní osa 2 – Stabilizace a rozvoj měst a obcí 2.1 Oblast podpory – Integrované projekty rozvojových center (Plzeň a České Budějovice, min. 10 mil. EUR na integrovaný projekt) Sanace a revitalizace zanedbaných areálů, objektů a ploch v sídlech Revitalizace centra města a památkových chráněných objektů a území Příprava rozvojových území pro podnikání a služby Výstavba, rekonstrukce a vybavení objektů občanské vybavenosti, objektů pro kulturu a volný čas Výstavba, rekonstrukce a modernizace objektů vzdělávací, sociální a zdravotnické infrastruktury Výstavba, rekonstrukce a modernizace místních komunikací Modernizace a rozvoj sítě městské hromadné dopravy Management a koordinace aktivit IPRM 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Jihozápad 2.2 Oblast podpory – Rozvojové projekty spádových center (5000 – 50000 obyv., min. 1 mil. Kč) Sanace a revitalizace zanedbaných areálů, objektů a ploch v sídlech Stavební obnova a dostavba veřejných prostranství, vč. architektonických prvků Revitalizace centra města a památkových chráněných objektů a území Výstavba, rekonstrukce a vybavení objektů občanské vybavenosti, objektů pro kulturu, volný čas, komunitní život a veřejný sektor Značení a úpravy veřejných prostranství a objektů občanské vybavenosti pro zdravotně postižené 2.3 Oblast podpory – Revitalizace částí měst a obcí (500-5000 obyvatel, min. 1 mil. Kč) Aktivity analogické k 2.1 a 2.2 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Jihozápad 2.4 Oblast podpory - Rozvoj infrastruktury základního, středního a vyššího odborného školství (min. 500 000 Kč) Výstavbu, rekonstrukci a modernizaci objektů škol a školských zařízení Pořízení a modernizaci vybavení škol a školských zařízení 2.5 Oblast podpory - Rozvoj infrastruktury pro sociální integraci Rozvoj sítě sociálních služeb Výstavba, rekonstrukce a modernizace objektů zařízení sloužících skupinám ohroženým vyloučením ze společnosti Výstavba, rekonstrukce, modernizace a vybavení zařízení péče o seniory a zařízení sociálních služeb Výstavba, rekonstrukce a modernizace objektů zařízení předškolní a mimoškolní péče o děti 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Jihozápad 2.6 Oblast podpory - Rozvoj zdravotnické péče Výstavba, rekonstrukce a modernizace objektů zdravotnických Rozvoj sítě neodkladné přednemocniční péče (zdravotnické Nákup a modernizace vybavení zdravotnických zařízení 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Jihozápad Prioritní osa 3 – Rozvoj cestovního ruchu 3.1 Oblast podpory – Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu (i pro podnikatele) , minimálně 2 000 000 Kč uznatelných výdajů 3.2 Oblast podpory - Revitalizace památek a využití kulturního dědictví v rozvoji cestovního ruchu, minimálně 500 000 Kč uznatelných výdajů, obce nad 500 obyvatel 3.3 Oblast podpory – Rozvoj služeb cestovního ruchu, marketingu a produktů cestovního ruchu, minimálně 300 000 Kč uznatelných výdajů 4 Prioritní osa – Technická pomoc 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Severovýchod 656,46 mil. € (cca 18,51 mld. Kč) Kraje Královehradecký, Liberecký a Pardubický. Regionální rada regionu soudržnosti Severovýchod: Velké náměstí 1, Hradec Králové 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Severovýchod Osa 1 analogická jako u předchozích ROP Osa 2 opět rozdělena na : 2.1: Rozvoj regionálních center (Liberec, Hradec Králové, Pardubice – více než 50000 obyv.) Regenerace a revitalizace brownfields a investice do dopravní a technické infrastruktury průmyslových zón a lokalit menšího rozsahu Obnova vybraných částí měst a rozvoj infrastruktury v oblasti vzdělávání, zdravotnictví a sociálních věcí regenerace a revitalizace památek, náměstí, parků a dalších veřejných prostranství výstavba a modernizace infrastruktury pro volnočasové aktivity rekonstrukce a modernizace infrastruktury pro podporu partnerství, paktů a iniciativ, vybavení a zařízení základních (včetně speciálních), středních a vyšších škol rozvoj dalšího vzdělávání, zejména propojeného se sítí středních škol, infrastruktura v oblasti sociální péče a služeb v rámci zlepšení kvality těchto služeb infrastruktura pro sociální integraci skupin ohrožených sociální exkluzí modernizace zdravotnických zařízení, které nejsou součástí národní sítě podporované v rámci IOP investice vedoucí ke zvýšení bezpečnosti 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Severovýchod Oblast podpory 2.2: Rozvoj měst (5000-5000 obyvatel) Oblast podpory 2.3: Rozvoj venkova (500 – 5000 obyvatel) Opět analogické podporované aktivity jako u oblasti 2.1 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Severovýchod Prioritní osa 3: Cestovní ruch Oblast podpory 3.1: Rozvoj základní infrastruktury a doprovodných aktivit v oblasti CR Modernizace a zvyšování kapacit základní infrastruktury cestovního ruchu Obnova a rozvoj doprovodné infrastruktury pro cestovní ruch Podpora revitalizace kulturně-historických a technických památek17 s cílem zvýšit atraktivitu území z hlediska CR Podpora zajištění dostupnosti turistických atraktivit Tvorba produktů a propagace infrastruktury CR podporované v rámci dané oblasti podpory Oblast podpory 3.2: Marketingové a koordinační aktivity v oblasti CR 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Severovýchod Prioritní osa 4: Rozvoj podnikatelského prostředí Oblast podpory 4.1: Podpora rozvoje infrastruktury pro podnikání (příjemci podnikatelské subjekty, pravidla o veřejné podpoře) Revitalizace brownfields za účelem rozvoje podnikatelských aktivit Investice do dopravní a technické infrastruktury průmyslových zón a lokalit menšího rozsahu 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Severovýchod Oblast podpory 4.2: Podpora spolupráce firem se středními školami a učilišti, dalšími regionálními vzdělávacími institucemi a úřady práce, rozvoj inovačních aktivit v regionu (příjemci kraje, jejich organizace a školy) Podpora investic zlepšujících materiálně-technické vybavení a podmínky škol a učilišť určených pro zaškolení absolventů a osvojení praktických dovedností Podpora přípravy a realizace regionálních inovačních strategií a pilotních inovativních projektů Prioritní osa 5: Technická pomoc 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Severozápad Kraj Ústecký a Karlovarský 745,91 mil. € (cca 21,03 mld. Kč) Regionální rada regionu soudržnosti Severozápad: Mírové náměstí 3097/37, Ústí nad Labem Pro tento ROP ještě není k dispozici Implementační dokument 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Severozápad Prioritní osa 1 - Regenerace a rozvoj měst Prioritní osa P2 - Integrovaná podpora místního rozvoje Prioritní osa P3 - Dostupnost a obslužnost regionu Prioritní osa 4 - Udržitelný rozvoj cestovního ruchu Prioritní osa 5 - Technická asistence 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Severozápad Oblast podpory 1.1. Podpora rozvojových pólů regionu (nad 50000 – Ústí, Děčín, Most, Teplice, Chomutov, Karlovy Vary) Revitalizace a zatraktivnění městských částí, regenerace brownfields, revitalizace prostředí v okolí panelových domů , modernizace infrastruktury pro rozvoj lidských zdrojů (výstavba a modernizace knihoven, modernizace a úpravy vzdělávací infrastruktury), infrastruktura sociální péče apod. Oblast podpory 1.2. Podpora revitalizace a regenerace středních a malých měst (5000 – 50000 obyv.) – aktivity analogické k 1.1. 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Severozápad Oblast podpory 1.3. Infrastruktura v oblasti rozvoje lidských zdrojů Modernizace a fyzická obnova středních škol. Modernizace vybavení středních a vyšších odborných škol Úpravy vzdělávací infrastruktury regionálního významu v návaznosti na potřeby dalšího vzdělávání Modernizace a rekonstrukce infrastruktury pro poskytování sociálních služeb Modernizace a rekonstrukce krajských zdravotnických zařízení 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Severozápad 2.1. Budování kapacity pro místní rozvoj, informovanost a osvěta veřejnosti Aktivizace místních subjektů, vypracování jednoduchého místního akčního plánu zpracování informačních a komunikačních materiálů, osvětové akce pro zvyšování zapojení veřejnosti, provedení průzkumů, místní rozvojové iniciativy malého rozsahu Příprava projektů a potřebných podkladových dokumentací pro realizaci sestavených plánů. 2.2. Investice pro zlepšení fyzické infrastruktury stavební obnova a dostavba veřejných prostranství výstavba rekonstrukce a vybavení objektů občanské vybavenosti, objektů pro kulturní a komunitní život, veřejný sektor 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Severozápad 3.1. Rozvoj dopravní infrastruktury regionálního a nadregionálního významu 3.2. Rozvoj dopravní obslužnosti regionu - Aktivity a podmínky analogické k ostatním ROP 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Severozápad 4.1. Budování a rozvoj atraktivit a infrastruktury CR Oblast podpory 4.2. Zlepšování kvality a nabídky ubytovacích a stravovacích zařízení Oblast podpory 4.3. Podpora marketingu a tvorby a rozvoje produktů cestovního ruchu Opět analogické k ostatním ROP PRIORITNÍ OSA 5 - TECHNICKÁ ASISTENCE 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Jihovýchod Kraje Jihomoravský a Vysočina. 704,45 mil. € (cca 19,86 mld. Kč) Regionální rada regionu soudržnosti Jihovýchod, Kounicova 13, Brno 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Jihovýchod Prioritní oblasti 1 a 2 jsou analogické k ostatním operačním programům Oblast podpory 3.1 – Rozvoj urbanizačních center (nad 50 000 obyvatel – Brno a Jihlava, min. způsobilé výdaje 2 mil. Kč) regenerace historických center a městských, zařízení sociální péče, dopravní infrastruktura související s rostoucí automobilovou dopravou, výstavba a technické zhodnocení škol, školských zařízení a infrastruktury pro další vzdělávání, technické zhodnocení zdravotnických zařízení, infrastruktura pro sociální integraci, výstavba a technické zhodnocení infrastruktury pro rozvoj volnočasových aktivit, brownfields malého rozsahu Příjemci veřejné organizace, ale i NNO a MSP 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Jihovýchod Oblast podpory 3.2 – Rozvoj regionálních středisek (5000-50000 obyv., způsobilé výdaje 2-100 mil. Kč) Oblast podpory 3.3 – Rozvoj a stabilizace venkovských sídel (500-5000 obyv., způsobilé výdaje 2-50 mil. Kč) Aktivity a podmínky viz. 3.1 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Jihovýchod Oblast podpory 3.4 – Veřejné služby regionálního významu výstavba a technické zhodnocení zařízení pro celoživotní vzdělávání (střední školy, speciální školy, knihovny aj.) technické zhodnocení zdravotnických zařízení, zařízení sociální péče výstavbu regionálních páteřních sítí sloužících pro zpřístupnění broadbandových služeb veřejnosti aktivity motivující vstup komerčních poskytovatelů na místní telekomunikační trh Příjemci podpory: kraje; organizace zřizované nebo zakládané krajem se souhlasem zřizovatele. - minimální přípustná výše celkových způsobilých výdajů na projekt/akci 2 mil. Kč. 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Moravskoslezsko Kraj Moravskoslezský. 716,09 mil. € (cca 20,19 mld. Kč) Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Hrabákova 1/1861 Ostrava - Moravská Ostrava 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

ROP Moravskoslezsko Regionální operační program NUTS II Moravskoslezsko 2007 - 2013 Prioritní osy 1. Regionální infrastruktura a dostupnost 2. Podpora prosperity regionu 3. Rozvoj měst 4. Rozvoj venkova Oblasti podpory 1.1. Rozvoj regionální silniční dopravní infrastruktury 2.1. Infrastruktura veřejných služeb 3.1. Rozvojové póly regionu 4.1. Rozvoj venkova 1.2. Rozvoj a dostupnost letiště Ostrava 2.2. Rozvoj cestovního ruchu 3.2.Subregionální centra 1.3. Rozvoj dopravní obslužnosti 2.3. Podpora využívání brownifelds 1.4. Infrastruktura integrovaného záchranného systému a krizového řízení 2.4. Marketing regionu 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Moravskoslezsko Prioritní osa 1 podobná ostatním ROP, navíc obsahuje: Oblast podpory 1.4 Infrastruktura integrovaného záchranného systému a krizového řízení společné dispečerské pracoviště, podrobný Geografický informační systém kraje (GIS), digitální rádiový systém složek IZS, pracoviště krizového řízení kraje, města, Armády ČR a Celního ředitelství, operační střediska Hasičského záchranného systému, ZZS, Policie ČR, Městské policie Ostrava, dopravní centrum kraje, výstavba a rekonstrukce výjezdových stanovišť a pořízení a modernizace jejich technického vybavení. 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Moravskoslezsko Oblast podpory 2.1 Infrastruktura veřejných služeb 2.1.1 Rozvoj infrastruktury pro vzdělávání (min. 1,5 mil. Kč) projekty v základním, středním, vyšším odborném školství a ve školských zařízeních se zaměřením na: modernizaci vybavení škol a školských zařízení; podporu komunitní role škol výstavba nových objektů souvisejících s modernizací výuky či komunitní funkcí škol a školských zařízení; podporu aktivního využívání volného času (modernizace sportovišť, klubů pro zájmové vzdělávání, informační centra mládeže); zavádění ICT a multimediálního vybavení a e-learningu do výuky vzdělávání personálu související se změnou charakteru poskytovaných služeb Realizace v obcích nad 10 000 obyvatel. Příjemci kraj, obce a jejich organizace, školy (i soukromé), NNO. 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Moravskoslezsko 2.1.2 Rozvoj infrastruktury sociálních služeb 2.1.3 Podpora zajištění efektivnosti a dostupnosti poskytování zdravotnických služeb 2.1.4 Podpora rozvoje veřejných informačních služeb poskytovaných knihovnami Výstavba a vybavení nového objektu Moravskoslezské vědecké knihovny v Ostravě Podpora rozvoje knihovnických a informačních služeb s využitím ICT podpora automatizace knihovnických agend a internetizace knihoven. Podpora tvorby elektronických informačních zdrojů vztahujících se k Moravskoslezskému kraji včetně digitalizace a jejich zpřístupňování široké veřejnosti. PŘÍJEMCI PODPORY: Moravskoslezský kraj a organizace jím zřízené; obce a organizace zřízené těmito obcemi; nestátní neziskové organizace Minimální uznatelné náklady 2000000 Kč 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Moravskoslezsko 2.2 Rozvoj cestovního ruchu 2.2.1 Výstavba, revitalizace a modernizace turistické infrastruktury, doprovodných služeb a atraktivit cestovního ruchu 2.2.2 Rozvoj a zvyšování úrovně ubytovacích zařízení 2.2.3 Zvýšení kvality turistických informačních center 2.2.4 Organizace a kooperace v cestovním ruchu Aktivity a podmínky podobné ostatním ROP 2.3 Podpora využívání brownfields 2.4 Marketing regionu 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Moravskoslezsko Prioritní osa 3 – Rozvoj měst Oblast podpory 3.1 Rozvojové póly regionu Města nad 50 000 obyvatel (Frýdek-Místek, Havířov, Karviná, Opava, Ostrava), 2-100 mil. Kč Oblast podpory 3.2 Subregionální centra Města 10 000– 50 000 obyvatel, 2-50 mil. Kč věcná část obou oblastí podpory je identická. 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Moravskoslezsko Prioritní osa 3 PODPOROVANÉ AKTIVITY Z OKRUHŮ Přitažlivá města Dostupnost a mobilita Ekonomický rozvoj Sociální integrace Správa věcí veřejných 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Moravskoslezsko Prioritní osa 4 – Rozvoj venkova (500 -10000 obyvatel, 1-50 mil. Kč způsobilých výdajů) modernizace a estetické zlepšení venkovských sídel, veřejných budov, rekonstrukce místních komunikací zachování památek lidové architektury, tradičních řemesel, apod. objekty občanské vybavenosti např. zařízení zdravotnických nebo sociálních služeb, hasičských zbrojnic, obecní /městské policie vč. kamerových systémů Školy a školská zařízení Rozšiřování kulturních a volnočasových zařízení a aktivit – bude podporována rekonstrukce nebo výstavba zejména víceúčelových zařízení Rozvoj služeb odrážejících měnící se demografickou strukturu Regenerace brownfields, pro jiné než průmyslové účely Regenerace veřejných prostranství na sídlištích. 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů ROP Střední Morava Kraje Olomoucký a Zlínský. 657,39 mil. € (cca 18,54 mld. Kč) Regionální rada regionu soudržnosti Střední Morava, Jeremenkova 1211/40b, Olomouc 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů Prioritní osa 1 analogická k ostatním ROP Prioritní osa 2: Rozvoj center (nad 50 tis. ob.), Rozvoj měst (5-50 tis. ob.) a Rozvoj venkova (<5000 ob.) Podporované aktivity jsou podobné: Aktivity zaměřené na fyzickou revitalizaci území Přeložky a výstavba technického a dalšího vybavení území, obnova a výstavba infrastruktury a místních a účelových obslužných komunikací Odstranění nevyužitých staveb a ekologických zátěží Obnova, stavební úpravy a případné rozšíření stávajících objektů Hrubé terénní úpravy a úpravy veřejných prostranství, včetně výsadby okrasné zeleně Transformace neefektivně využívaných urbanizovaných ploch na nové využití Aktivity zaměřené na rozvoj sociální infrastruktury Vzdělávací infrastruktura – především mateřské, základní a střední školy a infrastruktura pro celoživotní učení Infrastruktura pro poskytování sociálních služeb Infrastruktura pro poskytování zdravotní péče Infrastruktura pro poskytování zájmových a volnočasových aktivit , včetně kulturních, sportovních a multifunkčních zařízení Experimenty a pilotní aktivity na posílení regionálních inovačních systémů Úpravy infrastruktury s ohledem na integraci marginalizovaných skupin společnosti 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů Oblast podpory – 2.4 PODPORA PODNIKÁNÍ stavební úpravy a případné rozšíření, modernizace a revitalizace stávajících objektů pro podnikání včetně brownfields, investice do dopravní a technické infrastruktury průmyslových zón a lokalit menšího rozsahu, odstranění nevyužitelných staveb v rámci revitalizace území Příjemci MSP, podpora dle pravidel veřejné podpory a regionální mapy 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů

Školení projektových manažerů 3.4.2017 PRIORITNÍ OSA 3 – CESTOVNÍ RUCH Podporované aktivity podobné ostatním ROP Pouze vybrané regiony - Jesenicko, Šumpersko, Olomouc, Luhačovicko, Rožnovsko, Horní Vsacko 23.10. - 25.10.2007, Pardubice Školení projektových manažerů Cross Czech a.s.