1 ASOCIACE MĚST PRO CYKLISTY Jaroslav Martinek Projekt Central MeetBike (3CE343P2) je realizován prostřednictvím programu Central Europe, který je spolufinancován.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nové výzvy v cyklistické dopravě a cykloturistice
Advertisements

Komunitární program PROGRESS
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
Soutěž Obec přátelská rodině Petr Šimerka ministr práce a sociálních věcí 14. května 2009.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Soutěž Obec přátelská rodině P etr Nečas ministr práce a sociálních věcí 15. května 2008.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
CYKLISTICKÁ INFRASTRUKTURA Jaroslav Martinek Central MeetBike.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Projekt TROLLEY Dobrý den.
1 ASOCIACE MĚST PRO CYKLISTY Ing. Jaroslav Martinek, CDV Projekt Central MeetBike (3CE343P2) je realizován prostřednictvím programu Central Europe, který.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
PODPORA CYKLISTICKÉ DOPRAVY V LIBERECKÉM KRAJI A JEJÍ VAZBA NA CYKLOSTRATEGII 04/2013.
Urban Planning OfficeCity of Dresden Cyklistická doprava v Drážďanech 1. zasedání měst Uherskohradišťské charty Jihlava
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
KONCEPT ROZVOJE CYKLISTIKY VE VELKOMĚTECH Ing. Luděk Sosna, Ph. D., ředitel odboru strategie, MD ČR.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Příklady sítí cyklistických měst
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, / 11 DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, Ing. Martin.
Chomutov, RNDr. Josef POSTRÁNECKÝ URBÁNNÍ DIMENZE VÝHLED V OBDOBÍ 2014+
2. Vedení & zodpovědost Národní pracovní skupina Uherskohradišťská charta / cyklokoordinátoři Jaroslav Martinek (Central MeetBike) Tomáš Řeháček (Mobile.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Zlín cyklistický Josef Novák, člen Rady města Zlína
Praha cyklistická nebo ne? 2012 Vratislav F ILLER Auto*Mat Praha
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní soustavy Ing. Michal Kostelecký Základy dopravní politiky obce, města, regionu.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
Cyklistická infrastruktura a její specifické aspekty ING. JAROSLAV MARTINEK CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Jakým úhlem pohledu se díváš na tento obrázek? Seminář – Bike sharing, Brno, Ing. Jaroslav Martinek.
ITI Pražské metropolitní oblasti. ITI - nový nástroj Evropské komise - Výchozími dokumenty jsou Strategie EU 2020 a návrhy nařízení Evropské komise -
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Propagace cyklistiky v Jihlavě
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Vize, mise, cíle Vize Mise Cíle
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
Transkript prezentace:

1 ASOCIACE MĚST PRO CYKLISTY Jaroslav Martinek Projekt Central MeetBike (3CE343P2) je realizován prostřednictvím programu Central Europe, který je spolufinancován ERDF. Praha,

2 Asociace měst pro cyklisty vzniká jako součást Národní strategie rozvoje cyklistické dopravy ČR Možnost přímého vlivu na realizaci jednotlivých opatření Cyklostrategie, včetně možnosti připomínkování a ovlivňování financování, cyklistické legislativy, společných motivačních kampaní, nebo cykloturistických nabídek.

3

4 Nový webový portál

5 Na jízdní kolo se můžeme dívat z pohledu sloganu „Města krátkých vzdáleností“ Na jízdní kolo se dívejme jako na jednu z možností, která zajišťuje mobilitu občanů města, včetně dětí a seniorů (Integrovaný přístup) Nejde jen o cyklistickou dopravu, ale o sledování celkového integrovaného dopravního konceptu, který vychází z vyššího cíle zlepšení životních podmínek ve městě. VIZE 25

6 1.Usilovat o systémové změny ve financování rozvoje dopravní infrastruktury v ČR ve prospěch cyklistické dopravy Příklady z Jihlavy 1) Dopis na SFDI 2) Pokus o systémové řešení zřízení cyklopruhu. Příprava trvala skoro rok. Projekt jsme měli hotový, ale nemohli projít přes Policii. Úplně první návrh však počítal s jinou komunikací, ale ta je ve vlastnictví Kraje a tam město nepodržel vůbec nikdo. Je to docela významný tah městem a je to spíš o přemalování celé silnice. Nakonec tedy našli jinou komunikaci (v majetku města). Modelový příklad, jak lze řešit danou situaci: Město Třinec se bez problémů dohodlo na podmínkách s Moravskoslezským krajem.

7 2. Usilovat o změny v legislativě ČR ve prospěch procyklistických opatření

8 3. Podpora rozvoje cykloturistiky

9 4. Poradenství pro členy v oblasti plánování rozvoje cyklistiky a městské mobility,

10 5. PR aktivity,

11 6. Zajištění finančních zdrojů pro realizaci konkrétních opatření a aktivit Úvodní společné aktivity 1) Bylo zpracováno vlastní logo asociace a s tím souvisejících podkladů charakterizujících asociaci (hlavičkový papír, budou připraveny vizitky, atd.) 2) Byl zpracován image materiál o asociaci (vytištěn po vašich připomínkách) 3) Byl aktualizován web cyklomesta.cz 4) Asociace byla prezentována na konferenci Velo-City ve Vídni ) Bude Zpracovat kategorie a podmínky pro Cenu cykloměst – kategorie cyklodoprava a mobilita, jako příklad německá fahrradpreis.dehttp:// fahrradpreis.de

12 6. Zajištění finančních zdrojů pro realizaci konkrétních opatření a aktivit Návrh pro realizaci dalších aktivit 1) Prezentace asociace na národní cyklokonferenci v Pardubicích (členové zdarma) 2) Distribuce image materiálu o asociaci obcím a VIP osobám 3) Průběžná aktualizace webu cyklomesta.cz 4) Dopis na MD o finanční příspěvek a spolupráci, včetně dotazu k chodu mezirezortní pracovní skupiny Cyklostrategie a financování cyklokoordinátora 5) Ve spolupráci s „cykloposlanci“ (poslaneckou iniciativou) zaslat dopis na MD a požadovat o urychlené řešení cyklolegislativních problémů 6) Informovat SFDI o založení asociace a požádat, aby jednatel byl členem hodnotitelské komise a mohl připomínkovat pravidla (podpora ze strany Hospodářského výboru 7) informovat o založení další významné instituce a vyžádat si u nich osobní schůzku

13 6. Zajištění finančních zdrojů pro realizaci konkrétních opatření a aktivit Návrh pro realizaci dalších aktivit 8) Průběžně sledovat možnosti vstupu do mezinárodních projektů, iniciativ a aktivit. 9) Budou připraveny podmínky pro vyhlášení soutěže o Cykloměsto. Tato soutěž bude připravena v rámci realizace projektu Mobile ) Navrhnout první PR kampaň asociace na podporu změny klimatu ve vztahu k cyklistické dopravě na rok 2014 a hledat na ni finanční zdroje 11) Realizovat průběžné, standardní PR aktivity (Newsletter, tiskové zprávy, tiskové konference 12) Zapojit se do realizace projektu Integrace plánování k udržitelnosti na městské úrovni jako součást naplňování VIZE 25. Realizace projektu pro léta 2014 – 2015, bez finanční spoluúčasti asociace a obcí). 13) Aktivně vstoupit do realizace projektu Česko jede – 14) Administrativní činnost sekretariátu asociace

14 Města Návrh pro Min. dopravy Počet obyvatel do 50,000do 100,000do 0,5 mil.nad 0,5 mil. Roční poplatek řádní členové Kč Kč Kč Kč přidružení členové Kč8.000 Kč Kč Kčmin Kč sponzoři a podporovatelé min Kč Řádné členství ve sdružení je spojené: 1.Zřízení funkce městského cyklokoordinátora 2.Aktivní politika směrem k cyklistické dopravě S lidským potenciálem (stejné jako u UH charty) S financemi

15 Děkuji za vaši pozornost Ing. Jaroslav Vymazal