Podklad pro veřejné projednávání PÚR ČR 2008 17. září 2008 Brno.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Advertisements

Novela stavebního zákona ve vazbě na ustanovení § 50 návrh územního plánu
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Nástroje územního plánování
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN LIBEREC
Stavební zákon a územní plánování
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů Vyhláška č. 500/2006 Sb., o územně analytických.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Co nového v Karpatské úmluvě? Mgr. Jana Vavřinová Ministerstvo životního prostředí Rožnov pod Radhoštěm, 9. – 10. června 2008.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
Územního plánování na obcích v roce 2007 setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana Kaválková.
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
Politika územního rozvoje ČR 2008 Hodnocení vlivů na evropsky významné lokality a ptačí oblasti Ondřej Volf, 2008.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Novela stavebního zákona
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva Právo životního prostředí I.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června 2014 Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje výjezdní výrobní výbor obce.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
Převod kompetencí krajům (decentralizace a dekoncentrace) Ing. Světlana Kubíková Vrchní ředitelka sekce veřejné správy, Ministerstvo vnitra Praha, 24.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová, náměstkyně pro řízení sekce regionálního rozvoje Ing. Tomáš Sklenář, ředitel odboru územního plánování.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
POLITIKA ÚZEMNÍHO ROZVOJE České republiky, ve znění Aktualizace č. 1 Schválena vládou ČR usn.č. 276/2015 dne , závazná od
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Územní studie silnice II/380 Sokolnice - Čejč Vstupní jednání s obcemi, ORP, úřady územního plánování a stavebními úřady Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Tomáš Sklenář Územně plánovací dokumentace a její aktualizace.
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
Porada pro ÚÚP dne Poznatky z oblasti ÚPČ Ing. Gabriela Šípková Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování a stavebního řádu.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY 3. ÚPLNÁ AKTUALIZACE ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ A STAVEBNÍHO ŘÁDU KÚ ÚK.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP JIHLAVA Jihlava.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Lhůta pro pořízení územní studie
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Územní studie silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
ZÚR JMK zásady pro aplikaci Krajský úřad Jihomoravského kraje seminář
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
Pořizovatelská praxe Poznámky k pořizování územně plánovací dokumentace: Problematika zastavěnosti pozemku, indexu zastavěnosti Územní studie – konzultace,
Závaznost – od (ode dne násl. Zveřejnění)
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Informace o plnění úkolů z Politiky územního rozvoje ČR
Stavební právo.
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
územního plánování na obcích v roce 2007
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR
ZÁSADY ÚZEMNÍHO ROZVOJE PLZEŇSKÉHO KRAJE
Obsah územně plánovacích podkladů
Územně analytické podklady
Aktualizace ZÚR PK Krajský úřad Plzeňského kraje
Transkript prezentace:

Podklad pro veřejné projednávání PÚR ČR září 2008 Brno

 Předložení Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006 vládě ČR byla uloženo usnesením vlády č. 561/2006.  Řídící výbor pro PÚR ČR schválil pro Zprávu … tento obsah:  Úvod  Vyhodnocení plnění úkolů PÚR ČR 2006  Vyhodnocení vlivů na udržitelný rozvoj území  Posouzení vlivů ÚPD krajů a podkladů a dokumentů veřejné zprávy s celostátním zaměřením na uplatňování PÚR ČR 2006  Porovnání PÚR ČR 2006 a PÚR ČR Veřejné projednávání

 Při hodnocení stavu plnění vycházeli zpracovatelé ze sdělení jednotlivých nositelů úkolů.  PÚR ČR 2006 obsahovala celkem 263 úkolů, z nichž bylo do konce března t. r. splněno 35. Veřejné projednávání

 V souladu s tím, že PÚR ČR 2008 byla zpracována podle stavebního zákona č.183/2006, je v ní kladen větší důraz na územní plánování, výrazně ubylo úkolů pro ministerstva a jiné ústřední správní úřady.  Do PÚR ČR 2008 nebyly převedeny úkoly, které byly obecné a jejich naplňování bylo obtížně sledovatelné.  Obecně lze konstatovat že, vzhledem k dlouhodobosti rozvojových záměrů v PÚR ČR 2006, byla převážná část převedena do PÚR ČR Veřejné projednávání

 Pro zvýšení účinnosti PÚR ČR 2008 byly upraveny a aktualizovány republikové priority územního plánování pro zajištění udržitelného rozvoje území z PÚR ČR  Byly koncipovány další nové priority.  Vyhodnocení a metodické upřesnění vymezování rozvojových oblastí a os potvrdilo platnost vymezení rozvojových oblastí z PÚR ČR  Do návrhu PÚR ČR 2008 byla zařazena 1 nová rozvojová osa: Ostrava – Třinec – hranice ČR/Slovensko (- Čadca). Veřejné projednávání

 Na základě podnětů krajů a celostátního porovnání specifických oblastí byla kapitola rozšířena o 2 nové specifické oblasti:  Krušné hory,  Krkonoše – Jizerské hory.  Naopak byla v PÚR ČR 2008 vypuštěna specifická oblast Rakovnicko – Kralovicko - Podbořansko. Veřejné projednávání

 Nově bylo do PÚR ČR 2008 zařazeno 5 železničních koridorů.  V oblasti silniční dopravy byly do PÚR ČR zařazeny nově 3 koridory.  Vzhledem k tomu, že nebylo do rozhodnuto o další územní ochraně území kanálu D -O –L, byl tento rozvojový záměr znovu zařazen do PÚR ČR  V oblasti letišť byly zařazeny dva nové rozvojové záměry – rozšíření letiště Karlovy Vary a nové mezinárodní letiště České Budějovice. Veřejné projednávání

 Byl vyřazeny rozvojové záměry, které svým charakterem nepatří do PÚR, případně jejich aktuálnost pominula.  V oblasti technické infrastruktury bylo zařazeno nově 5 koridorů pro plynovody, dálkovody a produktovody.  Dále byly nově zařazeny rozvojové záměry na vymezení ploch pro podzemní zásobníky plynu, pro novou elektrickou/transformační stanici a pro významný energetický zdroj. Veřejné projednávání

 Z důvodu neaktuálnosti byly vyřazeny 2 rozvojové záměry.  Do PÚR ČR 2008 byla nově zařazena kapitola „Další úkoly pro územní plánování“.  Jsou v ní zahrnuty úkoly pro kraje, týkající se mj. vymezení nadmístních rozvojových os a nadmístních specifických oblastí. Veřejné projednávání

Děkuji za Vaši pozornost Veřejné projednávání