Zapojení školy do projektu T.I.M.E

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracoval : Ing. Petr Fojtík Datum:
Advertisements

Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
Střední odborná škola logistická a střední odborné učiliště Dalovice
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Číslo operačního programu: CZ.1017 Název OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: AutoNet, nová kvalita výuky v autooborech na středních.
Střední škola automobilní, mechanizace a podnikání, Krnov, příspěvková organizace, Opavská 49, Krnov Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Střední odborná škola automobilní a Střední odborné učiliště automobilní Dukla 313, Ústí nad Orlicí SOŠ a SOU automobilní v Ústí nad Orlicí je státní školou.
Průmyslová střední škola Letohrad
Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
Střední škola automobilní Holice Nádražní 301, HOLICE Sociální partnerství odborných škol Brno Tento projekt je spolufinancován z Evropského.
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Odborná přednáška Dělení technických materiálů I,
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty OP VK a jejich využití pro popularizaci technických oborů a zlepšení kvality vzdělávání v technických oborech.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
PREZENTACE PROJEKTU T.I.M.E. Řídící výbor - Odry
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Nabídka studijních a učebních oborů Školní rok 2012/2013.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
Cesta k modernímu vzdělávání
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Proměna škol v Centra celoživotního učení KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 11. listopadu 2011.
Seminář – Řízení projektů ve školství Termín – 13. Listopad 2006 Místo - Slezská univerzita v Opavě Vzdělávací centrum v Krnově.
Další vzdělávání v technických oborech Krajská konference projektu UNIV 2.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Zkušenosti s dalším vzděláváním ve Střední škole dopravy, obchodu a služeb Moravský Krumlov.
Dělnická 15, Děčín VI Tel.: Střední škola lodní dopravy a technických řemesel, Děčín VI příspěvková organizace Dělnická.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Nová závěrečná zkouška ve spolupráci škol a firem POSPOLU Olga Kofroňová, NÚV
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Studijní obory  M/001 Strojírenství se zaměřením:  počítačová podpora konstruování  management jakosti  denní forma vzdělávání pro žáky 9. tříd.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Poznatky a zkušenosti z projektu CZ / /0058 „Prohloubení manažerských dovedností řídicích pracovníků malých a středních podniků“ Jiří Vaněk.
UNIV 2 Kraje – Kraj Vysočina Mgr. Zdeněk Musil. Střední škola obchodní a služeb SČMSD, Žďár nad Sázavou, s.r.o.
Rozvoj technického vzdělávání Strategie a hlavní cíle týmu 81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Brno, 4. dubna 2013 Předkládá: Řídící tým.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Poděbradská 93, Pardubice Tel: Vypracoval: Lukáš Nekola V rámci předmětu: Technologie.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Střední škola dopravy, obchodu a služeb.
1. června Příklad dobré praxe Začlenění rozšířeného vstupního školení řidičů do výuky.
VOŠ, SPŠ automobilní a technická České Budějovice © 2011.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Evropský projekt vzdělávání pedagogických pracovníků Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
EVROPSKÝ PROJEKT VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ VYHODNOCENÍ PROJEKTU.
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Stáže pedagogických pracovníků u zaměstnavatelů
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Krajský metodický kabinet AUTOMOBILNÍ TECHNIKY
Modernizace odborného vzdělávání OLOMOUC - pondělí 14. května 2018
Výsledky dotazníkovÝCH šetření
Setkání kariérových poradců
Setkání kariérových poradců oblasti LOUNY, MOST a CHOMUTOV
Transkript prezentace:

Zapojení školy do projektu T.I.M.E Zpracoval : Ing. Zdeněk Welna Datum: 09. 10. 2011

Základní údaje o škole : Zapojení do T.I.M.E. Základní údaje o škole : NÁZEV ŠKOLY : Střední škola automobilní, mechanizace a podnikání, Krnov, příspěvková organizace SÍDLO : 794 01 Krnov, Opavská 49 Web, E-mail : www.ssamp-krnov.cz , skola@ssamp-krnov.cz Počet žáků : 450 Počet tříd : 17 Domov mládeže : UBYTOVACÍ KAPACITA 180 ŽÁKŮ Školní kuchyně : STRAVOVACÍ KAPACITA 700 JÍDEL Vlastní autoškola : 2 NÁKLADNÍ AUTOMOBILY DAF, (sk. T, B, C, E) Vlastní svářečská škola : REKVALIFIKAČNÍ KURZY PRO ŽÁKY ŠKOLY A PRACOVNÍKY STROJÍRENSKÝCH FIREM ZK 111 1.1 , ZK 135 1.1 , ZK 311 1.1 EN 287-1

Aktuální oborová nabídka : Zapojení do T.I.M.E. Aktuální oborová nabídka : 41-45-M/01 MECHANIZACE A SLUŽBY (čtyřletý studijní obor zakončený maturitní zkouškou ) 39-41-L/01 AUTOTRONIK 63-41-M/01 EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ 23-68-H/01 MECHANIK OPRAVÁŘ MOTOROVÝCH VOZIDEL ( tříletý učební obor zakončený závěrečnou zkouškou ) 23-68-H/01 MECHANIK OPRAVÁŘ MOTOROVÝCH VOZIDEL VE ZKRÁCENÉ DÉLCE STUDIA 1,5 ROKU ŘIDIČ PROFESIONÁL ( 1,5 letý učební obor zakončený závěrečnou zkouškou) Všechny uvedené obory vzdělávání jsou vyučovány podle ŠVP.

Zdůvodnění zapojení do projektu T.I.M.E. Zapojení do T.I.M.E. Zdůvodnění zapojení do projektu T.I.M.E. CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ODBORNÝCH PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ PRO ZAJIŠTĚNÍ APROBOVANOSTI A ERUDOVANOSTI V RÁMCI STŘEDNÍCH ŠKOL MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZLEPŠENÍ VZDĚLÁVACÍ NABÍDKY PRO ODBORNÉ PEDAGOGICKÉ PRACOVNÍKY STŘEDNÍCH ŠKOL MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE VYUŽITÍ ZKUŠENOSTÍ Z JIŽ REALIZOVANÝCH PROJEKTŮ (TC PRO VÍCEÚČELOVÉ SVAŘOVÁNÍ, TC NA BRUNTÁLSKU) VYUŽITÍ PERSONÁLNÍ A MATERIÁLNÍ KAPACITY SŠAMP, KRNOV VYUŽITÍ SPOLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY A ZAMĚSTNAVATELI MATERIÁLNÍ DOVYBAVENÍ ŠKOLY

Aktivity školy v projektu T.I.M.E. Zapojení do T.I.M.E. Aktivity školy v projektu T.I.M.E. A, REALIZACE PROJEKTOVÉHO DNE - OSLOVENO 15 ŠKOL, ZÚČASTNILY SE 2 ŠKOLY B, ÚČASTNÍCI NA SEMINÁŘI MBTI : - ZÚČASTNILO SE 11 PP ŠKOLY - PŘÍNOS : VYSOKÁ ODBORNOST A ERUDOVANOST LEKTORŮ DOBRÁ VOLBA PŘEDNÁŠENÝCH TÉMAT VYUŽITÍ POZNATKŮ PRO VLASTNÍ PEDAGOGICKOU PRÁCI C, REALIZACE PILOTÁŽI MODULŮ : - DĚLENÍ TECHNICKÝCH MATERIÁLŮ A SVAŘOVÁNÍ SPECIÁLNÍCH MATERIÁLŮ HARDOX A WELDOX - MODERNÍ METODY V DOPRAVĚ A PŘEPRAVĚ PRO 21.STOLETÍ

Aktivity školy v projektu T.I.M.E. Zapojení do T.I.M.E. Aktivity školy v projektu T.I.M.E. OBOU PILOTÁŽÍ SE ZÚČASTNILO 32 PP ŠKOLY VE FÁZI PŘÍPRAVY JSOU STÁŽE V PODNICÍCH PRAXE STÁŽE SE ZÚČASTNÍ 10 PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ ŠKOLY ZAHÁJENÍ STÁŽÍ V ÚNORU 2012 LISTOPAD – PROSINEC 2011, ZAHÁJENÍ REALIZACE MODULŮ PRO 30 PP VYBRANÝCH ODBORNÝCH ŠKOL

Informace o spolupráci se zaměstnavateli. Zapojení do T.I.M.E. Informace o spolupráci se zaměstnavateli. A, JAK BYL PROVEDEN VÝBĚR ODBORNÍKŮ Z PRAXE, ZAPOJENÝCH DO MODULŮ ? NA ZÁKLADĚ ZKUŠENOSTÍ Z DLOUHODOBÉ SPOLUPRÁCE PŘI ZAJIŠŤOVÁNÍ ODBORNÝCH PRAXÍ PRO ŽÁKY ŠKOLY NA ZÁKLADĚ SPOLUPRÁCE PŘI DŘÍVE REALIZOVANÝCH PROJEKTECH B, POČET ZAPOJENÝCH ODBORNÍKŮ Z PRAXE – CELKEM 9 C, ZAJIŠTĚNÍ VÝBĚRU PODNIKŮ PRO STÁŽE ( OSOBNÍ JEDNÁNÍ S FIRMAMI REGIONU, HOSPODÁŘSKOU KOMOROU, ZKUŠENOSTI Z PŘEDCHÁZEJÍCÍ SPOLUPRÁCE

Informace o spolupráci se zaměstnavateli. Zapojení do T.I.M.E. Informace o spolupráci se zaměstnavateli. D, PODNIKY A SOCIÁLNÍ PARTNEŘI SE KTERÝMI SŠAMP, KRNOV V PROJEKTU T.I.M.E. SPOLUPRACUJE. ELFE, s.r.o. Krnov ( Ing. Jedinák, IWE ) Celní úřad Krnov (p. Strakoš ) PROMONT, a.s. ( Ing. Sala, IWE, IWI-C ) ČSOB POJIŠŤOVNA a.s. (p. Vilímková) SANTA TRANS, s.r.o. Krnov (p.Filip) SPOJENÉ SLÉVÁRNY, s.r.o. Krnov ( Ing. Horký ) EVRAZ VÍTKOVICE STEEL, a.s. (Ing. Merta ) SSAB SCHWEDISCH STEEL, s.r.o. ( Ing.Mika)

Realizovaná praktická část ve firmách. Zapojení do T.I.M.E. Realizovaná praktická část ve firmách. ELFE, s.r.o. Krnov ( Ing. Jedinák IWE ) PROMONT, a.s. ( Ing. Sala IWE, IWI-C ) SANTA TRANS, s.r.o. Krnov ( p.Filip ) SPOJENÉ SLÉVÁRNY, s.r.o. Krnov ( Ing. Horký ) EVRAZ VÍTKOVICE STEEL, a.s. (Ing. Merta )

Zapojení do T.I.M.E.

Zapojení do T.I.M.E.

Zpracoval : Ing. Zdeněk Welna e-mail: skola@ssamp-krnov.cz Děkuji za pozornost Zpracoval : Ing. Zdeněk Welna Datum: 09.10.2011 Kontaktní údaje: Tel.: 736 264 442 e-mail: skola@ssamp-krnov.cz