Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zkušenosti s dalším vzděláváním ve Střední škole dopravy, obchodu a služeb Moravský Krumlov.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zkušenosti s dalším vzděláváním ve Střední škole dopravy, obchodu a služeb Moravský Krumlov."— Transkript prezentace:

1 Zkušenosti s dalším vzděláváním ve Střední škole dopravy, obchodu a služeb Moravský Krumlov

2 STŘEDNÍ ŠKOLA DOPRAVY, OBCHODU A SLUŽEB nám. Klášterní 127 Moravský Krumlov 672 01 odloučené pracoviště Ivančice tel: 515 322 243 515 324 709 fax: 515 324 724 e-mail: sou.mkrumlov@zn.orgman.cz

3 1. Obory vzdělání s maturitní zkouškou Čtyřleté studium – denní forma vzdělávání Na pracovišti v Moravském Krumlově:  63-41-M/01 Ekonomika a podnikání  39-41-L/01 Autotronik Na pracovišti v Ivančicích:  63-41-M/01 Ekonomika a podnikání  41-45-M/01 Mechanizace a služby

4 2. Obory vzdělání s výučním listem Tříleté studium – denní forma vzdělávání Na pracovišti Moravský Krumlov:  23-51-H/01Strojní mechanik  23-68-H/01Mechanik opravář motorových vozidel  41-54-H/01Podkovář a zemědělský kovář  65-52-H/01Kuchař –číšník  82-51-H/01Umělecký kovář a zámečník, pasíř  33-56-H/01Truhlář Na pracovišti Ivančice:  23-68-H/01 Mechanik opravář motorových vozidel  23-51-H/01 Strojní mechanik  23-55-H/02 Karosář  23-56-H/01 Obráběč kovů

5 3. Nástavbové studium Dvouleté studium – denní forma vzdělávání, žák získá střední vzdělání s maturitní zkouškou  64-41-L/51 Podnikání

6 4. Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Tříleté studium – denní forma vzdělávání s výučním listem  41-55-E/01Opravářské práce  65-52-E/01Stravovací a ubytovací služby

7 MATERIÁLNÍ VYBAVENÍ ŠKOLY, PERSONÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Škola je velmi dobře vybavena, je proto vhodné využít toto vybavení nejen pro počáteční vzdělávání, ale také pro další vzdělávání dospělých. Mimo prostor pro výuku je možné pro další vzdělávání využít i ubytování v nově rekonstruovaném domově mládeže a stravování ve školní jídelně. Také personální zabezpečení výuky pro počáteční a další vzdělávání je na vysoké úrovni.

8 Jídelna

9 Tělocvična

10 Domov mládeže

11 Pokoje

12 Jazyková učebna

13 Učebna laboratorního měření, ICT

14

15 Cvičné kuchyně

16 Autodílna

17 Kovárna

18 Další dílny

19

20 Vzdělávací programy pro další vzdělávání  Základy podnikání od A až do Z  Zámečník – dílčí kvalifikace  TurboCAD  Příprava na státní zkoušku ze zpracování textů  Svářečské kurzy

21 Základy podnikání od A až do Z VP byl zpracován v rámci projektu UNIV 2 kraje, 1. pilotáž proběhla v loňském školním roce. Na základě požadavků absolventů této pilotáže jsme do programu zařadili další vzdělávací modul – příprava na přijímací pohovor a v současné době probíhá 2.pilotáž tohoto VP.

22 Vzdělávací moduly v programu ZP: právní formy podnikání, pracovní právo, daňová soustava, sociální a zdravotní pojištění, finanční gramotnost, základy účetnictví, počítač v podnikání, příprava na přijímací pohovor, podnikatelský plán.

23 Absolvent vzdělávacího programu je vybavený znalostmi a dovednostmi, které uplatní při vlastní podnikatelské činnosti. Je připravený samostatně zvládnout všechny aktivity vedoucí k získání živnostenského oprávnění pro fyzickou osobu, založení firmy a jejímu úspěšnému provozování. Výstupem VP je osvědčení o rekvalifikaci.

24

25 Očekávání účastníků VP před zahájením výuky: získání všeobecného přehledu před založením vlastní firmy, zlepšení současného pracovního uplatnění, získání nových znalostí, zvládnutí daňové evidence, správné rozhodnutí při výběru právní formy podnikání, zpracování vlastního podnikatelského plánu.

26 Zhodnocení kurzu účastníky po jeho absolvování-klady zpracoval jsem si vlastní podnikatelský plán, který využiji pro zahájení vlastní podnikatelské činnosti, získal jsem nové znalosti z právní oblasti, z oblasti daní, rozlišuji rozdíly mezi jednotlivými právními formami podnikání, vím, která forma je pro moji podnikatelskou činnost nejvýhodnější, získal jsem nové dovednosti při práci s počítačem.

27 Zhodnocení kurzu účastníky po jeho absolvování-zápory měl jsem méně času na rodinu a své zájmy, někdy mi vadilo mluvit před druhými lidmi, v některých modulech (např. účetnictví) bych potřeboval více času na procvičení učiva.

28 TurboCAD Tento VP je zpracováván ve 3. vlně v rámci projektu UNIV 2, jeho pilotáž je plánována na květen-červen 2012. Program je vhodný pro podnikatele v oblasti výroby nábytku nebo ve stavebnictví. Jeho absolventi budou zvládat základy práce s programem TurboCAD – program pro přesné technické kreslení, který nabízí vysokou úroveň v navrhování konstrukčního řešení výkresové dokumentace.

29 Přínos dalšího vzdělávání pro školu: Zlepšení image školy. Zvýšení počtu zájemců o studium i v počátečním vzdělávání – pokud jsou se vzděláváním ve škole spokojeni rodiče, prarodiče, pošlou nám také svoje děti. Získání další možnosti finančního ohodnocení pro pedagogické pracovníky v oblasti, kterou velmi dobře znají.

30 Přínos dalšího vzdělávání pro účastníky vzdělávacích akcí Zvýšení konkurenceschopnosti na trhu práce i v současném zaměstnání – možnost dosažení lepší pracovní pozice. Zvýšení celkové vlastní spokojenosti, obohacení života, aktualizace současných vědomostí a dovedností. Aktivnější trávení volného času (u zájmového vzdělání). U pilotáží VP v rámci projektu UNIV 2 kraje je vzdělávání pro účastníky bezplatné.

31 Možná ohrožení v dalším vzdělávání Finanční náročnost dalšího vzdělávaní pro účastníky, omezený přístup k jiným možnostem financování – výběrová řízení ÚP jsou zaměřena výhradně na vzdělávání ve Znojmě, Brně, není zájem hradit VP v menších městech. Nedostatek času – většina lidí preferuje rozdělení času mezi práci, rodinu a odpočinek.

32 Nedůvěra v efektivnost dalšího vzdělávání při hledání práce. Nedostatek motivace pro účastníky, neochota se dále vzdělávat. Často nízká propagace dalšího vzdělávání v regionu.


Stáhnout ppt "Zkušenosti s dalším vzděláváním ve Střední škole dopravy, obchodu a služeb Moravský Krumlov."

Podobné prezentace


Reklamy Google