Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EVROPSKÝ PROJEKT VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ VYHODNOCENÍ PROJEKTU.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EVROPSKÝ PROJEKT VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ VYHODNOCENÍ PROJEKTU."— Transkript prezentace:

1 EVROPSKÝ PROJEKT VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ VYHODNOCENÍ PROJEKTU

2 Střední odborná škola a střední odborné učiliště dopravní Čáslav, příspěvková organizace  Jak jsou získané vědomosti (materiály) začleněny do školního vzdělávacího programu (ŠVP)  Jaká je podpora zřizovatele k naší škole  Co jsme schopni jako škola udělat pro žáka  Návrh a způsob pokračování vzdělávání pro pedagogy

3 Jak jsou získané vědomosti (materiály)začleněny do školního vzdělávacího programu  Při tvorbě školního vzdělávacího programu (ŠVP) byly poznatky a získané materiály využity v předmětech automobily, opravárenství a diagnostika u tříletého učebního oboru automechanik u čtyřletého studijního oboru autotronik v předmětech motorová vozidla a technologie.  Konkrétně v přípravě na jednotlivé vyučovací hodiny, kdy byly učiteli odborných předmětů vytvořeny prezentace se zakomponovanými novinkami získané z jednotlivých školení a ty jsou využívány při výuce - automobily, motorová vozidla.

4  V praktické výuce jsou materiály ze školení promítány formou datového projektoru při instruktážních hodinách s následným okomentováním (Zdeněk Špatenka – 3 a 4 ročníky studijního oboru autotronik)  V předmětu opravárenství a diagnostika byly vypracovány učební texty reagujícími na nové poznatky ve vývoji automobilů a nových technologií  Získané poznatky a materiály jsou dále předávány formou jednodenních školení ostatním učitelům v regionu (středočeský kraj – zapojeno 6 škol)

5 Jaká je podpora zřizovatele směrem k naší škole?  Prioritní podporou zřizovatele bylo rozhodnutí, že jsme byly vybráni jako pilotní škola s následným podpisem smlouvy o realizaci projektu.

6 Co jsme schopni jako škola udělat pro žáky.  Škola je sice limitována finančními prostředky poskytovanými zřizovatelem, ale dlouholetou postupnou modernizací školních dílen novými diagnostickými přístroji a zařízeními můžeme poskytnout žákům kvalitní praktický výcvik pod vedením zkušených učitelů.  V oblasti teoretické výuky jsou aplikovány nejnovější poznatky a zkušenosti vyplývající z konstrukčních novinek jednotlivých výrobců automobilů.  Během výuky je využíváno možnosti exkurzí v jednotlivých strojírenských závodech zabývajících se výrobou jednotlivých komponentů automobilů.

7 Návrh a způsob pokračování vzdělávání pro pedagogy  Jako účastníci tohoto projektu od samého počátku jeho vzniku (ing.Stanislav Vidlák a Zdeněk Špatenka) kvitujeme možnost jeho dalšího pokračování,  Vzhledem k tomu, že projekt běží již několik let a došlo k částečné obměně účastníků školení z řad pedagogů,bylo by dobré první školení zopakovat ve zkrácené době (2 -3 dne) s následnými seznámeními s novinkami (1-2 dny) 3x ročně


Stáhnout ppt "EVROPSKÝ PROJEKT VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ VYHODNOCENÍ PROJEKTU."

Podobné prezentace


Reklamy Google