Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní 403 340 04 Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠKOLNÍ ZPRÁVY O PŘEDBĚŽNÝCH VÝSLEDCÍCH MZ V ROCE 2011 PRVNÍ Z KROKŮ VYUŽITÍ STÁTNÍ MATURITY PRO ZVÝŠENÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ NA SŠ.
Advertisements

Evaluace v mateřské škole
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
Vlastní hodnocení školy
1. Vstup do pilotního projektu RVP GV
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Základní škola při Biskupském gymnáziu Krupka 1 - Bohosudov
Pedagogická rada
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Cesta ke kvalitě v praxi
AUTOEVALUACE ACADEMIA MERCURII NÁCHOD ZAMĚŘENÍ NA OBLASTI: Průběh vzdělávání – výuka, výsledky ( metody, náročnost, rozvoj klíčových kompetencí, umístění.
Autoevaluace škol v Moravskoslezském kraji
Hodnocení školy zřizovatelem
Autoevaluace z pohledu České školní inspekce
„Veterinární ekokodex“ Minimalizace a třídění odpadů, úspory energie, vody a zlepšení životního prostředí školy. Registrační číslo projektu: PF03-09/031.
Hodnocení škol a školských zařízení
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOL A HODNOCENÍ ČŠI
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE NÁLEŽITOSTI ICT PLÁNU ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Mgr. Jana Palanská.
Vzájemná hospitační činnost
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
ČŠI a vlastní hodnocení školy
Vlastní hodnocení školy
AUTOEVALUACE ZŠ Olomouc, Mozartova 48
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
Gymnázium, základní škola a mateřská škola Mánesova Sokolov
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
„ VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY “ Základní škola, Liberec, Lesní 575/12
Přijímací řízení pro školní rok 2009/2010 Přijímací řízení pro školní rok 2009/2010 Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy.
Zpracoval: Ing. Petr Hajný, ředitel školy
Základní škola a Odborná škola Zbůch, V Sídlišti 349, Mgr. Milena Peteříková Konference projektu 11. listopadu 2009 Studijní a vědecká knihovna,
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
Autoevaluační nástroje na naší škole
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Ing. Eva Kotková & Ing.
Autoevaluace Vlastní hodnocení školy ve Střední škole Horní Bříza.
Autoevaluace na SZŠ a VOŠZdr. Liberec vyhláška č.15/2005 Sb. na naší škole od roku 2006 tříletý cyklus ošetřeno směrnicí ředitelky školy výchozí dokument.
„Umět a znát, abychom si v životě věděli rady“
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Vlastní hodnocení školy
Základní škola a Mateřská škola Stařeč, okres Třebíč
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE EVALUACE ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
vlastní hodnocení školy
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
AUTOEVALUACE ZŠ Olomouc, Mozartova 48
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
Autoevaluace školy RNDr. Irena Přádná Gymnázium F. X. Šaldy Liberec 2007
AUTOEVALUACE KVALITA A EFEKTIVITA VÝUKY
Výchovný poradce v systému poradenských služeb na základní škole
1 Evaluace a hodnocení EvaluaceAutoevaluace ©. 2 EVALUACE /Autoevaluace EVALUACE vyjadřuje souhrnně teorii, metodologii a praxi veškerého hodnocení nejrůznějších.
Vlastní hodnocení školy KA 03/5 Metodická setkávání „Vzdělávací tržiště“ Mgr. Pavlína Karlová.
Klíčová aktivita 3 Profesní portfolio Ing. Aleš Jurečka Praha,
Evaluace v mateřských školách
Základní vzdělávání a další …
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Psychologie ve školní praxi - seminář
Evaluace v mateřských školách
První zkušenosti s evaluací
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Základní škola a mateřská škola ANGEL V Praze 12
Transkript prezentace:

Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní 403 340 04 Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy

Obsah Příprava Znaky určující efektivitu školy Hlavní oblasti hodnocení Časový harmonogram Využití Zdroje

Příprava Motivace Monitorování – oblasti a nástroje Kritéria pro analýzu Tvorba týmu Časový harmonogram

Znaky určující efektivitu školy Důraz na výkony žáků, vysoká očekávání Důraz vedení školy na pedagogický proces Soudržnost pedagogického sboru Kvalita kurikula Klima školy Důraz na hodnocení výsledků žáků i práce školy Zapojení rodičů Klima tříd Efektivita využití času Strukturovanost výuky Míra samostatné práce žáků Diferenciace/individualizace výuky Kvalita žákovského portfolia Kvalita a četnost zpětné vazby

Hlavní oblasti hodnocení: vyhláška č. 15/2005 Podmínky ke vzdělávání Průběh vzdělávání Podpora školy žákům, spolupráce s rodiči, vliv vzájemných vztahů školy, žáků, rodičů apod. Výsledky vzdělávání žáků Řízení školy, kvalita personální práce, DVPP Úroveň výsledků práce školy vzhledem k podmínkám vzdělávání a ekonomickým zdrojům

Podmínky ke vzdělávání Ekonomické Demografické Personální Materiální, technické, hygienické Kulturní Politické

Hodnocení průběhu vzdělávání Žákovské dotazníky Učitelské dotazníky Rodičovské dotazníky Hospitace

Hodnocení vztahů žák – škola, rodiče – škola, zřizovatel – škola, Přístup k informacím Výchovné poradenství, preventivní programy Spolupráce se zástupci žáků (Školní parlament) Spolupráce se zřizovatelem, školskou radou Školní dokumentace, dotazníky, diskuse

Hodnocení výsledků vzdělávání Výsledky vzhledem ke stanoveným cílům Žákovské testy (např. Scio, Cermat, vlastní atd.) Statistika – přijetí na SŠ Úspěchy v soutěžích Zapojení do projektů (Portfolio žáků)

Řízení školy, kvalita personální práce, DVPP Kvalita systémového řízení Plánování Organizace školy Vedení lidí Kontrolní systém Dotazníky pro učitele Diskuse Analýza školní dokumentace

Hodnocení práce školy ve vztahu k podmínkám vzdělávání Efektivita využívání lidských a materiálních zdrojů Přidaná hodnota u žáků Prezentace školy na veřejnosti Analýza školní dokumentace

Monitorování - zdroje informací Analýza dokumentů školy Hospitace vedení školy a vzájemné hospitace Testy Dotazníky Diskuze Pracovní rozhovory Žákovské práce Výsledky soutěží Externí hodnocení

Kritéria hodnocení Cíle vzdělávání Plány práce Právní předpisy Očekávání Porovnání s jiným školským zařízením Porovnání s vlastním dřívějším stavem

Hodnotící škály Bodování Slovní vyjádření výběr z navržených formulací vlastní formulace respondenta

Časový harmonogram 2008 - 2010 Září: stanovení cíle autoevaluace a návrh struktury do 30.9.2008 Říjen, listopad: přípravné práce Prosinec, leden: kontrola plnění tematických plánů Únor: žákovské dotazníky Březen: vyhodnocení žákovských dotazníků Duben: rodičovské dotazníky Květen, červen: vyhodnocení dotazníků, kontrola plnění tematických plánů hospitace: průběžně Srpen, září: kompletace zprávy – předložení pedagogické radě do 31.10. 2010 za období školního roku 2008/09 a 2009/10

Využití Úprava ŠVP Zlepšování slabých stránek školy Upevňování a rozvíjení silných stránek školy ČŠI Jednání se zřizovatelem

Zdroje Starý, K. : Autoevaluace školy, Pilot S. NÚOV Praha 2005 Vaštatková, J. : Úvod do autoevaluace školy. UP Olomouc 2006 Zákon č. 561/2004 Sb. – školský zákon ŠVP Škola pro život. ZŠ Železná Ruda 2007 Roupec, P. : Vedení školy. Autoevaluace. Raabe Praha 1997 Slavík, J. : Hodnocení v současné škole. Portál Praha 1999 www.rvp.cz

Slovo na závěr Zaměstnanci mají být vedením školy utvrzováni v tom, že jsou významnými články v nabídce vzdělání a dalších služeb a mají přímý vliv na jejich kvalitu.