Financování podnikatelských projektů v oblasti CR z prostředků EU a ČR BBS. Miroslav Kotoun Český Krumlov, 19. listopadu 2004.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
ROP – možnosti pro cestovní ruch
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
pro integrovaný projekt
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR odbor politiky bydlení Podpora výstavby technické infrastruktury.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Zaměření Národního programu podpory CR v roce 2011 Podprogram Cestování dostupné všem.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Téma: DOTACE LIBERECKÉHO KRAJE OBLAST SPORTU A TĚLOVÝCHOVY 2015 – 57 mil. Kč, 2016 – 55 mil. Kč Dotační programy PŘÍMÉ PODPORY z rozpočtu LK (2015 – 12.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Regionální kolegium CR – pracovní skupina pro CR 6. června 2016.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
NPPCRR Národní program podpory CR v regionech
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Informace o výzvě pro školy
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
odbor politiky bydlení
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

Financování podnikatelských projektů v oblasti CR z prostředků EU a ČR BBS. Miroslav Kotoun Český Krumlov, 19. listopadu 2004

Státní program cestovního ruchu  Program vyhlašován každoročně začátkem roku  Gestor programu – MMR  Platební agentura: Česká spořitelna a.s.

Státní program cestovního ruchu Členění programu:  Podprogram č. 1 -Podpora rozvoje lázeňství  Podprogram č. 2 -Podpora budování doprovodné infrastruktury cestovního ruchu pro sportovně - rekreační aktivity  Podprogram č. 3 - Podpora prezentace České republiky jako destinace cestovního ruchu

Státní program cestovního ruchu Podprogram č. 1 -Podpora rozvoje lázeňství :  Je určen na rekonstrukci a vybudování lázeňské infrastruktury v majetku města nebo obce. Formou podpory je dotace pro města nebo obce až do výše 50 % celkových rozpočtových investičních nákladů akce v příslušném roce. Podprogram č. 2 - Podpora budování doprovodné infrastruktury cestovního ruchu pro sportovně- rekreační aktivity  Je určen občanským sdružením (sportovním a turistickým svazům, klubům, spolkům apod.) a podnikatelským subjektům (právnickým a fyzickým osobám) na rekonstrukci a vybudování doprovodné infrastruktury cestovního ruchu pro sportovně-rekreační aktivity účastníků cestovního ruchu ve formě dotace až do výše 50 % celkových rozpočtových investičních nákladů akce v příslušném roce.

Státní program cestovního ruchu Podprogram č. 3 -Podpora prezentace České republiky jako destinace cestovního ruchu  Je určen obcím, svazkům obcí, krajům, podnikatelským subjektům (právnickým nebo fyzickým osobám), občanským sdružením a obecně prospěšným společnostem na propagační a marketingové aktivity zaměřené na prezentaci ČR jako destinace cestovního ruchu ve formě dotace až do výše 50 % celkových rozpočtových neinvestičních nákladů akce v příslušném roce.

Státní program cestovního ruchu Podprogram č. 2 - Podpora budování doprovodné infrastruktury cestovního ruchu pro sportovně- rekreační aktivity Cíl podprogramu:  Cílem podprogramu je vytvořit ekonomické podmínky pro rozšíření nabídky doprovodné infrastruktury cestovního ruchu pro sportovně-rekreační aktivity Možný žadatel:  Příjemcem podpory může být občanské sdružení (sportovní a turistický svaz, klub, spolek) a podnikatelský subjekt (právnická nebo fyzická osoba)

Státní program cestovního ruchu Podprogram č. 2 - Podpora budování doprovodné infrastruktury cestovního ruchu pro sportovně- rekreační aktivity Podporované aktivity:  vybudování, oprava a rekonstrukce cyklostezek (účelová komunikace vybudovaná pro cykloturistiku, zpevněný povrch, náklady na 1 km cca 1,0 – 1,5 mil. Kč) v rámci sportovně-rekreačních aktivit  rekonstrukce a vybudování parkoviště a odpočívárny pro cykloturistiku  rekonstrukce a vybudování infrastruktury pro rekreační a sportovní plavby (vodácký kemp, tábořiště, přístaviště)

Státní program cestovního ruchu Podprogram č. 2 - Podpora budování doprovodné infrastruktury cestovního ruchu pro sportovně- rekreační aktivity Podporované aktivity:  rekonstrukce a vybudování víceúčelového nezastřešeného hřiště pro míčové sporty u ubytovacího zařízení cestovního ruchu (mimo fotbalové hřiště)  rekonstrukce a vybudování tenisového hřiště u ubytovacího zařízení cestovního ruchu  rekonstrukce a vybudování bazénu, koupaliště (včetně sauny u těchto zařízení)  rekonstrukce a vybudování jezdecké stáje a jízdárny

Státní program cestovního ruchu Podprogram č. 2 - Podpora budování doprovodné infrastruktury cestovního ruchu pro sportovně- rekreační aktivity Podporované aktivity:  vybudování technického zasněžování  pořízení techniky na úpravu sjezdových a běžeckých tratí  pořízení odbavovacího systému u lyžařských vleků  rekonstrukce a vybudování lyžařských vleků, večerního osvětlení lyžařských tratí

Státní program cestovního ruchu Podprogram č. 2 - Podpora budování doprovodné infrastruktury cestovního ruchu pro sportovně- rekreační aktivity Podporované aktivity:  vybudování infrastruktury pro adrenalinové sporty (např. lanové centrum pro výcvik horolezectví)  rekonstrukce a vybudování veřejného WC u sportovně-rekreačního zařízení  rekonstrukce a vybudování dalších zařízení sloužících rozvoji cestovního ruchu

Státní program cestovního ruchu Podprogram č. 2 - Podpora budování doprovodné infrastruktury cestovního ruchu pro sportovně- rekreační aktivity Forma podpory:  až do výše 50 % celkových rozpočtových investičních nákladů akce v příslušném roce.  Výše dotace poskytnuté podnikatelskému subjektu nesmí přesáhnout míru veřejné podpory uvedenou v Rozhodnutí Úřadu pro hospodářskou soutěž (č.j. VP/S 3/04-160), kterým byla pro podprogram udělena výjimka ze zákazu veřejné podpory  Dotaci nelze použít na nákup budov, pozemků, úhradu projektové dokumentace a inženýrských činností.

Státní program cestovního ruchu Podprogram č. 2 - Podpora budování doprovodné infrastruktury cestovního ruchu pro sportovně- rekreační aktivity Podmínky poskytnutí dotace:  Žadatel o dotaci musí mít oprávnění k podnikatelské činnosti vztahující se k předmětu akce nebo s akcí související  Žádost o přiznání dotace lze předložit i na akce již započaté  Dotace může být použita pouze na pořízení dlouhodobého hmotného majetku (budov investiční výstavbou, strojů a zařízení, informačních systémů apod.) nebo dlouhodobého nehmotného majetku, dále na rekonstrukci a modernizaci dlouhodobého hmotného majetku bezprostředně souvisejícího s realizací akce

Státní program cestovního ruchu Podprogram č. 2 - Podpora budování doprovodné infrastruktury cestovního ruchu pro sportovně- rekreační aktivity Podmínky poskytnutí dotace:  Žadatel má vypořádány všechny závazky vůči státnímu rozpočtu, státním fondům a zdravotním pojišťovnám, Fondu cestovního ruchu  DPH uznatelným nákladem pouze u neplátců  Vyjasněné majetkoprávní vztahy související s akcí  Majetek, který bude pořízen z poskytnuté dotace, nesmí být po dobu 5 let po ukončení akce převeden příjemcem podpory na jiného majitele nebo dán jako předmět zástavy

Státní program cestovního ruchu Podprogram č. 2 - Podpora budování doprovodné infrastruktury cestovního ruchu pro sportovně- rekreační aktivity Podmínky poskytnutí dotace:  nutné doložit v příloze žádosti územní rozhodnutí nebo stavební povolení na danou akci  Realizace akce musí být maximálně šetrná k životnímu prostředí  Přidělená dotace a vlastní finanční prostředky ve výši minimálně rovné této dotaci musí být proinvestovány v průběhu roku, ve kterém byla poskytnuta dotace, celá akce pak dokončena nejpozději do konce roku následujícího

Státní program cestovního ruchu Podprogram č. 2 - Podpora budování doprovodné infrastruktury cestovního ruchu pro sportovně- rekreační aktivity Podmínky poskytnutí dotace:  Dotace je nepřevoditelná mezi podnikatelskými subjekty a je nepřevoditelná do následujícího roku  V průběhu jednoho kola výběrového řízení v daném roce lze každému žadateli poskytnout dotaci pouze na jednu akci  Po ukončení realizace akce bude předmět akce nejméně pro dobu 5 let příjemcem dotace označen tabulkou s textem o přispění veřejných prostředků na jeho pořízení

Státní program cestovního ruchu Podprogram č. 2 - Podpora budování doprovodné infrastruktury cestovního ruchu pro sportovně- rekreační aktivity Obecná kritéria hodnocení:  Regionální význam akce  Význam destinace pro cestovní ruch  Typ akce  Období využitelnosti

Státní program cestovního ruchu Podprogram č. 2 - Podpora budování doprovodné infrastruktury cestovního ruchu pro sportovně- rekreační aktivity Náležitosti žádosti a příloh:  Podepsaná žádost  Podepsané čestné prohlášení + prohlášení MSP o velikosti  Podnikatelský záměr  Doklad o vlastnictví pozemků  Soulad s ÚPD nebo urban. Studií města/obce  Soulad s dokumenty kraje  Finanční zdraví a právní subjektivita žadatele

Státní program cestovního ruchu Podprogram č. 2 - Podpora budování doprovodné infrastruktury cestovního ruchu pro sportovně- rekreační aktivity Náležitosti žádosti a příloh:  Výpis z RT  Potvrzení FÚ, pojišťoven o vypořádání závazků žadatele  Pravomocné ÚR nebo SP  Doklad o vlivu projektu na životní prostředí  Doklad o složení jistiny  Formuláře ISPROFIN

Státní program cestovního ruchu Podprogram č. 2 - Podpora budování doprovodné infrastruktury cestovního ruchu pro sportovně- rekreační aktivity Co je nutné doložit po registraci:  Pravomocné SP nebo ohlášení  Doklad o provedení zadání VŘ  Čestné prohlášení, že žadatele nečerpá prostředky z jiného zdroje  Aktualizované formuláře ISPROFIN

Státní program cestovního ruchu Podprogram č. 3 -Podpora prezentace České republiky jako destinace cestovního ruchu Cíl podprogramu:  Cílem podprogramu je vytvořit ekonomické podmínky pro rozvoj propagačních a marketingových aktivit v oblasti cestovního ruchu, které přispějí k oživení zájmu Možný žadatel:  Příjemcem podpory může být obec, svazek obcí, kraj, podnikatelský subjekt (právnická nebo fyzická osoba), o.s. nebo o.p.s.  Pro žadatele o podporu projektu značení významných kulturních nebo turistických památek platí, že cíl, který má být takto označen, musí být zahrnut v Seznamu vybraných kulturních a turistických cílů na dálnicích a rychlostních komunikacích.

Státní program cestovního ruchu Podprogram č. 3 -Podpora prezentace České republiky jako destinace cestovního ruchu Podporované aktivity:  Propagace ČR jako celku, propagační aktivity, které překračují hranice jednotlivých regionů a krajů, celostátní propagace jednotlivých tematických oblastí cestovního ruchu: lázeňské turistiky, kongresové a incentivní turistiky, hradů a zámků, kulturních a historických památek zapsaných do seznamu UNESCO, muzeí, galerií, církevních památek a poutních míst, Stezek dědictví, přírodního bohatství - národních parků, chráněných krajinných oblastí apod. (propagační materiály, propagační kampaně, vystavování na rozhodujících evropských a světových veletrzích cestovního ruchu, reklamy v médiích apod.),

Státní program cestovního ruchu Podprogram č. 3 -Podpora prezentace České republiky jako destinace cestovního ruchu Podporované aktivity:  marketingové aktivity nadregionálního charakteru se zaměřením na ČR jako součást evropské destinace (marketingové výzkumy návštěvností a trendů apod.),  zpracování projektu značení významných turistických a kulturních cílů včetně výtvarného návrhu řešení, výroby a instalace značek,  propagace domácího cestovního ruchu,  rozvoj kongresové turistiky,  aktivity destinačního managementu.

Státní program cestovního ruchu Podprogram č. 3 -Podpora prezentace České republiky jako destinace cestovního ruchu Forma podpory:  dotace na propagační a marketingové aktivity až do výše 50 % celkových rozpočtových neinvestičních nákladů akce v příslušném roce  Výše dotace poskytnuté podnikatelskému subjektu nesmí přesáhnout míru veřejné podpory uvedenou v Rozhodnutí Úřadu pro hospodářskou soutěž (č.j. VP/S 3/04-160), kterým byla pro podprogram udělena výjimka ze zákazu veřejné podpory  Dotaci nelze použít na úhradu mzdových nákladů a dalších běžných provozních výdajů (cestovné, apod.).

Státní program cestovního ruchu Podprogram č. 3 -Podpora prezentace České republiky jako destinace cestovního ruchu Podmínky poskytnutí dotace:  Obdobné jako v případě podprogramu č. 2

Státní program cestovního ruchu Podprogram č. 3 -Podpora prezentace České republiky jako destinace cestovního ruchu Obecná kritéria hodnocení:  Soulad s koncepcí prezentace České republiky  Rozsah propagovaného regionu  Efektivita navrhovaných metod propagace  Místo propagace

Státní program cestovního ruchu Podprogram č. 3 -Podpora prezentace České republiky jako destinace cestovního ruchu Náležitosti žádosti a příloh:  Podepsaná žádost  Podepsané čestné prohlášení + prohlášení MSP o velikosti  Podrobný popis akce a jejích cílů  Vyjádření České centrály cestovního ruchu, že charakter i obsah akce je v souladu s její koncepcí marketingových a propagačních aktivit  Dále obdobné jako u podprogramu č. 2

Děkuji za pozornost KP projekt s.r.o. BBS. Miroslav Kotoun 19. listopadu 2004