Žijeme aktivně a zdravě Motto: Kdo si hraje, nezlobí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
S nordic walking holí, vydej se do okolí Prezentace projektů spolupráce IV kolo PRV Ob č anské sdru ž ení MAS St ř ední Vsetínsko.
Destinační management turistických lokalit regionu Hranicko a Dolina Małej Panwi Projekt podpořen z OP Přeshraniční spolupráce ČR – PR Hranická rozvojová.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Představení International Education and Consultation Centre o. p. s.
MAS Krajina srdce …a péče o krajinu.  Fiche č. 3: Zlepšení estetického vzhledu obcí  Podpořeno 23 projektů v intravilánu obcí  Zaměření projektů: -
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Spolupráce venkovských obcí Radim Perlín Příspěvek vznikl za podpory projektů WD Regionální diferenciace venkovského prostoru: disparity a možnosti.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
Víme opravdu, co to je LEADER?
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Živá náves, nový vzhled a lepší životní podmínky pro všechny – zdravý rozvoj obcí Svazku Dolního Pootaví Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
Spolupráce, která přináší plody
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Komunitní a otevřená škola
Projekt partnerských MAS MAS Rozkvět zahrady jižních Čech MAS Blanský les – Netolicko MAS Vodňanská ryba.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Konference k projektům spolupráce 8. června 2015 Chocerady.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
MAS Působnost Projekty podpořené z MZE, MMR a kraje 2006 Rozvoj Turnovska MZE Obnova venkovských sportovišť MMR Pestrý.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Nízkonákladový mezinárodní projekt spolupráce Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblastí.
Zdravé MAS = aktivní a vzdělaný venkov Ing. Marta Krejčíčková, MAS Rozkvět zahrady jižních Čech Ing. Václav Kolář, MAS Blanský les – Netolicko, o.p.s.
2. setkání pracovní skupiny „Život v obcích“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Výhodná geografická poloha.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
MAP Trutnovsko Základní informace , Havlovice MAP Trutnovsko.
SWOT 3 analýza - MAP pro ORP Kladno Verze Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Projekt je spolufinancován Evropskou.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
LEADER metoda pro oživení venkova
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Moje práce na Broumovsku
Výsledky projednávání
Místní akční skupiny a jejich role při rozvoji komunit
monitorovacích indikátorů a kvality realizace SPL MAS
Regionální rodinná politika, její možnosti a význam
Transkript prezentace:

Žijeme aktivně a zdravě Motto: Kdo si hraje, nezlobí

Něco z historie  Obě partnerské MAS úzce spolupracují již od roku 2006  MAS Moravskobudějovicko facilitovala vznik MAS Zubří země a podílela se na vytváření SWOT analýzy území, která je součástí SPL MAS Zubří země

Co nás spojuje….  Vysoký podíl obcí s počtem obyvatel do 500, relativně nízká hustota osídlení území  Snaha zlepšovat vybavenost malých obcí občanskou infrastrukturou, což v konečném důsledku napomůže i „vylidňování venkova“  Fungující struktury MAS – vytvoření pracovní skupiny koordinující přípravu realizace projektu spolupráce v listopadu 2009

Na čem jsme se shodli…

 V 5 obcích MAS Moravskobudějovicko a 4 obcích MAS Zubří země budou vybudována nebo rekonstruována dětská hřiště s herními prvky nebo sportoviště.  Zvýší atraktivita podpořených obcí pro mladé rodiny  Dojde k rozšíření možností trávení volného času Výstupy

Výsledky  Prohloubení partnerství a spolupráce mezi zainteresovanými subjekty  Rozšíření povědomí o činnosti MASek, programu LEADER a PRV mezi zúčastněnými i širokou veřejností  Dochází ke stírání rozdílů mezi obcemi venkova a městy  Rozvoj občanské společnosti

Dopady  Zlepšení kvality života ve venkovském území  Zpomalení procesu vylidňování území - zvýšení motivace mladých lidí zůstat ve venkovském prostředí  Zlepšení podmínek pro kvalitní trávení času a osobnostní rozvoj dětí a mladých lidí  Rozvoj občanské společnosti

Inovativnost  Dojde k přenosu informací, příkladů dobré praxe mezi obcemi z různých MAS  Dojde k navázání nových partnerství mezi spolky z partnerských MAS  „Zmapování“ potřeb i současné vybavenosti obcí infrastrukturou pro aktivní trávení volného času  Vydání propagačního materiálu o projektu, který bude mít podobu mapy s vyznačením turistických tras a vybaveností obcí pro aktivní trávení volného času  Aktivní zapojení veřejnosti v rámci přípravy projektu  Realizována nová aktivita v území, která má přispět k udržitelnému rozvoji a tím naplnění základního principu LEADER a současně k dobré k propagaci tohoto směru na území ČR a současně na území, které nebylo přímo podpořeno z osy IV. PRV (MAS Zubří země)  Připravit i na venkově „podhoubí“ pro šíření myšlenek „ženy Evropy 2003“ Rut Kolinské

Harmonogram

Ekonomické informace

Děkuji za pozornost Robert Kubala