Projekt NTK v programu LR Stav prací k 16. 1. 2013 Štěpánka Žižková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Situace okolo financování informačních zdrojů pro r zasedání předsednictva Rady vysokých škol
Nový program MZe - dvoustupňová veřejná soutěž
Kontrola podle čl. 16 Kontrolor podle čl. 16 Oddělení kontroly dotací.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Informační zdroje pro výzkum - INFOZ programy LI a 1N projekt NK ČR konsorcia Hanuš Hemola Národní knihovna ČR.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Zkušenosti s utvářením konsorcií v České republice Jaroslav Šilhánek VŠCHT Praha.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
RVŠ Výsledky připomínkového řízení - zákon č. 130/2002 Sb. Zpracovala : B. Tremlová.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Setkání účastníků neformálního konsorcia Brno Praha
VaVpI – pracovní skupina 2 FINANCOVÁNÍ A METODIKA Schůzka , MŠMT MAKROSKOPICKÝ MODEL UDRŽITELNOSTI PROBLÉMOVÉ OKRUHY, KTERÉ BUDOU DÁLE ŘEŠENY.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Archivace dokumentace projektu a součinnost při kontrolách.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Česko-Norský výzkumný program výzva vyhlášení – zajištění podpisů – uzávěrka – :00 vyhlášení výsledků – 15.
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 10. ledna 2012.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Zpráva o řešení projektu LR1305 Průběžná oponentura za období Nositel projektu: Západočeská univerzita v Plzni Řešitel projektu: Ing. Barbora.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
NÁVRAT Informativní seminář 7. října
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Setkání regionálních výrobců
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Finanční vypořádání 2016 PO zřizované Krajem Vysočina
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Projekt NTK v programu LR Stav prací k Štěpánka Žižková

 Délka řešení projektů: –  Uznatelným nákladem je předplatné pokračující za datum  Uznatelným nákladem není předplatné od ;  doporučení MŠMT: předplatné na 2013 je uznatelný náklad, bude- li úhrada tohoto nákladu zúčtována v rámci projektu po datu podpisu smlouvy o poskytnutí podpory.  Zásada: jedna instituce, pouze jeden projekt. Zadávací dokumentace programu

 Maximální výše podpory na jeden projekt a jednoho uchazeče: 580 mil. Kč  omezení pocházející z evropské legislativy, tj. ekvivalent cca 20 mil. EUR,  = zásadní omezení pro velký projekt..  Nastavení kurzů v cenových nabídkách projektu: „… způsobilé náklady musí odpovídat cenám v místě a čase obvyklým a dále i obecně platí, že podpora není určena na úhradu kurzových rozdílů.“ Zadávací dokumentace programu

 EIZ pouze pro neziskový sektor, resp. nehospodářské činnosti  Nutnost vyloučit křížové, resp. dvojí financování (OP VaVpI apod.), resp. současné financování z jiných veřejných finančních zdrojů  Kdo může být členem konsorcia, resp. uživatelem výsledků programu LR?  Výzkumné organizace  Specializované, odborné a vědecké knihovny podle zákona 257/2001 Sb.  Odborná veřejnost:  Akademičtí pracovníci, studenti všech typů VŠ, pracovníci v.o. Zadávací dokumentace programu

 Projekty orientované na licenční zpřístupnění EIZ vícečlenným konsorciálním uskupením uživatelů = projekt připravovaný NTK:  Uchazeč (NTK) je jediný příjemce podpory  Uchazeč (NTK) je koordinátorem a administrátorem konsorcia  Uchazeč (NTK) zajišťuje veškeré nákupy EIZ  Uchazeč (NTK) je odpovědný za řádné plnění cílů projektu vůči MŠMT  Poskytovatel nezasahuje do kompetencí v rámci strategie řízení projektu uchazeče/příjemce podpory. Zadávací dokumentace programu

 Míra podpory (tj. dotace) nesmí překročit 75 %:  Vztahuje se na celou dobu řešení projektu  „..Meziročně nemusí být tato podmínka nutně splněna…“  Vztahuje se k jednotlivému členu konsorcia  Do návrhu projektu je povoleno podrobně rozepsat pouze náklady roku  Informace k programu a odpovědi na otázky položené v rámci seminářů pro řešitele najdete na stránkách MŠMT: vyzkumu  Schůzky řešitelů: , Zadávací dokumentace programu

 Název: Efektivní zpřístupnění multioborových licencovaných EIZ, páteře informační infrastruktury výzkumu a vzdělávání.  Akronym: Infra VaV  Řešitelský tým:  Řešitelka: Žižková  Administrativní podpora: Sudová  Tým: Svoboda, Bayer, Sadílková, Římanová Projekt NTK

 Stav rozpracování, resp. co chybí: 1.Dopřesnění finanční části řešení projektu, vyplnění patřičných tabulek 2.Zajištění povinné Přílohy 2, tj: Kopie dokladu/ů o existenci smluvního vztahu mezi uchazečem a dalšími účastníky projektu/uživateli EIZ, upravujícího jejich vzájemné vztahy související s realizací navrhovaného projektu, tj. zejména jejich závazky týkající se finanční spoluúčasti na nákupech, zpřístupňování a využívání EIZ, závazky a podíly na využívání zpřístupňovaných EIZ, závazky dodržovat licenční podmínky a podmínky programu LR a závazek umožňovat a podílet se na školení uživatelů a propagaci zpřístupňovaných EIZ. Projekt NTK

 Dotaz položený k povinné Příloze 2: ? Stačí pro účely přihlášky prohlášení členů konsorcia podepsaná statutárním zástupcem nebo je nutná smlouva mezi uchazečem a členy konsorcia? ! Uchazeč je povinen doložit kopií dokladu existenci „smluvního vztahu mezi uchazečem a dalšími účastníky projektu/uživateli EIZ, upravujícího jejich vzájemné vztahy související s realizací navrhovaného projektu, tj. zejména jejich závazky týkající se finanční spoluúčasti na nákupech, zpřístupňování a využívání EIZ, závazky a podíly na využívání zpřístupňovaných EIZ, závazky dodržovat licenční podmínky a podmínky programu LR a závazek umožňovat a podílet se na školení uživatelů a propagaci zpřístupňovaných EIZ.“ Tj. smlouva musí již existovat při podání návrhu projektu (způsob „doložení“ je na volbě uchazeče, nemusí jít ale přímo o smlouvu licenční). Projekt NTK

Řešení pro projekt NTK = Prohlášení  Budou zaslána jednotlivým kontaktním osobám dne  Podepsaná nutno zaslat tak, aby nejpozději byl vyskenovaný originál s podpisy na adrese, která bude uvedena v průvodním mailu  Text prohlášení kopíruje povinné údaje stanovené Zadávací dokumentací programu LR Projekt NTK

Děkuji za pozornost. Otázky?