Aktuální informace z oblasti NCTS

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praktické dopady modernizace CS ČR z pohledu držitelů povolení
Advertisements

Propojení systémů ECS a EMCS
VYBRANÉ KOMPETENCE CELNÍCH ORGÁNŮ V OBLASTI CHEMICKÝCH LÁTEK A SMĚSÍ
Režimy s hospodářským účinkem v e-dovozu
Aktuální informace z oblast TIR
Přijímací řízení.
Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)
PŘÍSTUP CHORVATSKA A TURECKA DO SPOLEČNÉHO TRANZITU
Stav k 30. červnu Výměna řidičských průkazů Řidičské průkazy vydané od 1. července 1964 do 31. prosince 1993 jsou jejich držitelé povinni vyměnit.
Celní správa České republiky
Kontrola podle čl. 16 Kontrolor podle čl. 16 Oddělení kontroly dotací.
Smíšená pracovní skupina pro e-Customs
4. železniční balíček 1.
Diskuse - dotazy na Smíšenou skupinu
Havarijní postupy SMSK – HelpDesk ECS HAVARIJNI POSTUP DATA NEJSOU V SYSTÉMU ZAHAJEN DNE __________ ( Datum/hodina NCTS HAVARIJNI POSTUP DATA.
Generální ředitelství cel Projekt ECR brána případová studie
Jíloviště Web Základní informační zdroj: Základní informační zdroj:
Základní pojmy celnictví
Aktuální úkoly celní správy v oblasti práva duševního vlastnictví
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
E-Dovoz obecná část 12. zasedání Trade Contact Group 29. července 2010, Praha 1.
Strana 1/ Smíšená skupina pro e-Customs e-Customs představení projektu Ing. Jaroslav ILLE 2. odbor GŘC Ing. Libor KLapal 6. odbor GŘC.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Praktické dopady modernizace CS ČR z pohledu držitelů povolení
Celní správa České republiky
Řízení rizik ve veřejné správě legislativní rámec
Smíšená pracovní skupina Praha,
Provádění vývozních kontrol u zboží dvojího užití kpt. Bc
Zajištění celního dluhu a spotřební daně po modernizaci CS ČR
FINANCOVÁNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY: Jaký je aktuální stav a perspektiva dalších let? , Praha Pavel ŠVAGR.
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Zdaňování stálé provozovny - aktuální pohled Finanční správy ČR
Celní správa České republiky
Celní správa České republiky
Celní správa České republiky
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
VZÁJEMNÁ INFORMOVANOST V RÁMCI KONTROL PO PROPUŠTĚNÍ ZBOŽÍ.
Policie České republiky
Stav k 17. srpnu 2007 (33. týden) týdenní výstupy z Centrálního registru řidičů odbor dopravně správní oddělení agend řidičů, evidencí a statistik.
Cla a celní politika Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Celnictví Celní řízení.
Výpočet celní hodnoty, cla a daní
OP Rybářství 2007 – 2013 Portál farmáře jako nový nástroj v komunikaci mezi žadateli a SZIF v rámci OP Rybářství. Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky.
Celní správa České republiky
Mgr. Michal ŠAFRA DOHLED NAD OBECNOU BEZPEČNOSTÍ VÝROBKŮ (OBV) V RÁMCI DOVOZU ZE TŘETÍCH ZEMÍ Mgr. Michal ŠAFRA
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
ECS – aktuální informace z provozu
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
JSD - dovoz Smíšená pracovní skupina Praha,
Statistiky provozu systému e-Dovoz za 1-5/2012
Statistiky celních řízení CS ČR
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
IV. Dovoz zboží © Dashöfer Holding, Ltd. a Verlag Dashöfer, nakladatelství, spol. s r. o.
III. Vývoz zboží © Dashöfer Holding, Ltd. a Verlag Dashöfer, nakladatelství, spol. s r. o.
COMIN 21. zasedání Smíšené pracovní skupiny Praha P3K.
VÝVOZ A VÝSTUP ZBOŽÍ Z EU Ing. Michal Šedivý, odbor 21
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Celní audit. Není právními předpisy EU plně definován Pojem celní audit je použit pouze 2x v prováděcím nařízení k celnímu kodexu, není nijak podrobně.
Výkon státního odborného dozoru v roce 2015 Ministerstvo dopravy.
Celní správa České republiky ZMĚNY V PROVÁDĚCÍCH PŘEDPISECH – CELNÍ HODNOTA (Stručný přehled k IA a DA k UCC)
Problematika Úřadu práce v kontextu poskytovatelů sociálních služeb 18. února 2014 Mgr. Jana Marie Landová.
Zdanění provozu motorových vozidel v ČR Autor: Lucie Fialová Vedoucí práce:Mgr. Marta Hortová Oponent:Mgr. Hana Bartošová České Budějovice, červen 2016.
Celní právo.
Porada ODK se zástupci orgánů veřejné správy
Celní správa České republiky
Celní správa v ČR.
Kontroly výkonu přenesené působnosti v oblasti editace dat RÚIAN
Ing. Jiří Kalenský Odbor drážní a vodní dopravy
Transkript prezentace:

Aktuální informace z oblasti NCTS Celní správa České republiky www.celnisprava.cz Aktuální informace z oblasti NCTS 18. zasedání Smíšené pracovní skupiny pro e-Customs Generální ředitelství cel 12. 12. 2013

Výsledek analýzy režimu tranzitu z pohledu ZJP Verze NCTS 2013Q4 OBSAH www.celnisprava.cz Výsledek analýzy režimu tranzitu z pohledu ZJP Verze NCTS 2013Q4 Dotazy deklarantské veřejnosti

Výsledek analýzy režimu tranzitu z pohledu ZJP www.celnisprava.cz Výsledek analýzy režimu tranzitu z pohledu ZJP

Odbor Celní GŘC provedl analýzu ukončování režimu tranzitu v ČR Výsledek analýzy režimu tranzitu z pohledu ZJP www.celnisprava.cz Odbor Celní GŘC provedl analýzu ukončování režimu tranzitu v ČR Součástí analýzy byla rovněž analýza ukončených TCP držitelem povolení ZJP schválený příjemce Počty ukončených TCP v rámci ZJP: Rok Do 10 minut Do 5 minut Do 1 minuty 2011 38 522 14 770 139 2012 44 399 19 238 246 2013 (do 30.11.) 37 003 15 151 218

Nedostatky lze shrnout do následujících bodů: Výsledek analýzy režimu tranzitu z pohledu ZJP www.celnisprava.cz Nedostatky lze shrnout do následujících bodů: zboží je propouštěno držiteli povolení ZJP schválený odesílatel, aniž by bylo zboží na schváleném místě nakládky nebo až v okamžiku, kdy je zboží předkládáno CÚ určení, zboží je propouštěno držiteli povolení ZJP schválený odesílatel až v okamžiku, kdy je zboží předkládáno CÚ určení, držitelé povolení ZJP schválený příjemce akceptují faxové či emailové kopie TDD/TBDD, držitelé povolení ZJP schválený příjemce ukončují TCP aniž je zboží předloženo na schváleném místě vykládky, držitelé povolení ZJP schválený příjemce neprovádí kontrolu zásilky (výsledky vykládky zboží jsou nahlašovány v řádu minut či vteřin od obdržení povolení vykládky).

CS ČR bude režim tranzitu z pohledu ZJP i nadále monitorovat Výsledek analýzy režimu tranzitu z pohledu ZJP www.celnisprava.cz Zjištěné nedostatky byly projednány s držiteli povolení ZJP schválený příjemce, přičemž jsou přijímána opatření k nápravě stavu Konkrétní zjištěné nedostatky u držiteli povolení ZJP schválený odesílatel budou projednány příslušnými CÚ CS ČR bude režim tranzitu z pohledu ZJP i nadále monitorovat

www.celnisprava.cz Verze NCTS 2013Q4

Pro výrobce komerčního softwaru vydán KEL v. 2.30 Verze NCTS 2013Q4 www.celnisprava.cz Instalace do provozu 3. 12. 2013 Pro výrobce komerčního softwaru vydán KEL v. 2.30 9.12.2013 byl vydán upřesňující KEL v. 2.31 Upozorňujeme zejména na následující změny: Napojení NCTS na Centrální registr subjektů Zpřísnění uvádění celních závěr v TCP Rozšíření kontroly zpráv D_N_POD a D_N_UVSO pro funkčnost ukončení VCP propuštěním TCP Zpřísnění uvádění předchozích dokladů v TCP u TCP, u kterých je předchozí režim vývozu Uvádění čísla listu karnetu TIR při ukončení v rámci ZJP schválený příjemce na podkladě karnetu TIR Podrobnosti zveřejněny v informaci k nové verzi, která je zveřejněna na internetu CS ČR http://www.celnisprava.cz/cz/clo/e-customs/ncts/Stranky/default.aspx

Dotazy deklarantské veřejnosti www.celnisprava.cz Dotazy deklarantské veřejnosti

Dotazy deklarantské veřejnosti www.celnisprava.cz Dotaz: Můžete blíže specifikovat dopady nových kompetencí celní správy při kontrole mezinárodních přepravních povolení u silniční přepravy u zahraničních přepravních společností a to jak pro deklaranty – přímé zástupce, tak i do zjednodušených postupů v e-vývozu, popřípadě tranzitu?

Odpověď: Dotazy deklarantské veřejnosti www.celnisprava.cz Odpověď: V souvislosti s celním řízením je prováděna kontrola přepravních povolení (jednorázové povolení, povolení CEMT (roční, měsíční)). Toto znamená, že každý řidič přepravující zboží nově předkládá celnímu úřadu povolení k mezinárodní přepravě (týká se především řidičů a dopravních prostředků registrovaných ve třetí zemi). Na průběh celního řízení nemá tato kontrola dopad, tzn. zboží bude propuštěno do režimu vývozu nebo tranzitu nebo režim tranzitu bude ukončen. V případě zjištění nesrovnalostí v předloženém povolení nebo v případě, že povolení nebude předloženo, nebude řidiči umožněna další přeprava a to až do uhrazení správního poplatku za vydání náhradního povolení (správní poplatek se pohybuje v rozmezí od 10 000,- Kč do 50 000,- Kč).

Odpověď (pokračování): Dotazy deklarantské veřejnosti www.celnisprava.cz Odpověď (pokračování): Nejedná se o novou kompetenci, ale rozšíření kontrol mezinárodních přepravních povolení v silniční dopravě. Pravomoc Celní správy ČR vychází ze zákona č. 11/1994 Sb., o silniční dopravě, ve znění pozdějších předpisů. V současné době je kontrola v rámci celního řízení spuštěna v pilotním provozu (kontrola je prováděna namátkově). Spuštění ostrého provoz kontrol přepravních povolení se očekává v 1. čtvrtletí 2014 po vyhodnocení pilotního provozu.

Odpověď (pokračování): Dotazy deklarantské veřejnosti www.celnisprava.cz Odpověď (pokračování): Dopady pro deklarantskou veřejnost: V rámci celního řízení bez využití ZJP budou kontrolována veškerá zahraniční vozidla, řidič bude předkládat v rámci celního řízení povolení k mezinárodní přepravě, přičemž při zjištění nesrovnalostí mu nebude umožněno pokračovat v přepravě až do uhrazení správního poplatku. V rámci celního řízení s využitím ZJP bude kontrola prováděna namátkově, přičemž při zjištění nesrovnalostí se bude postupovat obdobně.

Celní správa České republiky Dotazy, připomínky? www.celnisprava.cz